Vroeg uit de veren, op naar Zweden

Vroeg uit de veren, op naar Zweden

Het vraagt altijd een goede voorbereiding als je weet dat de koi een lange reis moeten maken. Gelukkig had ik nog allfish ter beschikking en ik had ijszakjes klaargemaakt om de temperatuur niet te hard op te laten lopen.

Het inpakken verliep vlot, maar vooraleer ik zou inpakken eerst even de dozen gepast in de auto, want ik twijfelde of alle boxen er wel in zouden kunnen. Op het nippertje en na veel duw en trekwerk kwam het uiteindelijk in orde.

Het beste was  om alles zo snel mogelijk in te pakken, zodat de reis in één dag zou kunnen gedaan worden. Volgens Kristoffer zou het ongeveer 12-13 uur in beslag nemen. Ze waren ook aanwezig op de Euregio Koishow en waren onder de indruk. 

In Zweden is de koihobby iets minder populair dan in onze landen, tenminste niet op het niveau zoals  het hier is. Het weertype daar is ook niet te vergelijken met het onze, zodat er natuurlijk andere regels gelden, en die wegen op de kost om koi te houden veronderstel ik.

Toch moet ik altijd mijn petje afdoen als mensen zover reizen om koi te komen ophalen, en ook ben ik natuurlijk trots dat ze mij uitkiezen om aan hun de koi te kunnen verkopen. Het is wel een verantwoordelijkheid, want soms moet je maanden voor de koi zorgen. Nooit geen probleem als er niets gebeurd, maar wij weten dat het niet altijd zo is.

De aangekochte koi blaken in ieder geval van gezondheid, en zo werden ze ook ingepakt na het maken van de filmpjes natuurlijk. Maar eerst wou Kristofer nog even de golden corn bewonderen, want daar heeft hij ook een zwak voor. Het probleem was echter de nodige ruimte. Er kon echt geen box meer in de auto, dus wachten tot in het najaar is aan de orde. Ik zet de filmpjes van de koi hieronder op een rijtje.

Twee golden corn van Taniguchi. (no comment)

De super mango van Sakai FF en de kujaku van Momotaro voor zijn dochter.
De super mango werd 68 cm gemeten en ik denk niet dat ik uit moet leggen hoe groot de super mango wel kan worden. De kujaku mag de benigoi of super mango vergezellen.

Een sanke van Sakai die ik kocht als tosai, nu precies 60 cm.

De  heerlijke sandan kohaku van Momotaro, waar ik een zwak voor heb, nu 64 cm

De buffel van een kohaku van Momotaro, nu 65 cm.

Na het inladen was er nog een kleine plaats over voor één van de ornamenten die ik meebracht van de show, en waar ik in de toekomst meerdere ornamenten van ga aankopen om aan de klanten te verkopen. Ik vind ze fantastisch mooi. Ondertussen zijn er al enkele verkocht. Ik zet ze hieronder ook nog even in het foto overzicht. Als je de prijs wil weten, stuur me dan een sceenshot van het gewenste ornament, en ik stuur je de prijs door. Bloedmooi zijn ze en vooral geen productie werk maar allemaal met de hand en met een hart gemaakt !

kohaku van momotaroRond 10 uur deze avond kreeg ik al de eerste foto's binnen van de koi met de melding dat ze goed aangekomen waren, begeleid door een foto. Ik mis echter 1 foto, maar kreeg nog geen verder nieuws. Ik hoop dat dit geen slecht nieuws zal meebrengen, want dat zou pas triestig zijn.

Ik kreeg zojuist de melding dat de laatste kohaku ook veilig was thuisgekomen, maar dat hij vergeten was de foto op te sturen. Tja, daar lig je dan een tijd van wakker. Ik ben toch blij dat ik weet dat alles in orde is !

Het is mij een eer om aan deze prachtige mensen te leveren, en ik hoop een lange en gezonde relatie op te bouwen. Ik heb er maar één woord: dank je wel.

 

 

 

 

 

Meer afbeeldingen

Vroeg uit de veren, op naar Zweden: afbeelding 1
Vroeg uit de veren, op naar Zweden: afbeelding 2
Vroeg uit de veren, op naar Zweden: afbeelding 3
Vroeg uit de veren, op naar Zweden: afbeelding 4
Vroeg uit de veren, op naar Zweden: afbeelding 5
Vroeg uit de veren, op naar Zweden: afbeelding 6
Vroeg uit de veren, op naar Zweden: afbeelding 7
Vroeg uit de veren, op naar Zweden: afbeelding 8
Vroeg uit de veren, op naar Zweden: afbeelding 9
Vroeg uit de veren, op naar Zweden: afbeelding 10
Vroeg uit de veren, op naar Zweden: afbeelding 11
Vroeg uit de veren, op naar Zweden: afbeelding 12

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml