Gelukkig, ze hebben me gemist

Gelukkig, ze hebben me gemist

Het was een drukte van belang gisteren, dat had ik niet verwacht. We hebben fantastische koi gebowld en een gezellige dag gehad.

Ik heb dan ook veel filmpjes te tonen, en weinig woorden te verspillen, en het is nog altijd plezieriger om goede koi te zien in plaats van mijn gezever te moeten lezen.

De eerste koi die voor Marcel moest gebowld worden was Eva. Ik heb hier een zwak voor dat is algemeen geweten. Eva uitverkoren door Adam, het kan niet mooier omschreven worden.

Ik verwacht heel veel van deze sanke, en ik hoop dat ik ze kan opvolgen in de loop van de volgende jaren. Op algemeen verzoek van de aanwezigen, werden de 2 koi uit vijver 7 gebowld die nog niet verkocht waren. Telkens die weerkerende vraag waarom iets verkocht wordt, en waarom iets niet verkocht wordt, ik kan er geen antwoord op geven. Het zijn de kleine dingen die het hem doen veronderstel ik.

Hier zijn ze dan. De showa en de sanke van Momotaro. Ik kan er niet veel negatief aan ontdekken buiten de prijs misschien, maar ik kan je wel zeggen dat er meer “minder goede koi zijn” dan betere koi, dat staat voor mij als een paal boven water.

Klein maar fijn en bloedmooi, anders kan ik deze ueno showa niet omschrijven. Het sumi spat er vanaf. Ik kan weinig koi laten zien waar het sumi zo pertinent aanwezig is. Bob heeft pas een vijver laten aanleggen, en deze showa zal één van de bewoners worden.

Ik heb de overblijvende showa van Ueno samen in een bowl gezet, en de één is al mooier dan de andere, maar Bob heeft in ieder geval de beste uitgekozen denk ik. Wat me bijzonder opviel was de enige sanke in het gezelschap van hierboven. Dat was een ukkiepukkie van de veiling van vorig jaar, en die was bij aankoop niet duur, daarom dat ik er op waagde om deze in mijn collectie op te nemen.

hier het filmpje bij aankoop

Een filmpje van oktober 2016 met rood in de vinnen en op de kaken.

Bekijk ze dan nog eens in het filmpje samen met de Showa van Ueno…ik zeg je…hou ze in de gaten, ze zou wel eens voor verrassingen kunnen zorgen. Het zou wel eens het spreekwoordelijke lelijke eendje kunnen zijn…

Even tijd voor de mannen.. Allebei even oud, en allebei van Momotaro. De showa is een teerpunt en heb ik uit de actie van gisteren genomen. De reden laat ik in het midden, en ik wens er verder geen uitleg aan te geven. Wat ik heb geleerd is dat je het niet altijd goed kan doen voor iedereen, en dat je je daarvan moet distanciëren…..einde verhaal.

De sanke daarentegen is een tijd uit de running geweest, maar komt nu in alle schoonheid terug. Wat een prachtbeest, al zeg ik het zelf. Het sumi is van goudwaarde, maar wel gitzwart. Een plezier om naar te kijken.

Nog een bowl met mannen. Ik geef alle mensen met een kleine vijver een goede raad, en dan heb ik het over vijvers van 5 tot 15 kuub. Koop goede mannen. Je zult er zoveel beter mee zijn.

Het hoeven in deze tijd geen schrale lange pieren meer te zijn, kijk maar naar deze flinke jongens met een huidkwaliteit om van te snoepen. Ze blaken van gezondheid en je zal er zoveel meer plezier van hebben. Dit zijn koi die makkelijk naar de 70 cm kunnen doorgroeien…

Dan even de andere koi van Marcel bekijken. Een filmpje van bij aankoop is nooit weg…

Dat het een bulldog van een koi is kan je niet onder stoelen of banken steken. Het is geen alledaagse showa, maar wat kunnen die indrukwekkend zijn nietwaar !

En dan dit monster van een kohaku. Ja hoor, ze is 3,5 jaar en 80 cm ! Ik hoop dat Rudie een goede voortzetting kan bieden aan deze 90 tot 100 cm kandidaat ! Ik denk dat iedereen er van overtuigd was dat ze indrukwekkend is !

Een filmpje bij aankoop ?. Je word op je wenken bediend….dit is een filmpje bij aankoop, ze was toen 63 cm.

Tenslotte gingen er 4 koi naar huis. Naar huis zou je denken ? Natuurlijk naar huis, maar wel naar vijvers die op dezelfde temperatuur afgestemd zijn, en die ook op mijn verzoek worden opgehaald.

Er komen bijzonder veel grote koi binnen in april, en ik moet proberen plaats te versieren, wat dit jaar niet zo evident is. Een oproep tot al diegenen die nog een koi hier hebben rondzwemmen, en dat zijn er nog bijzonder veel ! Heb je een vijver die je kan verwarmen naar 15°, kom je koi ophalen, je zult me er een plezier mee doen dit keer.

De eerste koi die gisteren vertrok is de sanke van Rudy. Hij is er dolblij mee, en dat maakt ook mij gelukkig. Ik weet uit ervaring dat ze bij Rudy goed ontwikkelen. Ik ben dan ook heel nieuwsgierig naar het vervolg ervan…doe je best Rudy, en bedankt je vrouw voor de lekkere cake weeral !

Uit dezelfde serie, en in bijzonder goede doen, deze 2 nisai, beide van Momotaro, een sanke en een kohaku. Johan beschouwd ze als een aankoop om van te leren. Ik garandeer je Johan, hier zal je veel van kunnen leren. De kohaku is de lieveling van Ben, en die zullen we zeker opvolgen.

Dat is ook het mooie van het verhaal, we kunnen deze koi allemaal blijven opvolgen, iets wat ik al jaren probeer te doen, en wat ik al jaren laat zien !

Tenslotte een specialleke. Als er een koi is die me iets doet, dan is het deze sandan kohaku van Momotaro. Deze gaat naar een opgroeivijver om verder te kunnen ontwikkelen. Waarom doe je dit wordt er dan gevraagd…

Dit heeft eigenlijk 2 redenen. Het zou unfair zijn om de kohaku hier verder te laten zwemmen en hem te beletten om positief te ontwikkelen. Ik heb daar de mogelijkheden niet voor, ik verkoop koi, ik moet ze niet verder begeleiden.

Ik heb er helaas geen koper voor gevonden, daar is niets aan te doen. Ik heb dan nu beslist om deze mee te geven met Johan, die al heel lang op zoek is naar een sandan kohaku. En ten 2de is het een meerwaarde als hij evolueert zoals ik het in gedachten heb.

De koi blijft dus mijn eigendom, maar zwemt in een bijzonder goede vijver van een echte koikichi, met hart voor koi, en waarvan ik zeker ben dat hij zijn verantwoordelijkheid meer dan au serieux neemt.

Zo, dat was een hele boterham. Ik hoop dat jullie er ook van kunnen genieten….

Meer afbeeldingen

Gelukkig, ze hebben me gemist: afbeelding 1
Gelukkig, ze hebben me gemist: afbeelding 2
Gelukkig, ze hebben me gemist: afbeelding 3
Gelukkig, ze hebben me gemist: afbeelding 4
Gelukkig, ze hebben me gemist: afbeelding 5
Gelukkig, ze hebben me gemist: afbeelding 6
Gelukkig, ze hebben me gemist: afbeelding 7
Gelukkig, ze hebben me gemist: afbeelding 8
Gelukkig, ze hebben me gemist: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137