" /> " />
Het einde van een prachtige show

Het einde van een prachtige show

Laat me eerst alle vrijwilligers danken voor de geweldige ontvangst, de organisatoren voor hun voorbeeldige organisatie die zo goed als perfect te noemen is. Het is  in mijn ogen nog altijd de beste show in onze landjes. Alles tot in de puntjes geregeld, bijzonder gemoedelijke en vriendelijke ontvangst, en ze staan onmiddellijk klaar om je te helpen. Ik kan maar één ding zeggen "chapeau"....

Misschien dat ze in Nederland "chapeau" niet begrijpen, maar het is niet meer of minder dan "hoedje af...respect." Ik kan moeilijk beoordelen hoeveel volk er op de show afkwam, maar ik denk dat er een meer dan goede toeloop was.

Eén ding wil ik wel kwijt, en misschien wordt dat me niet in dank afgenomen, maar daar geef ik niet zoveel om: er worden TEVEEL shows georganiseerd. Overdaad schaad, en het zou stukken beter zijn als er een minimum aan shows zou worden georganiseerd, zodat de wens om te komen kijken niet overschaduwd wordt door overdaad. En die is er momenteel, waardoor de zucht naar een koishow grotendeels opgesoepeerd wordt.

Wil ik er nog bij vermelden dat de Euregio Koishow altijd als de meest wenselijke show zal blijven voortbestaan. Ik neem er al enkele jaren aan deelneem, en ik zie ieder jaar nog steeds verbeteringen. Bovendien zit je in een ontzettend mooie streek dat alleen al  bewondering opwekt. Zolang ik kan zal ik blijven deelnemen aan deze superdeluxe show ! 

Minpuntjes ? Ja er is altijd iets dat voor verbetering of verandering vatbaar is, maar laat ons daar niet over zeveren. Wees blij dat we in deze tijd nog zoveel kunnen genieten van al dat moois. De kwaliteit trouwens van de aangeboden koi was niet goed, maar meer dan goed met in mijn ogen een fantastische winnnaar. Ditmaal geen koidealer, maar een koikichi pur sang. Zo moet het zijn !

Voor de verandering heb ik van iedere bowl een filmshoot gemaakt van 10 sec. per vat. Dat is niet veel, maar dan komt toch iedereen in beeld. De filmpjes zullen misschien niet geweldig zijn, maar laat het ons een ode noemen aan de deelnemers, en zo krijgt iedereen zijn plaatje in het geheel. Er waren 75 vaten en er waren 517 koi aanwezig. Als je het filmpje helemaal hebt uitgekeken....geweldig, maar weet het me wel te zeggen. Bijzonder vind ik altijd de wedstrijd voor de kinderen, die ieder jaar georganiseerd wordt. Een mooi initiatief, en daar  heb ik natuurlijk ook een filmpje van gemaakt.  Het waren 9 vaten en de kinderen genieten er met volle teugen van.

Wat betreft de prijzen van Interkoi. Ik zal niet makkelijk reclameren, en de prijzen die me toebedeeld werden worden graag geaccepteerd.  Ik zet de winnnende koi nog even op een rijtje.

2de prijs voor de ginrin kohaku van Maruyama, nog niet verkocht. Ik heb deze ginrin kohaku te snel op de show ingezet, mijn fout, vergeef me. Ik ga er dit jaar aan werken, en ik ben niet 100, maar 200% zeker dat ze volgend jaar in volle glorie zal terugkomen en gegarandeerd de eerste prijs zal winnen. Ik zal er speciale aandacht aan schenken.

2de prijs voor een sanke van Momotaro, eigendom van Niels. Vorig jaar als tosai binnengekomen, nu een mooie tweede prijs, dit had ik eigenlijk niet verwacht, dus dat is een meevaller.

1ste prijs voor een kohaku van Momotaro eigendom van Wiechert, en als winnaar gekozen uit een reeks van 15 kohaku die deelgenomen hebben aan de show. Dit geeft nog een extra dimensie aan de prijs, want als winnaar optreden uit 15 concurrenten is een geweldige prestatie.

1ste prjis voor een tancho van Momotaro, nog niet verkocht. Het is een koi die ik dit keer voor de 2de keer heb ingezet op een show. Normaal doe ik dit nooit, maar deze tancho kohaku is wel zo goed, dat ik bijna altijd overtuigd ben van haar klasse, en ik zie ze bovendien iedere maand nog verbeteren. Ik noem dit een dankbare koi.

1ste prijs voor een showa van Momotaro, eigendom van Marc. Dit was ook een zekerheid wat betreft de prijs, maar welke prijs het zou zijn kan ik vooraf niet zeggen. Ik  had wel 3 showa in dezelfde categorie ingeschreven op verzoek van enkele klanten, en dan moet je helaas enkele klanten ontgoochelen. Maar ze moeten niet treuren, hun showa zagen er meer dan goed uit, en oogsten veel lof van de bezoekers.

Junior Tategoi is natuurlijk een bewogen prijs, waar ik altijd trots op ben. Deze prijs ging dus naar bovenstaande showa, en komt zo in de galerij der groten. Wat betreft de jumbo die ik had meengenomen. Die hebben dit keer niet gescoord. Vraag me niet waarom, ik stel me daar een paar vragen bij, maar de concurrentie was ook bijzonder zwaar, dus niet getreurd, en ik gun het de winnaars van harte.

quenten fuit

Een bijzondere vermelding wil ik toch even geven aan Quenten. Hij vroeg of hij op de foto mocht met mij want....ik was toch een beroemde man ! Mooi nietwaar, zo zie je maar dat ik op mijn leeftijd ook nog succes kan hebben.

Bovendien won hij 2 eerste prijzen met zijn Chagoi in size 6 en size 7, maar daar heb ik geen foto's van. Quenten is trouwens de zoon van Arne, de broer van Wiechert die ook meedeed met de show.

Na de show werd het inpakken uiteraard zo snel mogelijk, maar wel degelijk gedaan. Ik kwam thuis om 20.22 en wie stond daar om mij te helpen ? Mijn kleindochter Sofia en 2 van mijn zonen. Wat kan je je nog meer wensen.

Nog even melden dat ik een groot aantal van de sculpturen heb aangekocht die ik in de loop van de week ergens zal ophangen om te verkopen. Wees er snel bij als je interesse hebt, ze zijn bijzonder mooi en betaalbaar. Het is kunst, geen kitsch, en ik denk dat ik in de toekomst regelmatig deze ornamenten zal aankopen.

Na het uitladen van de koi, heb ik ze nog even verzorgd onder het wakend oog van mijn kleindochter. Wat zout toegevoegd om te ontsmetten en te ontslakken en anarex bio toegevoegd om eventuele kleine hakkefietjes te verzorgen en zoals je kan zien zwemmen de koi ontspannen rond.

WIE NOG WIL DEELNEMEN AAN DE WEDSTRIJD !

Er zijn momenteel een 60-tal inschrijvingen voor deze toch wel unieke wedstrijd. Niet iedereen heeft de gelegenheid om naar de show te komen. Daarom heb ik de wedstrijd verlengd tot vrijdagavond, zodat ik zaterdag morgen de winnaar kan bekend maken.

johnny die pellets teltWil jij ook meedoen ? Stuur me dan een mail met je naam en het aantal pellets dat zich in de glazen kom bevinden. Er zijn mensen die geprobeerd hebben de pellets te tellen. Of het zijn nut zal afwerpen is nog maar de  vraag !

 

Meer afbeeldingen

Het einde van een prachtige show: afbeelding 1
Het einde van een prachtige show: afbeelding 2
Het einde van een prachtige show: afbeelding 3
Het einde van een prachtige show: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Arne

555


Johan D

555


Johan

555


Wim DW

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml