Er is rust in de vijvers

Er is rust in de vijvers

Enkele dagen geleden heb ik alle vissen op hun plaats heb gezet, en nu is er eindelijk rust in de vijvers.

De vissen voelen het, ze genieten ervan en zwemmen ontspannen rond. Ik kon het niet laten om dit op film vast te leggen. Ik sta op het punt om te bereiken wat ik wil. Nog niet helemaal, maar bijna.

Wat is dan het punt wat ik wil bereiken ? In iedere vijver koi die iedereen graag ziet, en waar iedereen van kan genieten. Wat ik wil is dat de mensen die bij mij op bezoek komen, de vissen gezien hebben op internet, en zeggen dat het plaatje klopt. De koi die we zien op internet, zijn ook de koi die we hier zien rondzwemmen.

Ik hoor heel dikwijls verhaaltjes van mensen die gecharmeerd worden door getruckeerde foto's, of foto's die uit de lucht gegrepen worden, en dan verrast worden door koi die helemaal niet beantwoorden aan de realiteit.

Fotoshoppen kan ikzelf ook goed, maar ik wil wel dat er niet iets mooier getoond wordt dan het is. "What you see, is what you get", moet het motto zijn. De koi moeten beantwoorden aan het beeld dat je voor ogen hebt.

Ik ben ook bijzonder tevreden over datgene wat ik heb rondzwemmen, en ik denk dat het zeker de moeite loont om eens langs te komen. Ik heb in totaal nog een 120 vissen zwemmen. Degelijke koi met ieder een eigen verhaal. Ik wil er graag nog een 50-tal verkopen dit jaar om de mogelijkheid te hebben om nieuwe reeksen in te kopen.

Het zal een moeilijke opgave worden, maar ik doe mijn best, zal bijzonder tolerant zijn, maar ik ga niet meedoen aan de verschrikkelijke kortingprijzen, waar de mensen bij denken dat ze goede zaken kunnen doen….neen dus, maar ze doen maar….Ik verkoop wel graag goede koi tegen een aangename prijs, en beide zijn in mijn bezit.

Er staan zelfs nog 2 reuzen in de wachtrij. De ene ben ik gisteren terug gaan ophalen, want die heeft van een kort verblijf bij een vriend genoten, en moet nu weer in de verkoop, en de andere komt maandag de armada vervoegen.

Geronimo, bijna 3 jaar, back in business.

Yonsai doitsu karashigoi.

Bovendien kreeg ik nog een filmpje binnen van de tosai die verleden zondag naar huis zijn gegaan. Hier ben ik altijd blij mee…

En tenslotte heb ik nog een filmpje gemaakt van enkele bekenden uit het verleden, met voornamelijk Momotaro en Sakai koi, die stuk voor stuk bij mij werden aangekocht.

Wat betreft de Aerator

Ik heb inmiddels even de prijs opgevraagd. Als ik 5 personen samenkrijg die een aerator willen kopen, dan wil ik ze bestellen.

Ze kosten 395 euro incl. BTW per stuk en je hebt dan de keuze uit:

Aerator type RP-35000

Wateromzetting: ± 35 kuub/uur

Verbruik: 200 W

Maximale opvoerhoogte: 2 m.

Uitgang 110 mm.

Aerator type RP-45000

Wateromzetting: ± 45 kuub/uur

Verbruik: 230 W

Maximale opvoerhoogte: 2 m.

Uitgang 110 mm.

De pompen zijn stromingspompen en zijn enkel interessant om water te laten circuleren, en de meest interessante opvoerhoogte is enkel tussen de 25 en 70 cm.

Indien ik tegen zondag 5 of 6 personen samenkrijg om deze pompen te bestellen zal ik de bestelling plaatsen en zijn ze volgende week hier.

Meer afbeeldingen

Er is rust in de vijvers: afbeelding 1
Er is rust in de vijvers: afbeelding 2
Er is rust in de vijvers: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240