Euregio Koi Show dag 2

Euregio Koi Show dag 2

Was er veel volk ? Moeilijk in te schatten. Sommige momenten was het redelijk rustig, andere momenten liep er toch redelijk wat volk rond. Het was in ieder geval een gezellige ontspannen dag en meerdere Belgische koikichi hadden de trip gemaakt om ook even te komen kijken.

De juryleden waren volop bezig om de prijzen te verdelen. De grootste prijzen waren ondertussen bekend, maar er moeten nog heel wat prijzen rondgedeeld worden, dus het is op dit moment moeilijk om hier iets zinnig over te zeggen.

sanke van MomotaroTot hiertoe heeft Interkoi een 2de prijs gewonnen met een sanke van Momotaro die eigendom is van Niels, een trouwe klant van Interkoi, die onverwacht en meer dan gelukkig was met deze prijs.

Deze sanke werd vorig jaar aangekocht juist voor de winter, en Niels wou dat deze tot het voorjaar zou blijven zwemmen. Nadien vroeg hij of de sanke mee zou kunnen doen met de Euregio koishow, want hij woont hier in de regio.

De sanke kwam uit in size 3 (30-40 cm) en werd als 2de beste bekroond, een mooi resultaat dat ik zelf eigenlijk niet dadelijk verwacht had. De maatvoering was perfect (39 cm) en hier nog een filmpje van de sanke dat door Polleke onlangs gemaakt werd.

showa van MomotaroEen showa van Momotaro behaalde een mooie 1ste prijs. Dit was door mij wel voorspeld, daar was ik quasi zeker van.

Ze is ook bloedmooi in mijn ogen met een prachtig patroon, zuivere huidkwaliteit en vooral persoonlijkheid, iets waar ik veel waarde aan hecht.

De showa is eigendom van Marc, die hier ook in de regio woont. Ook deze showa had de perfecte maat (29 cm) en kwam uit in size 2 (20-30 cm).

In dit filmpje zie je de showa in het gezelschap van nog enkele andere tosai die ik dit voorjaar aangekocht had. Toen deze showa online kwam twijfelde Marc geen 5 seconden en werd onmiddellijk aangekocht. Op vraag werd deze ook ingezet op de show.

Kohaku momotaroEen 1ste prijs ging ook naar een kohaku van Momotaro, Deze werd door Wiechert aangekocht in 2019 als nisai bij Interkoi, en heeft de kohaku begeleid naar een volwaardige kohaku van 69 cm. Een dankbare prijs voor Wiechert.

De informatie van deze kohaku vind je hier. Alle 3 de winnende prijzen tot hiertoe zijn koi van Momotaro en dat zegt voldoende. Mijn vaten hadden in ieder geval veel bekijks door de juryleden, dus als ik zo dadelijk naar de showgrond ga, hoop ik toch nog wat extra prijzen te mogen zien, want daar doen we het tenslotte toch voor.

Er werden veel goede koi ingezet, vooral door koikichi, en die wonnen het dit keer van de handelaren. Ik heb het terrein nog niet echt afgewandeld, want' ik had redelijk veel volk de ganse dag. Ik heb wel een kort overzichtsfilmpje gemaakt met enkele vaten waarbij op het einde van het filmpje een kort stukje over de Grand Champion A en Supreme Champion die eigendom zijn van Ramon en Jolien. Een dikke proficiat in ieder geval, want om de koi in deze conditie en deze omvang te krijgen....dat is niet eenvoudig...respect !

Naast mij was de kunstenaar van de sculpturen volop bezig om zijn draak te boetseren, mooi om te volgen. Het zijn unieke stukken die op verzoek gemaakt worden. Het is in ieder geval bijzonder interessant om te zien hoe hij zijn sculpturen boetseert.en tot leven brengt als het ware.  ik kon het niet laten om er een filmpje van te maken.

Tijdens een gesprek met de kunstenaar nodigde hij me ook uit om eens bij hem thuis te komen kijken en hij liet me een filmpje zien van zijn tuin ! Ik moet zeggen dat ik wel degelijk onder de indruk was, er zijn geen woorden voor om uit te drukken hoe impressionant dit is.

Nu op naar de laatste dag. Ik hoop wat hulp te krijgen bij het inpakken en dan naar huis, de koi uitpakken en verzorgen en hopen dat alles in orde is.

WEDSTRIJD EUREGIO KOISHOW WORDT UITGEBREID.

De wedstrijd tijdens de Euregio Koishow wordt uitgebreid. Er zijn op dit ogenblik een 30-tal inschrijvingen voor de wedstrijd, maar ik wil de mensen die niet in de gelegenheid zijn om op de Euregio Koi Show aanwezig te zijn, ook de kans geven om mee te doen met deze toch leuke wedstrijd met waardevolle prijzen.

Iedereen die mee wel doen mag me een mail sturen en het aantal pellets meedelen dat zij denken dat er in de glazen pot aanwezig zijn. Ik heb nodig: naam, email en het aantal pellets. Op het einde van deze week, vrijdagavond zal ik de wedstrijd stopzetten en de winnaar meedelen. 

 

Meer afbeeldingen

Euregio Koi Show dag 2: afbeelding 1
Euregio Koi Show dag 2: afbeelding 2
Euregio Koi Show dag 2: afbeelding 3
Euregio Koi Show dag 2: afbeelding 4
Euregio Koi Show dag 2: afbeelding 5
Euregio Koi Show dag 2: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Marc roelvink

555


Matthijs

555


Rudy

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml