.

" /> .

" />
Fluwelen kohaku

Fluwelen kohaku

Niemand zal het zich herinneren, maar in oktober 2018 kocht ik een vrij prijzige kohaku aan bij Sakai FF. Het was een opdracht voor een klant, maar deze vond de koi niet goed genoeg om bepaalde redenen waar ik het niet over wil hebben.  Ik doopte ze "fluwelen kohaku".

Waarom fluwelen kohaku ? Dat heeft alles te maken met het huidje. Zelden kom je koi tegen met een zo hoogwaardige huid als deze kohaku en daar betaal je in Japan voor. Terwijl hier de grootte van de koi belangrijker is dan de kwaliteit is in Japan het huidje veel belangrijker.

Het voordeel in Japan is dan nog dat zij een combinatie van de huidkwaliteit met de grootte kunnen toveren, iets wat hier bijna onbestaande is. De meesten geilen op de grootte van de koi. Deze kohaku heeft me altijd gefascineerd, niet alleen door de fluwelen huid, maar vooral door de ontwikkeling en het patroontechnisch aspect van de kohaku.

Ik kreeg gisteren volgend bericht van de nieuwe eigenaar: 
Zou je voor je weg gaat nog een keer de SFF willen opmeten aub. Als je haar gaat of wilt meten moet je wel een grotere meetbak hebben dan 65 cm. Want de vorige keer ging ze er net over heen en kon je het niet zien, Alvast bedankt groetjes, Wiechert.

Ik ben de goedheid in persoon en natuurlijk doe ik dat ! Even de professionele meetlat van DSG bovengehaald om te koi te meten, want dan ben ik zeker dat het de juiste lengte is. De meetlatten komen trouwens medio februari binnen. Ze is trouwens precies 66 cm gemeten.

Bovendien heb ik er een filmpje van gemaakt, iets wat ik zelden of nooit doe, want  ik heb ocharme nog maar 17 000 filmpjes op youtube staan ! Zelfs op het filmpje kan je de kwaliteit van het beni en het shiroji niet onderkennen van dit wonder van de natuur. Heerlijk om naar te kijken, heerlijk om van te genieten.

We hebben grote bedoelingen met deze kohaku, maar ik weet dat de meesten resultaat willen zien op korte tijd. We gaan geen grote voorspellingen maken, want wij weten hoe moeilijk het is om koi naar grote hoogte te brengen.

Ik heb echter bijzonder veel vertrouwen in Wiechert en samen met deze kohaku van Momotaro heeft hij 2 serieuze kandidaten voor de Euregio koishow, want ik heb het gevoel dat hij ze daar in wil zetten. Wij hebben echter nog grotere verwachtingen van deze kohaku maar daar is tijd en kennis voor nodig.

Ik wil deze kohaku eigenlijk pas tonen binnen 3-4 jaar. Pas dan zal ze tot volle rijpdom zijn gekomen. Ik wens Wiechert in ieder geval veel succes met zijn nieuwe eigendom.

 

Meer afbeeldingen

Fluwelen kohaku: afbeelding 1
Fluwelen kohaku: afbeelding 2
Fluwelen kohaku: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

rudy

555


Wim DW

555


Peterken

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml