Geen volk zondag ? Jawel hoor...

Geen volk zondag ? Jawel hoor...

Ik had geen speciale aankondiging gemaakt dat ik op zondag open was, maar ze stonden al voor de poort te wachten tot ik er was.

Ik had het niet verwacht, want de meesten onder jullie genieten van hun vakantie, maar ik was best blij. Ik kan toch beter zondagmorgen openhouden, want gewoonlijk is dat heel gezellig.

Men kwam bewust naar enkele koi kijken, ook door het feit dat er in de maand juli een mega korting is op de vissen, ter gelegenheid van de geboorte van mijn 6de kleinkind. Ik zal trouwens in de loop van vandaag de prijzen even aanpassen die gelden gedurende de maand juli, dat maakt alles wat eenvoudiger.

Het werd tenslotte een bowl van 5 nisai, waarvan 2 mannelijke sanke van Momotaro, 2 vrouwelijke sanke van Momotaro en 1 vrouwelijke sanke van Sakai FF, respectievelijk 2x60-61-63 en 64 cm.

Het zijn in mijn ogen jonge koi die nog een heel leven voor de boeg hebben, en als ze finishen toch eens voor verrassingen kunnen zorgen. Speculaties zijn uit den boze, want er is bijna niemand die de kennis heeft om te voorspellen wat bepaalde ontwikkelingen inhouden. Er zijn wel mensen die denken dat ze het weten, maar dat is een ander verhaal.

Wat ik hier zie zijn 5 jonge koi die de goede maatvoering hebben op dit ogenblik, zeker en vast de goede genen, een patroon waar toch ieder zich in kan vinden, soms positief, soms negatief, een backbone waar je alleen maar van kan dromen, huidkwaliteit in orde, maar bovenal, prijs/kwaliteit verhouding buitengewoon sterk.

Vermits ik deze koi altijd zelf uitkies, kan ik moeilijk zeggen dat ik ze niet graag zie, integendeel. Waar ik echter een bijzonder gevoel bij heb is de mannelijke sanke van Momotaro met het hi patroon dat iets over de neus loopt, iets wat hier minder geaccepteerd wordt, maar waar Maeda San een lichte voorkeur voor heeft. Ik bedoel niet de clown, maar de min of meer vijf-stapperige sanke. Ik ben altijd benieuwd wat dit soort koi kan doen in de toekomst mits een goede vijver.

De temperatuur in de vijvers is vrij hoog momenteel, en ik wil toch nog eens de nadruk leggen op voorzichtigheid bij deze temperaturen. Uitbraak van ongewenste ziektes zijn niet ongebruikelijk, dus hou je koi goed in de gaten.

Bovendien moet je je niet verbazen dat de koi veranderlijk zijn momenteel. Het is niet abnormaal dat het sumi wat wegdijnt, en de kleuren iets fletser worden. Je moet onze omstandigheden niet vergelijken aan de omstandigheden in de mudpond waar alles aanwezig is om de koi er optimaal te laten uitzien.

Alles zal terug in orde komen als het wat kouder wordt. Zo dadelijk begin ik met de aanpassing van de prijzen die geldig zullen zijn tot 31 juli. (voor mijn veiligheid...niet cumuleerbaar etc....etc...want anders hebben ze me weer zitten.)

Prijsvraagje 1 zonder prijs:

Op 1 min. zie je de sandaal van iemand die staat te kijken. Van wie is deze sandaal denk je ?

Prijsvraag 2 zonder prijs:

Welke van de 5 koi is 64 cm volgens jou ?

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240