Een moeilijke periode

Een moeilijke periode

De shows zijn voorbij, de zomer is in aantocht, de examens komen er voor de kinderen en de vakanties komen er ook aan. Het zijn van die periodes, waarbij het wat moeilijker wordt om nieuwsitems te schrijven. De enige manier om iedere dag een nieuwsitem te kunnen schrijven is dikwijls met hulp van klanten die informatie doorgeven. Maar ik zal mijn best doen om iedere dag toch een poging te wagen.

Misschien minder interessant voor velen, dus de bozemannetjes kunnen aan een opmars bezig zijn. Vandaag ga ik op en neer naar de serre om te controleren en ook de laatste koi er naartoe te brengen. Volgens Christof doen ze het meer dan goed, dus hopen maar dat ik er eventjes van kan genieten.

We staan ook voor een zeer zonnige en warme periode als ik de weerberichten mag geloven, dat beloofd in ieder geval. Ondertussen zijn alle koi die onlangs zijn aangekomen meer dan goed geacclimatisseerd, en het wordt tijd om hun rechtmatige plaats toe te wijzen, zodat de binnenvijvers leeg kunnen gemaakt worden.

Een deel van de koi die hierblijven gingen ook naar buiten. Een eenzame doitsu die ik in april aankocht op de chugoku veiiing zal tevreden zijn met zijn overplaatsing naar de grote vijver. Tenminste dat gevoel heb ik, want dat kan je bij koi niet goed opmerken. Alles geraakt  nu in zijn plooi. Natuurlijk maak ik een filmpje van deze 70 cm doitsu showa, en ja ik weet het onderhand, niet iedereen houdt van doitsu....dat wordt ten treurige herhaald, maar daarom mag ik het wel  mooi vinden. Het fijnste aan een doitsu is zijn huid aan te raken. Het is precies een babyhuidje, zalig om ze even vast te nemen.

Over de 6 golden corn ga ik niet teveel over uitweiden. 80% van de klanten is er tegen, sommigen zijn voor. Het is dus te gek om de loftrom te zwaaien over deze nieuwe soort, hoe graag ik ze zelf ook heb. Misschien dat ze meer succes zullen hebben in de toekomst, maar ik kijk er in ieder geval met plezier naar.

Vooraleer ik ze naar hun vaste verblijfplaats breng heb ik er nog een filmpje van gemaakt. Het zijn in ieder geval breed geschouderde koi met een bijzondere uitstraling waar ik persoonlijk één van de weinigen ben die er van kan genieten. Spijtig, maar het is niet anders.

Nog even melden dat je nog tot vrijdagavond mee kan doen met de Euregio wedstrijd. Ik zal de uitslag vermoedelijk zaterdag morgen in het nieuwsitem plaatsen. 

OOK HET SPECTACULAIRE AANBOD BLIJFT
OP VERZOEK NOG EVEN VAN KRACHT

De prijzen van de koi werden aangepast en goedkoper gemaakt om de verkoop toch trachten te activeren. Voor diegenen die een serieuze koi willen voor weinig geld zou het toch een bijzondere gelegenheid moeten zijn om een koi aan te kunnen kopen voor een habbekrats van de waarde.

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Ron de Kreij

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml