Mijn oudste koi naar een veilige haven

Mijn oudste koi naar een veilige haven

Ik ben 59 maanden of wordt bijna 5 jaar. Is dat oud ? Natuurlijk is dat niet oud, dan begint het misschien pas. Het heeft lang geduurd en eerlijk...het doet me wat. Ik volg ze nu al zolang en wilde hem geen ongelukkig einde bezorgen, maar zoals gezegd een, leiden naar een veilige haven. Dat probeer ik trouwens met al mijn koi !

En dat heeft mijn showa gevonden. Maar liefst 21 filmpjes zijn er ooit van gemaakt, en dit is het filmpje bij aankoop. Wie koopt er nu zo een showa zul je je afvragen ? Nu, je weet het, ik koop dit soort showa. Ik ben niet geobsedeerd door afgewerkte koi, ik koop graag toekomst met alle obstakels vandien, want koiliefhebbers kopen graag wat ze zien, niet wat ze zouden kunnen zien.

Is deze showa goed ontwikkeld ? Persoonlijk denk ik dat de ontwikkeling nog moet komen. Na 5 jaar zou je dan denken ? Wat is nu 5 jaar ? Het zijn uit de kluiten gewassen pubers als je het vergelijkt met de menselijke stand. Ze hebben nog enkele jaren te gaan om zich te bewijzen.

Op dit ogenblik ziet hij er zo uit  en is 62 cm! Hij is ondertussen meer koromo showa geworden en het sumi op het hoofd is nog niet volwaardig. Zal de menware en hashiware nog tenvolle verschijnen ? We zullen het proberen op te volgen, maar ik heb het gevoel dat hij op een goede plaats terechtkomt. Tenslotte is het de koper die feeling moet hebben met de koi !

suzuseiEen ander geval is de bijzonder mooie ginrin oshiba shigure van Suzusei, een kweker die me telkens verrast met mooie oshiba. Voor mij een nobele onbekende, want hij woont in het Noorden, en daar heb ik weinig banden mee.

Voor zover ik kan lezen is zijn koifarm gevestigd in Ojiya City, maar voor de rest is het voor mij een onbekende faktor. Wel heb ik vorig jaar een groot aantal oshiba via Narita van hem gekocht, en ik moet zeggen dat dit me wel bevallen is.

Ik heb meerdere mooie exemplaren van hem gezien. De ginrin waarvan sprake werd ook door Narita aangeboden in februari van dit jaar zoals je in dit filmpje kan horen.

Ze beviel me direct, want ik heb een zwak voor ginrin oshiba shigure. Deze heeft misschien niet de allerbeste ginrin, maar wel een bijzonder goede huidkwaliteit en wat vooral belangrijk is een evenwicht in het patroon. De oshiba is nu iets over de 40 cm, een aangename grootte.

Nu kan ik weer op zoek gaan naar nieuwe oshiba shigure, en liefst ginrin. Geen eenvoudige klus te klaren, want velen zijn geroepen, weinigen uitverkoren. Ik zal weer uit mijn doppen moeten kijken, maar Narita heeft er wel oog voor. Het ergste is dan zijn prijzen er ook oog voor hebben !

--------------------------------------------------

Voor een Franse klant moest ik enkele showa bowlen, waarvan ik denk dat ze eventueel geschikt zijn voor de show. Ik heb even gekeken samen met Janny, want zij is verzot op showa, en samen hebben we deze 3 exemplaren gevonden. Benieuwd wat de Franse klant ervan zegt. Ik kon ze trouwens alle 3 wel op prijs stellen en Janny ook. 

--------------------------------------------------

EEN ONVERWACHTE MAIL

Het gebeurt niet dikwijls dat ik verschiet van nieuws dat mij te ore komt. Ik heb al heel wat meegemaakt in mijn leven, maar soms kan een mail een boodschap bevatten die ik zeker niet verwacht had. Ik moet zeggen dat het me verbaasde, maar die me tevens een blij gevoel gaf. Ik lees even de context voor: Even melden dat het over mijn doelstelling gaat wat betreft "een helpende hand"

Mooi initiatief. Ik wil me daar ook wel voor inzetten maar doe dat dan liever in alliantie. Ik praat dan ook eens met wat contacten en kan proberen de helft de doelstelling binnen te halen.

Groeten,
Kim

Hier had ik me helemaal niet aan verwacht, maar kon het wel op prijs stellen. Kim's koi is toch een bedrijf met naam en faam in België en mag toch als één van de grotere, zoniet de grootste koidealer bestempeld worden. Ik weet niet of de samenwerking vruchten zal opleveren, maar ik ben wel blij met een eventuele alliantie.

Misschien is dit het moment om als koidealers de handen in elkaar slaan, zodat misschien alle koidealers in België een deel van de doelstelling die Interkoi gesteld heeft over te nemen. Ik denk maar aan Filips koishop, Zen creation, de Koibar, De Koi Company en zovele andere Belgische koi bedrijven....laat je van je goede kant zien. Ik wil er trouwens ook de gewenste publiciteit aan geven, want mijn nieuwsitems worden nog met volle gretigheid gelezen, ondanks het gelul op facebook !

Uiteraard probeer ik de doelstelling sowieso te bereiken, maar dat zal niet zo makkelijk zijn, dus alle hulp is meer dan welkom. Ik zal dan ook de resultaten gesplitst meedelen van die bedrijven die geld inzamelen om de 10 000 euro samen te stellen.

Het verbaast me wel dat ik wel gelden ontvang van mensen en bedrijven die een vat aankopen om te helpen, maar dat ik bijna geen stortingen ontvang van koiliefhebbers. Ik ben heel verbaasd dat ik zelfs meer stortingen en toezeggingen ontvang van Nederlandse bedrijven, zelfs koiliefhebbers....raar maar waar.

Ik zal alles in het werk stellen om mijn doel te bereiken en ben bijzonder blij met de hulp van Kim. Ik hoop dat dit op een positief resultaat mag bijdragen. Ik vermeld nog even het

rekeningnummer: BE73 0019 1495 0960

De stand via interkoi op dit ogenblik bedraagt nog altijd 2816 euro
De stand via interkoi op dit ogenblik bedraagt 2916 euro

Laat je van je goede kant zien en stort een bedrag op dit rekeningnummer. 

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml