Er werd veel gefilmd en gezeverd

Er werd veel gefilmd en gezeverd

Het voordeel van koihouden is dat er onvoorstelbeer veel kan gediscussiërd worden over koi en helaas ook over voeding en filtering.

Ik praat niet graag over filtering en voer, ik word er zo moe van….ik praat liever over koi en nog liever “bepraten” of bespreken we liever onze koi.

Gelukkig heb ik voldoende materiaal zitten om te bespreken, goed en degelijk materiaal zodat ik niet iedere dag over dezelfde koi moet praten.

Ik word momenteel warm van de koi die ik rond heb zwemmen, en ik heb het sterke gevoel dat ik in grote mate voldoe aan de kwaliteitsnormen die algemeen gewenst worden.

De mensen zijn ook veranderd ! Men gaat niet zomaar naar “de koishop” en bekijkt de koitjes die rondzwemmen om dan een keuze te maken ! Neen, men wikt en weegt wel degelijk, en de kennis van de mensen is met rasse schreden omhoog gegaan. Soms is dit goed, maar het heeft ook nadelen...

Ik wist dat ik gisteren ditmaal geen koi kon verkopen, maar dat maakt niet zoveel uit. Er waren voldoende koikenners die graag het één en ander wilden bekijken en bespreken, wat de zaterdagmiddagen “interessant en levendig” maken. Ik heb dan ook een boel filmpjes gemaakt gisteren die ik systematisch ga tonen.

Mijn eerste filmpje is niet van het minste en laat een duo tosai zien die verschrikkelijk veel in petto hebben, en zeker niet van de poes zijn. Dit is een tweede filmpje van het koppel.

De nidan kohaku is een kohaku van de veiling van Momotaro van april dit jaar en de donkere kohaku is van Taniguchi die ik in de voorgaande Japanreis heb geselecteerd. Als ik je vertel dat de kohaku van Momotaro 47 cm is en nu 11 maanden jong, wat denk je dan ?

Dit is een kanon dat op 2 maanden tijd zomaar eventjes 6 cm is gegroeid en dan nog niet in de beste omstandigheden. Wat een beul van een koi kan dat worden ? Goedkoop is ie helaas niet, maar ze zal wel beantwoorden aan de vele eisen die gesteld worden, dat kan ik je garanderen !

98% slaagkansen als je de juiste opvolging geeft….plaats, rust, grote vijver, algenrijk water en geen gesterilliseerde ziekenhuisomgeving, in combinatie met de nodige mineralen en verzorging kunnen van deze beul een monster van, laat me voorzichtig 85 cm noemen, maar meer is ook mogelijk. Wie durft !

Een sanke die naar huis ging is deze beauty van Momotaro die ik ook op de veiling van april heb gekocht. Klein maar fijn luidt het spreekwoord, en dat is de juiste omschrijving voor deze sanke. Groot zal ze misschien nooit worden, maar schoonheid kent geen maat, en wie weet zijn de wonderen de wereld nog niet uit.

Er bestond nog interesse voor een kohaku, en deze beide kohaku respectievelijk van de veiling van Sakai FF en de veiling van Momotaro, blaken nog van gezondheid en zijn een terechte keuze voor potentiële kandidaten. Beide zijn nisai, 56 en 58 cm. De bondegenoot tijd is een goede vriend voor beide exemplaren…laat maar rustig rondzwemmen, de rest komt wel….

Mijn 2 beste tosai sanke zijn deze 2 tategoi (oei, nu gebruik ik het woord toch !). De maruten nidan gaat naar een klant die twijfelt aan Interkoi, en vooral aan de prijsstellingen van Interkoi. Ik kan maar één ding antwoorden, ik hoop dat hij beseft wat hij gekocht heeft, alhoewel ik er voor vrees….

Deze 2 koi zijn het resultaat van mijn jaarlijks Taniguchi project. Geselecteerd toen ze ocharme 15-20 cm waren is dit het vervolg na een halfjaar winterverblijf. Ik heb ze niet gemeten, maar ik schat de kohaku +35 en de sanke juist over de 40 cm.

De klant is niet overtuigd en twijfelt nog aan zijn aankopen. Niet getreurd, ik sta altijd open voor bepaalde suggesties, maar als je gaat vergelijken met deze sanke van Momotaro, tja, dan heb je een financieel probleem….ik kan er helaas niets aan doen….

Deze bowl werd samengesteld door alle aanwezigen op dat moment. Ieder mocht een tosai kiezen waar hij een zwak voor had, en dit is het resultaat. Puur kijkgenot vind ik dit. Ik heb ze ook gemeten en de gemiddelde groei was 4-5 cm per koi….

Wat zeg je ? 36 en 37 cm ? Dan zijn ze zomaar eens eventjes 5-6 cm gegroeid vanaf het moment dat ze hier zijn ? Nu breekt mijn klomp, ze zeggen altijd dat doitsu niet zo hard groeit…

Ik ben geen kenner van doitsu, maar ik zie ze doodgraag als ze niet in groten getale aanwezig zijn. Beiden waren 2de op de Kyushu show in Japan, ik zie ze bijzonder graag en ondanks de voorgekauwde prietpraat dat doitsu en ginrin niet op prijs gesteld worden, vind ik ze bloedmooi. Zie je dat sumi ? Bedankt Okawa San, het is een genot om naar te kijken.

Je bent van mij nog niet vanaf, want ik heb nog altijd een paar filmpjes op de lijst staan. Dit zijn mijn smurfkes van Ueno. Ik werd verrast met de vraag van een klant: Zou je deze nog kopen als je weet wat je nu wist ?.

Een goede vraag waar ik eigenlijk niet dadelijk een antwoord op had. Ja en neen is het antwoord. Als ik ze bekijk door het oog van een koiliefhebber, dan is het antwoord ja, als ik ze bekijk met het oog van een commerciële koidealer, dan zeg ik neen. Eerlijker kan ik het niet beantwoorden.

Financieel is het een flop, maar de schoonheid en de evolutie van deze showa is een goede zalf op de open wonde. Je moet het bekijken als een onderdeel van het koidealerschap. Alles kan geen winst zijn, en zolang als ik het hoofd boven water kan houden, zal ik nog altijd met veel plezier koi verkopen.

Tenslotte kreeg ik ook nog het bezoek van Toon die zijn cadeautje van Momotaro kwam ophalen. Wie Toon niet kent zal hem in de toekomst beter leren kennen, maar daarover later meer. Hij vertrekt volgende week voor enkele weken naar Japan om zijn taak bij Momotaro opnieuw op te nemen.

Hij wou even de overgebleven vrouwelijke koi van Momotaro nog eens bekijken. Hij kent de bloedlijnen bijzonder goed en kan de kenmerken van de oyakoi als geen ander herkennen. Wat moet ik over deze koi nog vertellen ?

Wil je een reus onder de reuzen ? aub klanten, doe er je ding mee… Het is dat mijn verhaal veel te lang wordt, want anders zou ik er nog een boek over kunnen schrijven.

Mensen ik geef je een goede raad. Deze Dainichi met Momotaro genen zal je verstomd doen staan qua groeipotentie, want hij is ondertussen 69 cm gemeten, en groeit terwijl je ernaar kijkt. Dit is het summum van de koiliefhebbers !!!

Tenslotte nog een laatste filmpje, en dan ben je van mijn gezeur af. De showa van Toon. Een uiting van dankbaarheid van de Maeda familie voor de geleverde prestaties voor het werk van Toon. Een cadeau gegeven uit respect en waardering door één van de grootste en belangrijkste koikwekers op dit ogenblik. Wat moet je hier nog aan toevoegen.

Bedankt aan alle fijne mensen die aanwezig waren. Jullie tillen de koihobby naar een hoger niveau...

Wordt vervolgd….

Meer afbeeldingen

Er werd veel gefilmd en gezeverd: afbeelding 1
Er werd veel gefilmd en gezeverd: afbeelding 2
Er werd veel gefilmd en gezeverd: afbeelding 3
Er werd veel gefilmd en gezeverd: afbeelding 4
Er werd veel gefilmd en gezeverd: afbeelding 5
Er werd veel gefilmd en gezeverd: afbeelding 6
Er werd veel gefilmd en gezeverd: afbeelding 7
Er werd veel gefilmd en gezeverd: afbeelding 8
Er werd veel gefilmd en gezeverd: afbeelding 9
Er werd veel gefilmd en gezeverd: afbeelding 10
Er werd veel gefilmd en gezeverd: afbeelding 11
Er werd veel gefilmd en gezeverd: afbeelding 12
Er werd veel gefilmd en gezeverd: afbeelding 13
Er werd veel gefilmd en gezeverd: afbeelding 14
Er werd veel gefilmd en gezeverd: afbeelding 15
Er werd veel gefilmd en gezeverd: afbeelding 16
Er werd veel gefilmd en gezeverd: afbeelding 17

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240