Euregio Koi Show Dag 1

Euregio Koi Show Dag 1

Gisteren was het weer zover. De eerste dag van de Euregio Koishow is een feit. Het is een eindje rijden, maar ook dat gaat voorbij. Vanaf Arendonk is het ongeveer 2 uur en een half rijden, maar dat hebben we er graag voor over.

Ik zit hier weer op bekend terrein, want ik neem al meerdere jaren met plezier deel aan deze goed georganiseerde show. Bij het inladen van de koi kwam Johnny mij te hulp, en het was nodig, want het waren een paar zware boxen die moesten versjouwd worden.

Ik zou eigenlijk geen zenuwen meer mogen hebben, want ik heb het al zo dikwijls gedaan, maar toch ben ik altijd weer blij als de koi ingepakt zijn, en zeker als ze op hun plaats van bestemming uitgeladen worden. Geloof me het is een hele klus.

De rit verliep voorspoedig en ik arriveerde rond 13.30 uur. Iedereen was al druk aan het werk met het benchen van de koi. Het eerste wat ik doe was hulp inroepen, want ik stond er hier alleen voor. Orlando bood zich al dadelijk aan, en de zakken met de koi werden tijdelijk op het water gelegd om te acclimatiseren. 

Ondertussen werd alles uitgeladen om de stand in te richten. Ik sta in stand 40, net naast de man die de geweldige sculpturen maakt van de koi. Hij is de originele, en ik ben altijd begeesterd als ik zijn kunstwerken zie. Hij is Vietnamees en maakt alles zelf met de hand.

Ik ben al dikwijls van plan geweest om een aantal kunstwerken van hem te kopen en bij de koi te presenteren, maar het is er nog nooit van gekomen. Misschien dat ik nu de stap toch ga zetten. Ik heb er een paar foto's van gemaakt, die ik op de site zal zetten, en hij heeft me ook de prijslijst doorgestuurd van zijn sculpturen. 

VhnVooral zijn kunstwerken met de draken zijn fenomenaal. Tijdens de show zal hij werken aan één van zijn projecten, als ik de tijd heb zal ik proberen een filmpje te maken van zijn werk. Op dit moment is het nog in ontwikkeling, maar als het af is kan ik je garanderen dat het uniek is. Dat is trouwens met al zijn sculpturen, het is geen fabriekswerk en dat zie en voel je. 

Maar nu was het tijd om de koi te verlossen uit hun zak. Eindelijk denk ik dan, het is moeilijk in te schatten hoe de koi dat ervaren, maar ze zwemmen momenteel in ieder geval ontspannen rond zoals je in het filmpje kan zien dat ik gemaakt heb

Je zult in het filmpje 4 vats zien, de vats 33-34-35 en 36. Het vat van Wiechert en zijn broer Arne staan naast mij, zodat we één geheel vormen. In het vat van Wiechert zwemmen namelijk koi rond die ook van Interkoi komen, dus horen ze bij Interkoi.

Gelukkig heb ik een sterk archief en kan ik bijna iedere koi terugvinden. Als ik me niet vergis is het deze kohaku die hij op de show ingezet heeft, nu 69 cm, en ik reken haar tot de kanshebbers, want ze ziet er super uit. De sanke is van Sakai en moet deze zijn, ook 69 cm. Beiden zien er top uit en het is plezierig om ze na enkele jaren nog eens terug te zien.

Bij zijn broer Arne zit een mango tussen die het goed gedaan heeft. Ik denk dat het bij één van de eerste leveringen van de mango is geweest dat ze deze aangekocht hebben, maar daar kan ik geen info over terugvinden. We zijn benieuwd of we wat kunnen scoren.

Ik ben even rondgeweest om te gaan kijken, en er zijn bijzonder veel vaten en koi aanwezig. Het zal een zware strijd zijn, dat heb ik al wel bekeken. Maar laat ons niet op de zaken vooruit lopen. en gewoon afwachten wat het resultaat wordt. 

Even melden dat de showa van Isa die gisteren door de klant werd afgezegd, ondertussen weer verkocht werd. Probleempje opgelost.

KOI TE KOOP TIJDENS EUREGIO KOISHOW

Alle koi die in vat 34 en 35 rondzwemmen en die nog te koop zijn, kan je rustig bekijken en eventueel aankopen. Tijdens de show geef ik een korting van 10% op hun aankoopprijs. Info bij de stand in nummerke 40 ! Ik zet de foto's van de koi die nog te koop zijn hier ook even onder.

De koi moeten niet dadelijk meegenomen worden na de show, maar mogen nog 14 dagen Arendonk rondzwemmen om terug in hun normale doen te komen.

 

Meer afbeeldingen

Euregio Koi Show Dag 1: afbeelding 1
Euregio Koi Show Dag 1: afbeelding 2
Euregio Koi Show Dag 1: afbeelding 3
Euregio Koi Show Dag 1: afbeelding 4
Euregio Koi Show Dag 1: afbeelding 5
Euregio Koi Show Dag 1: afbeelding 6
Euregio Koi Show Dag 1: afbeelding 7
Euregio Koi Show Dag 1: afbeelding 8
Euregio Koi Show Dag 1: afbeelding 9
Euregio Koi Show Dag 1: afbeelding 10
Euregio Koi Show Dag 1: afbeelding 11
Euregio Koi Show Dag 1: afbeelding 12
Euregio Koi Show Dag 1: afbeelding 13
Euregio Koi Show Dag 1: afbeelding 14
Euregio Koi Show Dag 1: afbeelding 15
Euregio Koi Show Dag 1: afbeelding 16
Euregio Koi Show Dag 1: afbeelding 17
Euregio Koi Show Dag 1: afbeelding 18
Euregio Koi Show Dag 1: afbeelding 19
Euregio Koi Show Dag 1: afbeelding 20

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Matthijs

555


Roy

555


Jack

555


Johan

555


Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml