dat stilaan op zijn einde loopt, maar nu gaat het over "gebundelde krachten".

" /> dat stilaan op zijn einde loopt, maar nu gaat het over "gebundelde krachten".

" />
Gebundelde krachten

Gebundelde krachten

Nog niet zolang geleden was het "bundel je krachten" dat stilaan op zijn einde loopt, maar nu gaat het over "gebundelde krachten".

Je zult jezelf nu afvragen wat bedoelt ie daar nu weer mee, maar dat zal ik je zo dadelijk eens uitleggen. Op 27 februari ga ik terug naar Japan, maar ditmaal eens niet alleen.

Vermits ik mij dit jaar gedeeltelijk ga toeleggen op tosai, is extra kennis en knowhow bijzonder hard nodig, en wie heeft die kennis meer dan Ben.

Enkele jaren heeft het motortje gesputterd, maar nu is de motor eindelijk weer op gang gekomen, en ik moet eerlijk blijven in mijn berichtgevingen. Want wat zou Interkoi zijn zonder Ben, en wat zou Ben zijn zonder Interkoi.

Als er iemand is in heel België of Nederland, die kennis heeft van tosai aankopen, dan heb ik enkel respect voor het heilige oog van Ben. Het is niet enkel zo dat hij het met woorden doet, maar ook met daden, en dat vind je terug in al de filmpjes die ik ooit van hem gemaakt heb, waarin hij met passie spreekt over zijn tosai…

Ben is door de jaren ook gelouterd, en niet meer zo dwingmatig gebleven. Integendeel, buiten de passie is hij ook rijper geworden en bekijkt koi nu met nog betere ogen dan vroeger.

Wie herkent er niet de filmpjes van zijn vijver die al bijna 2000 keer bekeken werden. Of dit filmpje dat verleden jaar nog gemaakt werd. Het is nog steeds genieten.

Dat hij nog voor een gezellige noot kan zorgen, dat bewijst hij in dit filmpje, en dan nog niet te spreken van deze oude gouwe

Nu is niet alles goud wat blinkt, maar dat de slaagkansen groter zijn, daar mag je gerust in zijn. Ik heb mijn ijzers gesmeed, maar of ik ze waar kan maken is nog niet zeker. Het is niet zo moeilijk om één of twee goede tosai te kopen, maar om er een 100-tal te kopen is niet zo eenvoudig. Ik heb trouwens dit jaar mijn zinnen gezet op tosai van behoorlijke kwaliteit.

Ik ga op zoek naar degelijke betaalbare tosai, maar wel die bijzonder veel toekomst hebben, volgens onze wetten dan. Als ik vind wat ik zoek, ga ik er ook serieus wat geld tegenaan smijten om het goede spul naar Arendonk te krijgen. Of ik voor de kleinere beurs ook iets uit zal zoeken ? Normaal ja, maar dan moet het geschikt, gepast en haalbaar zijn.

Mijn reis heb ik ook al uitgestippeld en die zal anders verlopen dan normaal. Ik vertrek naar Osaka, dan reis ik door naar Okayama, waar Paul mij opwacht en ik onmiddellijk de Shinkansen neem naar kuyshu, het op twee na grootste eiland van Japan, dat ligt ten zuiden van Honshu en ten zuidwesten van Shikoku.

Ik zal eerst de opensales van Ogata bekijken en de veiling bijwonen de volgende dag. Of ik koi zal aankopen op die veiling weet ik nog niet. Eerst even proeven, en eventueel koi op bestelling proberen te bemachtigen.

Ogata is ook bekend om zijn vele andere variëteiten die aangeboden worden, en misschien is dit een mogelijkheid voor bepaalde mensen met bepaalde wensen. Zo gauw ik informatie heb over de aangeboden koi, breng ik je op de hoogte.

Daarna zal ik een bezoek brengen aan Ueno die ik eigenlijk nog niet vergeten ben, en ik ga proeven of ik aan de betere tosai kan geraken. Ik heb nog een bepaald plekje in mijn hart voor Ueno, waarom dan niet proberen.

Of ik tegelijkertijd Beppu en of Okawa ga bezoeken weet ik nu nog niet, maar het staat niet echt op mijn verlanglijst. Hans van Qualitykoi is zowat de belangrijkste persoon bij Okawa, en Beppu dan moet je bij Joachim zijn. Misschien is het beter om me hier niet in te mengen, er moet nog altijd zoiets als respect bestaan, ook tussen dealers.

Als dit gebeurd is reis ik terug richting Hiroshima om Taniguchi San en Sakai FF te bezoeken. Indien er een mogelijkheid is om behoorlijke tosai van Sakai of Taniguchi aan te kopen, dan zal ik dat zeker niet links laten liggen. Maar plannen maken kan je enkel in je hoofd doen.

Tenslotte als mijn geld nog niet op is reis ik richting Momotaro. Om deze als laatste aan te doen ditmaal zegt al voldoende….er is niet veel hoop, maar niet proberen is dom…

Ik weet dat ik koi kan kopen, maar ik weet ook dat ik niet de koi kan kopen die ik wil aankopen. Het wordt weer een steekspel van de bovenste plank, en ik zal weer alles uit de kast moeten halen om een redelijke kans tot slagen te maken.

Het zal een keuze worden tussen hele goede, maar ook hele dure tosai, ofwel me neerleggen bij de situatie. Ik laat me echter niet gauw kisten. Ik ben nu al voorbereidingen aan het maken en mijn strategie aan het plannen.

Mijn instructies zijn gegeven, mijn mensen in Japan in het oor gefluisterd hoe ze het aan moeten pakken, en nu maar hopen dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Straks terugkomen zonder aankopen is geen optie, maar als Ben erbij is zal dat moeilijk worden.

Mensen die vertrouwen hebben in Ben, en ik weet uit ervaring dat er dat bijzonder veel zijn, kunnen altijd contact met hem opnemen. Zelfs dealers die wensen hebben mogen contact opnemen, eventueel met Ben overleggen en hun wensen meedelen, voor mij geen probleem.

Ik zal vragen of hij nog een paar zaterdagen aanwezig wil zijn in Arendonk, zodat je eventueel nog met hem kunt overleggen en nog wat details te bespreken. Zoals bekend zal ik alles dagelijks alle informatie zoveel in mijn nieuwsitems schrijven, en natuurlijk mag je wat neven info verwachten in facebook, want dat hoort er helaas ook bij…

We gaan ervoor....

Meer afbeeldingen

Gebundelde krachten: afbeelding 1
Gebundelde krachten: afbeelding 2
Gebundelde krachten: afbeelding 3
Gebundelde krachten: afbeelding 4
Gebundelde krachten: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240