Hoog bezoek op komst

Hoog bezoek op komst

Het was al een eeuwigheid geleden, maar het is er dan toch van gekomen. Polleke heeft zijn neus nog eens laten zien. De onbetwiste plantenfilosoof, klant van het eerste uur, de stap is weer gezet om nog eens op bezoek te komen.

Het was zelfs een drukte van belang. Geen kopers eigenlijk, dat kon ik wel inschatten, maar wel fanatieke koikichi. Ik kreeg zelfs het verwijt dat ik niet wou verkopen, anders zou ik wel bowlen. En terecht ik wou eigenlijk ook niet bowlen, want ik wist dat dit weinig nut zou hebben. Ik zag geen potentiële kopers, mijn neus zei van nee !

De overmacht haalde het dan toch uiteindelijk en op verzoek werden uiteindelijk enkele koi gebowld. Eerste aan de beurt was de cha utsuri van Rob die in het gezelschap van de mango en de ginrin oshiba chigure verbleef. Ik duwde de camera maar in de handen van Rob om verder te filmen.

Die hebben het fantastisch gedaan. Als je bedenkt dat ze een spinnetje groot waren en je bekijkt ze enkele maanden later, dan heb je al serieus wat koi in je handen. Mooi om te zien en toeval of niet, ik kreeg ook nog een kort filmpje binnen van Serge die enkele weken geleden een oshiba shigure had aangekocht en die toen tussen deze helden verbleven !

Ook al flink aangekomen zo te zien. Er wordt niet vermeld hoe groot hij was, maar als ik het beeld stilzet op het moment dat ze langs de zijlijn zwemt schat ik toch om en bij de 28 cm. Niet vergeten dat deze prutskes rond de 15 cm waren bij aankomst !

Dan maar naar het grotere werk, iets wat ons toch beter ligt. Of deze koi in de promotiemaand zullen afgeprijsd worden weet ik nog niet ! Daar moet ik nog een nachtje over slapen, want eigenlijk zijn ze nu al niet te duur geprijsd, integendeel....

Op verzoek van Polleke werd een kohaku van Matsue even onder de loep genomen. Ik heb ze gemeten, maar ik kan niet meten en filmen tegelijkertijd, dus heb ik het even nadien gedaan. Als ik me niet vergis werd ze 62-63 cm gemeten, niet onverdienstelijk. Een zuivere kohaku met goed kiwa en shashi. Een rood oogje zal voor velen de pret bederven, maar ik kan het haar vergeven, want ze brengt de kohaku lichtjes terug in balans tegenover de koptekening. 

Theo heeft zijn zinnen gezet op een sanke en een showa in de loop van de volgende maanden. Ik heb nog 2 prachtexemplaren zitten waarbij één van beide een fenomenale positieve verandering ondergaat. Het zijn van die koi die zich van hun beste kant laten zien, en waar je echt plezier in hebt. Beiden gaan ook een stuk over de 60 cm.

Een sanke die een aankoop moest vervangen wegens overlijden is deze sanke van Momotaro. Alles klopt aan deze sanke tot een bepaald niveau. Ik geef deze nog het voordeel van de twijfel en wacht af. Oordelen is makkelijk, een vervolg eraan breien zal oordelen of het de moeite waard is om energie in deze sanke te steken.

Als laatste ook nog een vervangkoi, maar dan niet bij een overlijden, maar bij een verkeerd geleverde showa, ditmaal van Hoshikin. Opzettelijk in mijn ogen, maar dat zal de toekomst uitwijzen. Deze werd gebowld op verzoek van Marc die wel een zwak heeft voor huidkwaliteit, een onderdeel dat deze showa zeker tentoonspreid

Gelijk heeft ie wat betreft de huidkwaliteit die bovendien nog vrij dun is en zeker nog zal opdikken. Het grote witte vlak wordt in Japan wel geapprecieerd, in Europa echter niet. Zelf kan ik het best pruimen, maar ik moet haar niet kopen. Bij de vraag of het mogelijk een mannelijke koi zou zijn, werd dit gegeven snel ontkracht na controle...het is wel degelijk een vrouwelijke koi !

Dat was zowat de zondagvoormiddag, buiten het feit dat manusje van alles Rob de bouwer nog een onderdeel gemaakt had voor mijn voedermachines die ik op mijn vijvers wou monteren. Heel eenvoudig, maar wel functioneel, een U-ijzer die ik over de rand van de stenen kan aansluiten en een afgerond verbindingsstuk waar de voedermachine op past en via een bout kan vastgezet worden.

Zo simpel en effectief is het. Zo heb ik een team van mensen die alles voor Interkoi kunnen fabriceren als het nodig is gaande van steunen voor voedermachines tot overkappingen voor de winter. Wacht trouwens niet te lang als je een overkapping wil laten maken door Johnny, want zijn tijd is beperkt.

Het is beter om de winter voor te zijn, en nu al een optie op een overkapping te bestellen. 

Voor overkappingen kan je best contact opnemen met Johnny

Voor steunen en allerhande karweitjes kan je best contact opnemen met Rob.

Beiden zijn uiterst bekwaam, 100% te vertrouwen en je moet niet bang zijn dat ik er iets aan verdien ! 

Meer afbeeldingen

Hoog bezoek op komst: afbeelding 1
Hoog bezoek op komst: afbeelding 2
Hoog bezoek op komst: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Polleke

555


Johan

555


rob

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml