Geen enkele koi gebowld vandaag

Geen enkele koi gebowld vandaag

Het gebeurt zelden of nooit dat er op een zaterdag geen enkele koi wordt gebowld.

De reden is heel eenvoudig, er waren geen mensen gekomen die interesse hadden in mijn “soort koi”, en als er mensen kwamen, was het vooral voor koi die niet in mijn assortiment te vinden zijn.

Maar er was genoeg volk om gezellig te kletsen, en dat heeft ook zijn waarde. Ondertussen had ik de bezoekers aan het werk gezet, en konden we verder aan de vlonder werken.

Nog een paar uurtjes en dan is dat grote werk ook weer vergeten. Ondertussen werd er flink gelachen en plezier gemaakt, zoals je kan zien in dit filmpje. Zot zijn doet geen zeer, zeggen we hier !

Nog een paar uurtjes schroeven en de klus is geklaard.

Wel werd de dag opgeluisterd met slecht nieuws…heel slecht nieuws. Ik merkte bij één van mijn beste sanke, een 2-jarige Momotaro dat hij een verdikking kreeg aan de onderzijde van de buik, symptomen die gewoonlijk op wateropname duiden.

Tijd voor Rob om een echografie te laten maken en het juiste probleem vast te stellen.

Het verdict was dan ook zwaar, een tumor….Operatief verwijderen was zo goed als geen optie vermits de tumor vastzat aan de anus, waardoor het verwijderen zo goed als geen resultaat zou geven.

Een bijzonder waardevolle koi gaat voor de toekomst verloren, eeuwige zonde….

Een tweede tegenslag liet zich niet ongemerkt voorbijgaan. 14 dagen geleden verkocht ik het groeikanon van Momotaro, de nidan kohaku van 52 cm.

Toen ik deze morgens mijn controle maakte in de vijver, zag ik dat hij een grote beschadiging had opgelopen en een vel van 2x2 cm verloren had op zijn hoofd.

De verkoopwaarde van beide koi is bijzonder hoog, en dit is nogmaals het bewijs dat alles geen goud is wat blinkt. Reken daar nog de forse rekening bij die ik ongetwijfeld zal krijgen van Rob, dan begrijp je dat dit niet mijn beste dag is.

Het is al zo moeilijk om met alleen koi te verkopen je hoofd boven water te houden, maar op deze manier, verlies je af en toe de moed.

Mentaal ben ik echter beresterk en zal ik nooit de moed verliezen. Maar kom, er zijn ergere dingen op de wereld, en geld is tenslotte maar een stukje papier. Helaas kan je niet zonder.

Wat ik met de koi met tumor zal doen, weet ik nog niet. Hij is nu ingespoten met een product dat als een chemo werkt, waardoor de tumor verkleind zou kunnen worden. De koi zwemt nog goed en gezond rond, eet van de kantjes en lijkt zich niets aan te trekken van het gebeuren.

Misschien dat ik hem als mascotte zal houden of er een vijver voor zal zoeken, we zullen zien.

Informatie

Ik ben vandaag aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur. De koffie staat klaar....

Nog even melden dat je je moet inschrijven voor de saté met pindasaus zaterdag op 17 september...lees hier. Wel je aanwezig zijn om de overheerlijke saté van Arjan te proeven, meld je dan aan.

Voor de duidelijkheid zit ik dit nog even in het vet en in hoofdletters zodat iedereen het kan lezen: MELD JE AUB AAN VIA MAIL? WANT IK KAN NIET ALLE SOCIALE MEDIABOODSCHAPPEN ONTHOUDEN[/B" target="_blank" rel="noopener">. Ik hoop dat het nu gelezen wordt...

Meer afbeeldingen

Geen enkele koi gebowld vandaag: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137