Op speciaal verzoek

Op speciaal verzoek

Soms is het wat minder makkelijk om langs te komen om naar een koi te komen kijken.

De vraag wordt dan gesteld om de koi even te bowlen en deze zo goed mogelijk te laten zien. Uiteraard is dat geen probleem en probeer ik een zo getrouw mogelijk beeld te laten zien.

In dit geval gaat het over koi die ik in principe minder makkelijk aankoop, namelijk over de 3 ginrin soragoi. Ze waren speciaal, ze bevielen me wel en ik kan er misschien enkele nieuwe klanten mee verleiden, want tenslotte moeten we toch proberen om af en toe onze bakens te verleggen.

Ik krijg zo dikwijls te horen dat ik andere soorten moet aankopen dan gosanke, vooral uit één bepaalde hoek, maar dat gebeurd tot hiertoe maar sporadisch omdat je dikwijls 10 koi moet aankopen om er eentje van te kunnen verkopen. Als ik een andere gosanke aankoop dan moet deze bijzonder goed zijn, anders doe ik het gewoon niet ! Punt...uit...

Qua populariteit zijn het nu niet dadelijk de hoogvliegers, want ondanks het feit dat ze een gezonde en spontane indruk geven in de vijver, zijn er bij mijn klanten niet veel die er door gecharmeerd zijn.

Wachten op de juiste klanten dan maar, want speciaal zijn ze wel. Op aanvraag heb ik gisteren de 3 grijze muisjes dan in een bowl gezet en deze zo goed mogelijk gefilmd, en jawel, ze hebben iets....

Je moet het natuurlijk niet vergelijken met de superdluxe gosanke die in de volgende vijver zitten, maar toch is het iets speciaal en ze kunnen me bekoren. Bovendien is het een goede gelegenheid om ze nog eens in het zonnetje te zetten en ze kenbaar te maken aan de buitenwereld.

Op het einde van “mijn rustdag” kwam er nog onverwacht nieuws. Een koi die mijn hart heeft gestolen werd ook aangekocht. Nu stelen alle koi wel mijn hart, maar sommige doen me iets meer dan andere koi en dat blijft zo nu eenmaal. Gisteren werd de geweldige sandan kohaku meegenomen, en geloof me, die deed me iets, vandaag werd een koi verkocht die me ook dat extra gevoel gaf.

De superzuivere kindai showa van Momotaro verandert van eigenaar en komt in een vijver terecht van 90 kuub. Hoe blij kan je zijn ?

Als je deze kindai showa bekijkt, dan overvalt je een gevoel van zuiverheid, netheid, afgewerktheid, geef het ding maar een naam.Het shiroji is niet te evenaren, het hi is sprankelend, het sumi niet overheerstend, maar toch duidelijk bepalend in de toekomst. Alles is netjes afgelijnd, geen ontsierende spotjes links of rechts…ik zou ze gewoon “madam proper” durven noemen, bij wijze van spreken.

Maar de dag was nog niet stuk, want s’avonds kreeg ik nog een bijzonder mooi bericht dat ik echt naar waarde schat. Het is onnodig om namen te noemen, maar plotseling kreeg ik een bericht om deze kohaku aan te kopen. De deal werd zonder moeilijkheden op een correcte manier afgerond en daarna kreeg ik het volgende bericht:

Maar de vis wordt een eerbetoon aan mijn opa die vorige week overleden is. Hij was altijd gek van koi's en gek op mijn vijver Deze kohaku vond hij zelf het mooiste

Dit geeft voor mij een extra touch aan deze koi, en hij zal in de toekomst een bijzondere plaats innemen in mijn gedachten. Koi en geld zijn onweerstaanbaar met elkaar verbonden, maar de smaak van het gevoel geeft een extra dimensie in deze verharde maatschappij. Complimenten met deze aankoop…ik hoop dat hij dan ook nog een boost van positieve ontwikkeling zal ondergaan.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240