De overblijvers van dit jaar

De overblijvers van dit jaar

Veel zijn het er niet, maar alles wat teveel is, is gewoon teveel. Maar je moet altijd stock hebben, en deze zijn nu goed genoeg bevonden om een tijdje in stille modus te gaan.

Ze zullen wel niet verdwijnen, maar ze zullen naar vijver 3 gaan waar ik alles in gereedheid heb gezet om de koi te laten overwinteren in gunstige omstandigheden en tegen een bepaald onderhoudstype dat gunstig moeten zijn voor de inwoners.

Het zijn in totaal 15 visjes, waarvan één mango die geselecteerd is voor een klant en in principe nog opgehaald moet worden, en als ik me niet vergis zijn er 2 reeds van verkocht, ik moet het even nakijken. Blijven er 12 over die nog een kandidaat koper zoeken.

Men kan komen kijken dat is geen probleem natuurlijk, en moet het gegeven dat het nu eigenlijk de beste tijd wordt om koi over te zetten, kan men er over nadenken om even langs te komen bij interesse.

Het filmpje dat ik gemaakt hebt, duurt ongeveer 9 minuten. De koi zijn voorheen reeds gefilmd, dus dit is eigenlijk een momentopname voor de aanwezigen zodat ze even kunnen kijken naar deze koi.

Het zijn niet de echter jumbo, het zijn ook niet de echte jumboprijzen, laat dit duidelijk zijn. De echte jumbo is van een ander gehalte, en zullen pas begin volgend jaar weer verschijnen.

Wel zijn dit koi, gekweekt uit de oyakoi, waarvan ook de jumbo tosai worden gekweekt, maar niet geselecteerd om jumbo eigenschappen te vertonen. Men zou het tateshita kunnen noemen.

Om even duidelijk te maken wat tateshita eigenlijk zijn. Er zijn koi die gehouden worden om hun kwaliteiten, dit noemt men de tategoi en kan men bijzonder moeilijk aankoper, vermits de kweker deze houdt om ze beter en duurder te kunnen verkopen. Diegene die daar niet toebehoren zijn de tateshita of koi die niet gehouden worden omdat ze niet voldoen aan te eisen.

Er wordt te pas en te onpas met het woord tategoi gesmeten, maar geloof me, daar kom je niet zo makkelijk aan, tenzij je serieus wat centen op tafel legt, en dat gaat dikwijls boven je begrippen. Dus voor de beginnelingen, laat je niet verleiden met het woordgebruik tategoi, want die hebben wij gewoon NIET !

Ik heb de filmpjes aan elkaar gereigd, je kan 9 minuten film bekijken als je daar zin in hebt. Voor het overige heb ik gisteren geen koi gebowld, ik heb ze lekker gerust gelaten. Wel waren er meerdere klanten die kunnen genieten hebben van de aanwezige koi, en die mogen gezien worden.

Het was trouwens een aangename zaterdag, het weer was geweldig en we hebben ons goed geamuseerd. 

IK BEN VANDAAG AANWEZIG VAN 10.00 TOT 12.00 UUR

---------------------------------------------------------------------------------

TE KOOP

flowfriendEr werd mij gevraagd een flowfriend standaard 0-70 m³ aan te bieden. Deze werd nooit gebruikt, zoals je wel duidelijk kan zien op bijgaande foto.

Mijn persoonlijke mening is dat het toch één van de betere pompen zijn, ik gebruik ze namleijk ook zelf.  De normale verkoopwaarde ligt om en bij de 2250 euro, afhankelijk waar je deze koopt.

De pomp is ondertussen verkocht.

---------------------------------------------------------------------------------

EEN HELPENDE HAND - vergeet ons niet !

Mag ik de mensen vragen die nog geld willen doneren om dit op de bijgevoegde rekening te storten. 

Laat je hart spreken !

---------------------------------------------------------------------------------

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml