Testen Velda fish feeder pro

Testen Velda fish feeder pro

Ik heb me van de week een velda fish feeder pro aangeschaft om uit te proberen.

Ik ben nog steeds op zoek naar de ultieme voedermachine, maar heb ze nog niet gevonden. De voedermachines die ze in Japan gebruiken zijn de meest professionele, maar zullen vermoedelijk ook niet goedkoop zijn. Ik zou me er toch eens over moeten informeren en zien wat ze kosten.

Deze voedermachine is speciaal ontwikkeld om tot 20 keer per etmaal een gewenste hoeveelheid voeding aan de koi te geven. De hoeveelheid en frequentie zijn vrij eenvoudig digitaal te programmeren. Het voordeel van dit toestel is dat men de hoeveelheden en het tijdinterval wel degelijk minitieus kan bepalen. Niet alleen is de tijd instelbaar, ook de wormschroeven die bijgeleverd worden zijn in verschillende maten.

Het voedersysteem bestaat uit een soort wormschroefsysteem dat bestaat uit 4 to 8 draairingen die de hoeveelheid bepalen. Wel men 2 wormschroeven voer, dan kan men dit instellen. Wil men er 3 of 4 dan kan dat natuurlijk ook. Koppel dit aan grootte van de wormschroeven en dan nog eens het tijdsinterval, dan kan men in principe doseren zoveel men wil. Je moet alleen de juiste dosering even afstellen, waarvan jij je goed voelt. Het toestel kan zowel gebruikt worden met een wormschroef voor vlokvoer of pelletvoer met een diameter van 3-12 mm.

Het speciale ontwerp van de voedercontainer en het voermechanisme voorkomt dat er vocht bij het voer kan komen, en het toestel kan bevestigt worden met een bijgeleverde grondpen, aan de muur of aan een paal via een speciaal plaatje, of men kan het hangen aan een touw. Zoals je op één van de foto's kan zien, heb ik nu het toestel ingesteld op 10 voerbeurten per dag met een hoeveelheid van 2 doseringen per keer (1 dosering is 1 draai van de wormschroef). Ik heb de kleinste wormschroef in gebruik = 10 wormschroeven.

Nadelen in mijn ogen is de voederbak die slechts 1,5 kg voer kan bevatten wat ik persoonlijk vrij weinig vind, en het bijgeleverde schakelkastje moet voorzien worden van electriciteit, dus geen batterijen of zonne-energie mogelijk. Nu hoeft dat niet echt een nadeel te zijn, want electricitiet is altijd te vertrouwen....

Alle onderdelen zitten netjes verpakt in de doos, en ik ben tot hiertoe vrij tevreden. Wie eventueel interesse heeft kan het bestellen via mijn verkoopsite www.koiroyal.be. Bediening en het installeren is vrij eenvoudig.

Wie deze week ook nog een Interkoi stoofpotje wil bestellen, geef het even door. Er zijn al een groot aantal bestellingen binnen, en zo kan ik alle ingrediënten samen bestellen bij de leveranciers. Men kan ze dan zaterdag afhalen.

Meer afbeeldingen

Testen Velda fish feeder pro: afbeelding 1
Testen Velda fish feeder pro: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240