Gouden Maïs

Gouden Maïs

Het klinkt niet geweldig in het Nederlands, maar in het Engels klinkt het best aardig: Golden Corn. Weinig bekend bij de meesten, en ik weet ook niet of het gewaardeerd wordt hier te  lande.

Het is in principe min of meer een nieuwe soort die al enkele jaren opgang doet in Japan met bijzonder veel succes. Ik volg Golden Corn al enkele jaren totdat de soort meer is gestabiliseerd, maar onder druk van aantal klanten heb ik nu toch beslist om er enkele aan te kopen.

Ik zal proberen de oyakoi wat te schetsen zodat het je wat duidelijker wordt. De info die ik van Taniguchi san kreeg wat betreft het ontstaan van de mythe golden corn is als volgt:

Fase 1
Female Chagoi x Ginrin Asagi male ---> ziet eruit als een Ginrin Soragoi Female

Fase 2
Ginrin Soragoi Female x  Asagi male ---> ziet eruit als Ginrin Asagi Female

Fase 3
Ginrin Asagi Female x  Karashi Male(Karashi Benigoi) ---> GOLDEN CORN

Golden Corn, hier afgebeeld op de kalender van 2021 heeft dit jaar ook de Botan prijs gewonnen. Botan betekent pioenroos en is een inheemse plant in Japan. De Botan award is één van de drie speciale awards, naast de Tsubaki en Sakura Award. De Botan Awards bevat de volgende variëteiten: Hikari Muji, Asagi, Shusui, Bekko, Hikari Utsuri en Hi/Ki Utsuri.

Ze heeft wat weg van Mango, maar het is een totaal andere variëteit die bijzonder gewild is. Ik heb lang getwijfeld om een aantal azukari aan te kopen, maar vond de tijd nu wel rijp om ze in mijn bestand op te nemen. Het zijn in ieder geval speciallekes van het hoogste niveau.

Qua ontwikkeling zijn ze onvoorstelbaar moeilijk in te schatten. Ze zijn zo veranderlijk als kumonryu en ik heb er een paar foto's bijgedaan van hoogst merkwaardige ontwikkelingen. Ik kan je dus geen raad geven wat betreft de ontwikkeling van deze tosai. Spannend en vernieuwend is het echter wel.

Bijgevoegd zijn enkele foto's die laat zien hoe deze koi kunnen ontwikkelen qua patroonvorming. Het bewijst trouwens ook de moeilijkheid om de ontwikkeling in te schatten, het is net of je een toverbol (snoepgoed) in de winkel koopt en deze regelmatig uit je mond neemt om hem te bekijken.

Hieronder vind je de link naar de filmpjes van de tosai, en ze zullen dadelijk ook online gezet worden onder de knop nieuwe koi aanwinsten met vermelding van hun prijs. Nog even melden dat ik de prijs gebaseerd heb op de inkoopprijs die Taniguchi San mij aangerekende heeft en dat in zijn ogen ook de kwaliteits label benadrukt. Ik moet er toch  nog even bij vermelden dat je in principe een nisai koopt en dus geen tosai. Op de vraag hoe de grootte zal zijn na de mudpondperiode, was het antwoord ± 47-54 cm, afhankelijk van het seizoen.

Indien je de koi wenst te kopen doe ik extra het volgende aanbod. Als je de prijs verhoogt met 50 euro, kan je ook meedingen naar de prijs van de loterij 2021, die je de kans geeft om de fantastische showa van Ueno te winnen.Bij verkoop van één van deze koi zal ik dus ook de vraag stellen of je extra wil meedoen met de loterij. De prijs zal dan verhoogd worden met 50 euro dat je recht geeft op een nummer dat nog beschikbaar is. 

Golden Corn 01     -      Golden Corn 02     -      Golden Corn 03     -      Golden Corn 04     -      Golden Corn 05

Golden Corn 06     -      Golden Corn 07     -      Golden Corn 08     -      Golden Corn 09     -      Golden Corn 10

Het geslacht is onmogelijk te bepalen op deze leeftijd, het is enkel gissen naar het mogelijke geslacht. Ik kan hier enkel de Japanse zienswijze van doorgeven en zeggen dat het op dit ogenblik na het sexen nog geen mannen zijn. Met andere woorden, zolang het nog geen mannen zijn, worden ze als vrouwelijke koi geselecteerd en gewoonlijk aangeduid als zijnde 90% vrouwelijk.

 

Meer afbeeldingen

Gouden Maïs: afbeelding 1
Gouden Maïs: afbeelding 2
Gouden Maïs: afbeelding 3
Gouden Maïs: afbeelding 4
Gouden Maïs: afbeelding 5
Gouden Maïs: afbeelding 6
Gouden Maïs: afbeelding 7
Gouden Maïs: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

fred

vind er weinig aan 😜


Thijs

Enorm spannende variëteit! En wát een bouw hebben de voorbeelden...


David

Ziet een zeer leuke variëteit uit 👍


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74