Gelukkig weer wat beweging

Gelukkig weer wat beweging

Het was een zielige maand, de maand augustus. De verkoop was helemaal stilgevallen, het doet wat met een mens. Ik ben daar niet de goede persoon voor, want dan word ik zenuwachtig en triestig. Niet verkopen is een ramp voor mij en het was dunnetjes gezaaid deze maand.

Nu is het ieder jaar wel hetzelfde en dit jaar is het alweer bewezen, augustus is een rotmaand voor ons. Dit jaar krijgt het echter een andere dimensie, want we weten niet goed hoe we ons moeten voorbereiden op het najaar, maar we zullen wel zien.

Het was gisteren echter een verfrissende dag met enkele plezierige klanten. Eerst kwam Didier aan de beurt die een optie had genomen op een showa van Izumiya. Het is toch iedere week weer een plezier om deze koi te bowlen. Ze zien er gewoonweg fantastisch uit !

Het zijn niet meer de kleine snotterkes van enkele maanden geleden, maar het zijn energieke, fantastisch stevig gebouwde toekomstige nisai geworden met een flinke body en vooral een pracht van een kleurenpatroon.

Niet vergelijken met de reuzen van Momotaro, fout, maar dan moet je ook de prijzen vergelijken anders is het niet eerlijk. Ik denk dat je met een prijzenkaartje te beginnen vanaf 600 tot 895 euro, een pracht van een showa aankoopt. 

In ieder geval was Didier overtuigd na enkele minuten en legde hij de verkoop vast voor showa 2003080 met de uitzonderlijk mooie menware. Ze verblijft nog even bij ons met de optie om nog verder te blijven tot volgend jaar april.

De klanten waren er vroeg bij gisteren, we moesten nog afstrijkjes nemen voor de wekelijkse controle. Toeval of niet, maar toen ik in vijver 5, twee koi wou vangen om een afstrijkje te nemen kwamen de koi van Rudy en Johan broederlijk naast elkaar. Wacht Ben, daar moet ik toch een filmpje van maken  !

Koen kwam voor de eerste keer langs bij Interkoi. Toffe gast, leerrijk ingesteld wil hij de stap maken van het gewone spul naar een iets hogere kwaliteit. In zijn mail verklaarde hij 'misschien interesse' te hebben voor een bepaalde kohaku. Niets is onduidelijker dan 'misschien interesse', maar dan begrijp ik wel dat het moed vergt om de stap naar deze koi te maken.

Wij nemen echter graag de tijd om alles degelijk uit te leggen, en je kan geen betere persoon bedenken dan Ben om een faire en deskundige uitleg te geven. Het enige probleem is dat we de koi moeten nettten, anders krijgen we de koi die we willen hebben niet te pakken. Dus een momentje stress hoort er dan wel bij voor de koi, maar dat zullen ze ons hopelijk wel vergeven.

Het is ook weer een mooie gelegenheid om de eigenaars van deze te behagen met een zicht op hun eigendom die het trouwens voor de rest voortreffelijk doen. Ben was zoals altijd bereid om de nodige tekst en uitleg te geven volgens onze waarden en normen.

Ik hoop dat Koen het op prijs kon stellen en dat de uitleg leerzaam was. Wij begrijpen maar al te goed de moeilijkheid om deze stap te zetten, en we zullen nooit de druk opvoeren om te verkopen. We laten de klant in zijn eer om zelf te beslissen wanneer hij deze stap maakt. Het is dus even afwachten op zijn beslissing.

Wel sta ik telkens versteld van de kwaltieit van deze Momotaro mannen. Er blijven er niet veel meer over. Ik raad de mensen dan ook aan toch een verstandige beslissing te nemen indien ze van plan zijn een koi aan te kopen van deze kwaliteit. Wie weet wat het najaar brengt !

Er wordt gegokt dat de prijzen van de koi in elkaar stuiken, maar ik betwijfel het. De onderste laag van de piramide misschien wel, maar de crème de la crème te beginnen bij de subtop zal volgens mij veel duurder worden om het verlies te compenseren. Ik geloof niet in sprookjes ! Bovendien is het nog maar af te wachten of we naar Japan zullen kunnen gaan !

Ondertussen heeft Johan zich aangemeld om toch wel een sanke mee naar huis te nemen waar we al 2 jaar voor zorgen. Ik ben trots dat deze uiteindelijk toch aan de man is geraakt. Een dijk van een sanke, laat het door mij gezegd zijn.

Als ik zie welke weg deze sanke heeft afgelegd dan mag ik best trots zijn. Ze is kwalitatief niet verminderd in onze vijvers. Vergelijk maar met de sanke toen ik ze aankocht ! Ik ben blij dat ze uiteindelijk een thuis gevonden heeft, en als je bedenkt dat ik de volgende weken nog 25 van deze koi ga aanbieden met kortingen die ik liever niet geef, dan weet je wat je in de maand september mag verwachten. Hou de boel in de gaten.

Ik heb geen gele meer wist Dave me te vertellen, en jij hebt geen gele meer of wel ? Niet echt gele, maar toch geelachtige met wat ginrin, een soort die ik zelf wel kan appreciëren. Een 2-tal ginrin karashi die het zelfs voortreffelijk doen.

Ze zijn niet overdreven groot, maar groeien gestaag en doen het bewonderenswaardig goed. Ze zijn niet geel zoals een yamabuki, maar gelig zoals een karashi. Het zijn ook karashi van Marudo. Na het bowlen was ik blij over de evolutie en zal ze  nog een week op de prijs van 395 euro laten staan. Er zal geen promotie mee gemaakt worden, maar de ontwikkeling geeft mij het recht om ze in prijs te verhogen op het einde van de volgende week.

Dat was het zo een beetje voor de fijne zaterdag. Vandaag ben ik aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur. Je bent altijd welkom ! Hou vanaf 1 september de website in de gaten, want dan starten de promoties bij een aantal voortreffelijke koi ! De race naar het najaar is begonnen.

 

Meer afbeeldingen

Gelukkig weer wat beweging: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

KONDHO

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml