Roeien met de riemen die we hebben

Roeien met de riemen die we hebben

Het zullen de volgende weken aanpassingen vergen. We moeten nu éénmaal de richtlijnen volgen wat heel begrijpbaar is, maar de noodzaak gebied ons toch bepaalde werkzaamheden  uit te voeren die nodig zullen zijn.

Er zijn nog onduidelijkheden wat betreft de levering van de koi die ik aangekocht heb de laatste Japanreis. Tot hiertoe is alles nog zoals het doorgegeven is, maar het kan plots veranderen en zullen we ons uiteraard moeten aanpassen aan de situatie.

Natuurlijk zou het het mooiste zijn als er geen stokken in de wielen worden gestoken. Toch is het nu even afwachten. Ondertussen bereid ik me voor op de komst van de nieuwelingen. Zaterdag worden er 3 nieuwe quarantaine bakken geleverd die de kleinere koi moeten opvangen.

Voorlopig zullen ze daarin moeten gehuisvest worden en we zijn al met de voorbereidingen bezig om deze quarantaine bakken op te starten ! Hoe doen we dit ? Een groot aantal Japanse matten worden momenteel geënt in een bowl met veel zuurstof en het toevoegen van iedere dag een scheut ammoniak en anarex bio. Het toevoegen van reeds ingedraaide Japanse matten is ook een meerwaarde.

Op deze manier hebben we al goede resultaten geboekt. Het is een tijdelijke opvang, met andere woorden als de koi die nu binnen zitten hun quarantaine hebben doorstaan en opgehaald zijn kunnen de kleintjes naar binnen waar ze iets  meer ademruimte zullen hebben.

Ondertussen krijg ik al wat voorbeelden binnen van Narita San over de manier waarop de foto's worden gemaakt met de daarbij horende filmpjes.Hier een klein voorbeeld. Het wordt een intensief project waar er bijzonder veel werk verzet moet worden achter de schermen om alles in goede banen te leiden.

Bovendien zullen we in de loop van de volgende maanden als het leed wat is geleden, enkele speciale dagen organiseren om met onze aanwinsten te pronken. Als het goed ik krijg ik deze week alle informatie binnen en hoe ik alles openbaar zal maken moet ik nog even bekijken.

De volgende weken zullen we zoals afgesproken de richtlijnen volgen. De mensen die voer moeten komen ophalen, of die een koi komen ophalen wordt verzocht dit enkel op afspraak te doen. Afstand moet bewaard worden en de handen zullen ontsmet worden. 

Gisteren werden ondertussen ook enkele koi opgehaald, en daar ben ik dankbaar voor. De huidige problemen hadden niet op een slechter moment kunnen komen, het zal de nodige creatieve aanpassingen vergen, maar ook deze bizarre tijd zal voorbij gaan. Ik ben dus dankbaar dat er toch mensen zijn die hun koi momenteel in alle sereniteit komen ophalen.

De koi die achtereenvolgens naar hun nieuwe thuis gingen zijn de volgende:

De maruten sandan kohaku van Takigawa - sansai - 72 cm aangekocht in november vorig jaar en een lust om naar te kijken.

De nidan kohaku van Sakai, met een verfijnde huidkwaliteit, aangekocht in oktober 2018.

De sansai sanke van Sakai FF, aangekocht op het Narita event van april 2019

Alle koi zagen er voortreffelijk uit, en dat stemt me blij. Het blijft een verantwoordelijkheid die je niet moet onderschatten om koi zo lang een onderkomen te geven tijdens de winter. De stress en de zenuwen is niet voor iedereen weggelegd, maar toch ben ik blij om onze taak naar behoren te hebben uitgevoerd. 

De teller van de koi die nog moeten opgehaald worden werdt na dit weekend op 93 stuks gezet....

 

Meer afbeeldingen

Roeien met de riemen die we hebben: afbeelding 1
Roeien met de riemen die we hebben: afbeelding 2
Roeien met de riemen die we hebben: afbeelding 3
Roeien met de riemen die we hebben: afbeelding 4
Roeien met de riemen die we hebben: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

1 reactie

The Untouchable

Ik vind dit een heel moedig en mooi nieuwsitem in deze nefaste Corona tijden, zelfs los van de mooie koi die erin getoond worden.  Proficiat aan de auteur, je moet het maar doen, in goede en kwade dagen. 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240