Heftige zaterdagen

Heftige zaterdagen

Men kwam op afspraak en zo moest het ook zijn. Tegelijkertijd de handen ontsmetten, wat afstand bewaren en de regels werden in acht genomen. Zo zal het de volgende weken zijn.

Het zonnetje was ook aanwezig en het was zelfs genieten van een aangename dag. Sven kwam van Groningen aangereden en dat is een serieuze trip die je niet moet onderschatten. Ik hoop dat hij de reis goed verteert heeft.

Zijn doel was het ophalen van zijn Dainichi Kohaku die gekocht was tijdens het Dainichi Kai event bij Narita San. Een flinke brok als je deze in de bowl zet, en inderdaad ik had deze nog niet gebowld terwijl ze toch al van december in Arendonk was.

Dan komt er een festijn van koi die opgehaald werden. Allemaal koi die al de ganse winter bij mij rondgezwommen hebben en eindelijk verlost worden uit hun sobere, maar oh zo goede omgeving. Ik zal ze allen op een rijtje zetten, al dan niet met een korte  uitleg.

De kohaku van Sakai, nu sansai en aangekocht op de veiling van Sakai in december 2019. Het verhaal is eenvoudig. Ik wou de boekhouding van mijn aankopen in orde maken, want dat moet ook gebeuren, en gaf Ben de vrijgeleide om koi aan te kopen op de veiling van Sakai met een bepaald budget. Probeer zo veel mogelijk koi aan te kopen met dit budget, ik vertrouw erop dat je het goed doet ! Resultaat...1 koi...budget op. Wat moet je daar nog aan toevoegen !

De showa van Ueno is mijn paradepaardje. Ik hou van dit type showa. Vrij veel shiroji, beni dat op de juiste plaatsen ligt en sumi dat nog niet volop in ontwikkeling is. Het wordt soms kage sumi genoemd, maar dat is eigenlijk geen kage sumi omdat het vermoedelijk diep zwart zal worden. Maar wat is kage sumi ? Sumi presenteert zich in een variatie aan vormen. Bijvoorbeeld als kleine stipjes die in een later leeftijdsstadium als een inkvlek uitdijen.

Het geeft de koi een verfijnde elegantie, zeker als de sumiplaten van een lakzwarte kwaliteit zijn en sterk contrasteren met een witte basiskleur. Of als schaduwachtig sumi, "kage sumi" genoemd, waarvan de intensiteit toeneemt naarmate de koi ouder wordt. Kage betekent dan ook niet meer of minder dan schaduw of geest !

Of als blauw getint indigo sumi, dat stabieler is dan de andere sumitypen. Sumi op een witte ondergrond (tsubo sumi) is eveneens stabieler dan sumi op rood (kasane sumi). Het is in ieder geval een wonderlijk spel van zwarte kleuren.

Dan is het de beurt aan de flamboyante white karashi van Sakai FF. Zo zou ik er meer moeten hebben. Dit soort koi kan ik wel honderd keer verkopen, maar geen duizend keer aankopen dat is  het probleem. Ze komt rechtstreeks uit de oyakoi Karashi, ook de moeder van Super Mango, waar ik nu een 10-tal kleinere varianten van heb aangekocht bij mijn laatste bezoek aan Narita.

Een leerzame koi is deze sanke van Momotaro. Waarom een leerzame sanke ? Deze werd aangekocht eind 2018, samen met 3 andere sanke van dezelfde ouderdom. Op één na zwemmen ze nog altijd bij mij, ongelooflijk, maar het is zo. En nee, ik geef ze zo maar niet weg ! Van bij het begin probeerden wij uit te leggen dat deze sanke vermoedelijk sumi zou ontwikkelen naarmate ze ouder werd, zodat je een sanke krijgt die beantwoord aan alle eisen. Bekijk ze nu en zie de ontwikkeling ! 

Zoals voorspeld door ons is het sumi nu volop aan het ontwikkelen op de plaatsen waar wij het graag hebben. Zelfs de kata sumi vlek begint zich te vormen. Er werden in totaal 19 filmpjes van gemaakt, het beste is dat je ze vergelijkt met het filmpje bij aankoop. Dit is koi lezen en laten ontwikkelen...

Om nog maar te zwijgen over deze kanjer van een sanke. Mijn duurste aankoop op de veiling van oktober 2019, maar wat een toekomst heeft deze sanke in zich. Geen lulverhaal wat ik jullie vertel, want ik zal deze graag binnen enkele jaren nog eens laten zien ! Een jumbo van boven de 75 cm met alles wat je van een goede sanke verwacht. Noteer haar in je geheugen...en denk maar dat wij het gezegd hebben.

Het spijt me, het spijt me heel erg, maar ik kan op dit moment alleen maar kanjers van koi laten zien. Ja, ook deze showa van Momotaro hoort erbij. Ze spreekt rust uit voor een showa, die normaal gezien meer agressie uitstraalt. Deze bezit buiten een perfecte huidkwaliteit ook nog eens een rustgevend patroon dat sanke-waardig kan genoemd worden.

Deze kunnen wel samen in de zak. Een showa met Dainichi genen en een bekko. Hoe kom je er nu bij om een bekko te kopen ? Dat was ik niet hoor, dat was Ben die zijn wil opdrong om deze bij in de selectie op te nemen. Die wordt groot was zijn verhaal, hou deze in de gaten. We zullen het zien, en ze heeft wel iets, maar geef mij toch maar de showa ! Zalige showa die iedereen vermoedelijk wel in zijn vijver wil !

Een hi utsuri, ik koop het niet veel, slechts op verzoek van enkele klanten deed ik deze aankopen. Ik word er niet echt warm van, maar ik moet niet alleen kopen wat ik graag zie. Het vuur ontbreekt dan ook om ze op de gepaste manier te omschrijven. 

Als je nu al deze koi samen projecteert in deze vijver, wat denk je dan ? Ik zou zeggen, er kunnen er nog wel een aantal in of niet ? Ze hebben meer dan voldoende plaats, ik weet zeker dat ze zich goed voelen in deze liefdevolle omgeving. Succes ermee en we gaan ze zeker opvolgen !

Mag ik die van mij ook meenemen vroeg Wim...de andere Wim ? Natuurlijk ik heb niet liever want ik krijg binnen 14 dagen een massa koi binnen. Zo gezegd zo gedaan, maar zet er deze showa nog eventjes bij zei Ben. Zo gezegd, zo gedaan en beide showa in de bowl

En ben blij met de showa van Hoshikin. Ze ontwikkelen beter dan verwacht en de huidkwaliteit is subliem. Wat moeilijkheden in het begin, maar de verdere ontwiklkeling is super, zo super dat ik de showa in deze bowl, de vierstapper in prijs ga verhogen. Niet vandaag want ik ga nog enkele mensen de gelegenheid geven om deze aan te kopen voor dit bedrag.

Vanaf medio deze week ga ik de prijs verhogen naar 1750 euro, maar ik wil niet onsympathiek overkomen, dus wie nu nog de gelegenheid wil aangrijpen om ze aan te kopen, doe je ding. Koi die verbeteren worden duurder, koi die in kwaliteit verminderen worden goedkoper. Zeg nu niet dat ik niet fair ben want ik geef je de absolute mogelijkheid.

Dat wat betreft de koi die gisteren opgehaald werden, nu  komen we nog even terug op het belangrijkste de volgende weken, namelijk het ophalen van koi. Ik moet drastische maatregelen nemen om je koi te laten ophalen. Ik wil niets forceren maar ik reken op je verantwoordelijkheid ten opzichte van Interkoi.

Er komen ontzettend veel koi uit Japan binnen, niet de kleinste en niet de minste. Mijn indeling wat betreft de opvang staat vast. Ik moet beschikken over de 3 vijvers binnen en de grote vijver buiten omdat ik deze alle 4 zonder problemen kan verwarmen. Dan heb ik nog 3 quarantaine bakken ingehuurd van DSG filters om de kleinere koi op te vangen. Deze worden zaterdag geleverd.

Wat is dan het probleem ? Alle koi die nog moeten opgehaald worden moeten worden overgezet naar buiten. In totaal zijn er dit nog een heleboel. De teller staat op 96 koi, waarvan er 50 van zouden moeten vertrekken. De nieuwe moeten natuurlijk nog eerst hun quarantaine en testen doorlopen.

Ik moet deze koi allemaal samenbrengen in de overige vijvers, maar gevoelsmatig vind ik dat er teveel koi moeten samenkomen met het onnodige risico tot gevolg. De vijvers staan allemaal op buitentemperatuur, zodat het in principe niet uitmaakt of de koi nu bij mij of bij jullie rondzwemmmen.

Ik vraag dan ook met aandrang dat je de koi komt ophalen voor eind volgende week zondagmiddag. Contacteer mij, alles gebeurd momenteel tijdens deze moeilijke periode op afspraak !

WIE ZIJN KOI KOMT OPHALEN VOOR ZONDAGMIDDAG 22 MAART ZAL IK DANKBAAR ZIJN.

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

3 reacties

The Untouchable

Heftige zaterdagen . . . heftig nieuwsitem. Als Corona het toestaat, kom ik (na afspraak) zo vlug mogelijk mijn non-gosanke speciallekes in Arendonk afhalen.


Peterken

Heb nog is naar de filmpjes gekeken van de koi die zijn opgehaald en misschien aap ik nu Luc na ... maar ik vind de showa van Ueno gewoon de mooiste. Uitleg ga ik niet geven want dan denken jullie weer daar is hie weer. Gewoon de uitstraling van die koi en het patroon is gewoon af. Ik zou zeggen Wimmeken ge hebt een goede keuze gemaakt met Ueno. De rest is ook prachtig natuurlijk. Maar Ueno vind ik de max.


Johan

Fantastische koi die vertrokken naar hun vijver. Mooie filmpjes en uitleg Luc / Ben Laat het voorjaar en seizoen maar beginnen


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240