Geen succes op de Euregio koishow

Geen succes op de Euregio koishow

Interkoi werd vertegenwoordigt door een kohaku en een goshiki, maar helaas geen succes geboekt. De kohaku van 73 cm had geen prijs, maar zat eigenlijk in een bijzonder moeilijke reeks, dus niet abnormaal, alhoewel ik haar op haar derde levensjaar veel toekomst toedicht. Het is een geweldige kohaku zonder meer.

De goshiki behaalde een 2de plaats, dat in tegenstelling met het feit dat hij eerste werd op de All Japan Young Koi Show. Wat moet ik daaraan toevoegen. Toch een redelijk betreurend resultaat, maar daar is weinig aan te doen. Dit filmpje heb ik gevonden van de 2 vertegenwoordigers van Interkoi. In mijn ogen 2 toppers, maar op dit ogenblik nog veel te jong om zich op een show te meten. Ze moeten eerst volwassen worden, zodat ze ook de body krijgen die nodig is. De kohaku is nog maar sansai, de goshiki nisai. Eigenlijk moet je een 3-5 tal jaren wachten en de koi verfijnen.

Misschien een goed moment om een goshiki  te omschrijven voor de beginnende koiliefhebbers: Een Goshiki-koi is een specifiek type gekweekte koi-vis met een opvallend kleurenpatroon. "Goshiki" is een Japans woord dat "vijf kleuren" betekent, wat verwijst naar de verschillende kleuren die op het lichaam van de vis te vinden zijn. Go = 5 in het Japans, denk maar aan godan kohaku of 5-staps kohaku, en ik vermoed dat 'shiki 'naar ni'shiki'goi verwijst. Ik weet dat "Nishiki" de betekenis heeft van "brokaat" of "gekleurde stof." 

Het kleurenpatroon van een Goshiki-koi bestaat meestal uit een combinatie van wit, zwart, roodbruin en blauwgrijs. Het lichaam van de vis heeft meestal een witte basis met zwarte vlekken of strepen die eroverheen lopen. Daarnaast kunnen er rode of bruine patronen aanwezig zijn die het lichaam verder verfraaien. Sommige Goshiki-koi hebben ook blauwgrijze vlekken op hun lichaam, waardoor het kleurenschema nog diverser wordt.

De Goshiki-koi wordt beschouwd als een van de meer recent ontwikkelde koi-variëteiten en is ontstaan in Japan. Het kweken van koi is een kunst op zich en fokkers hebben door selectieve kweekprogramma's verschillende kleurvariaties en patronen ontwikkeld, waaronder de Goshiki. Goede Goshiki zijn bijzonder gegeerd in Japan.

Zelf koop ik zelden een goshiki omdat niet alle exemplaren mooi zijn. De tentoongestelde goshiki op de show vond ik zelf fantastisch mooi, en onlangs heb ik nog een goshiki bijgekocht die nog in Japan als azukari verblijft, en van hetzelfde type is. Het zijn in ieder geval moeilijke koi en ze komen als kawarimono natuurlijk in een gevarieerde reeks terecht.

Zoals verwacht is er weinig nieuws te melden, en had ik ook niet veel tijd, want ik moest naar het familiefeest van één van mijn kleinkinderen. Wel werd op verzoek van een klant een video gemaakt van een Sakai FF kohaku. Voor de rest  niets speciaal.

Ik kreeg ook nog een filmpje aan van enkele klanten, en dat is altijd meegenomen. Van Rudy kreeg ik dit filmpje met de vermelding: Puppies worden groot !

Van Peter kreeg ik ook een filmpje aan, en ik stond toch verbaasd van de positieve ontwikkeling van zijn koi. Vandaag veel bezig geweest met de vijver was de commentaar van Peter, dus hij heeft zich goed geamuseerd blijkbaar. Natuurlijk herken ik ook alle koi die in de filmpjes voorkomen. Het is alttijd een voorrecht om de koi terug te zien in volle gezondheid;

Voor de rest is er weinig te melden. Rond 7.30 uur komen ze zo dadelijk 3 koi ophalen die hun reis naar Zweden zullen moeten ondergaan. Ik ben altijd blij als ik het bericht krijg dat de koi goed zijn aangekomen, want het is toch een hele onderneming.

Verder kan ik nog verwijzen naar de veiling die deze avond ten einde loopt. Er zijn meer biedingen dan ik verwacht had eerlijk gezegd, maar een strijd om een koi te bemachtigen is er eigenlijk niet. Dat zou nog wat moeten gepromoot worden. Ik ben gisteren ook bezig geweest om de volgende 10 jumbo tosai voor de volgende veiling te selecteren. Er zitten heftige jumbo tosai tussen.

Tenslotte een filmpje van de volgende 5 slachtoffers.

25-29

 

Meer afbeeldingen

Geen succes op de Euregio koishow: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Andrée en Ludo

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml