Helaas de strijd verloren

Helaas de strijd verloren

We zijn te licht bevonden om de koi te pakken te krijgen waar we onze voelhorens naar hebben uitgestoken. De foto toont onze speerpunten of koi die we graag hadden ingekocht. We hebben gestreden tot het einde, maar dat einde kwam rap in zicht toen de tegenstanders hun cartouchen lanceerden. Einde verhaal...

Zoals één van mijn medestrijders verstandig opmerkte, en misschien heeft hij wel eens gelijk: Je moet wachten tot de raaf een graantje laat vallen. Met andere woorden kunnen we er toevallig toch eens eentje te pakken krijgen die ontsnapt is aan de anderen....dus de moed nooit opgeven !

Na urenlang iedere koi opgevolgd te hebben, de prijsindicatie in de gaten te hebben gehouden, met vooral als belangrijkste doel, is deze nog verkoopbaar of niet, en vooral, beantwoord deze nog aan de nodige voorwaarden om interessant te zijn !

De meest perfecte koi met de zuiverste patronen en goede body komen toch niet aan bod om interessant te zijn. Dat is alleen als een klant zijn zinnen er op heeft gezet en mee wil denken, maar dat is maar een beperkte groep...en dan nog is de prijs gewoonlijk het obstakel om tot het einde te gaan.

Je moet je focussen op de tosai die net die aanvaardbare foutjes heeft, die toch goed kunnen veranderen in de toekomst en een ontwikkeling ondergaan die positief is. Ook deze zijn prijstechnisch moeilijk aan te kopen, maar de aanhouder wint.

Ik heb helaas maar 1 tosai kunnen scoren gisteren, terwijl ik 5 uur iedere koi aandachtig heb gevolgd. Maar ik ben tevreden met de aankoop, en vergeef haar de kleine foutjes. Ja die zijn er, maar niet baanbrekend. 

kohaku van SakaiWe vinden het fijn om de minpuntjes te bekijken, maar alhoewel ik persoonlijk de pluspuntjes bekijk, heb ik er geen enkel probleem mee om de minpuntjes te onderstrepen. De aangekochte kohaku heeft dus minpuntjes die tot een bepaalde hoogte in prijs kunnen vergeven worden.

Eerst even vooral is het linkse oog bedekt met beni wat je als een negatief puntje kan beschouwen. Er is ook het gevaar dat het einde van het eerste patroon gaat aansluiten met het tweede patroon, maar dat kan ook uiteen groeien. Afwachten is dus de boodschap. Als derde minpuntje is het wat warrelige gedeelte in het 3de patroon, waarbij er zich een mini venstertje bevind. Het oog is niet te veranderen, maar de 2 andere pijnpunten hebben recht op medelijden en hoop op positieve verandering in de toekomst.

Wat betreft het patroon, bouw en huidje, voldoet deze tosai in mijn ogen aan alle voorwaarden om uit te groeien tot een degelijke nisai van 60 cm tegen oktober dit jaar. Dat koop je dan ook, maar helaas is er een prijskaartje aan verbonden.

 

DAAROM DIT UNIEKE VOORSTEL

Dat degelijke koi duur zijn ligt niet aan mij. Dat is een kwestie van vraag en aanbod, en geloof me, hier kan ik niets aan veranderen. Wel wil ik meedenken in bepaalde aankopen, dat ik als volgt wil voorstellen.

Alle koi die aangekocht worden en die vallen onder de duurdere koi. Hiermee vind ik 2000 euro het begin van duurdere koi. Het mag natuurlijk ook 1950 euro zijn, maar laat ons het bedrag 2000 euro vooropstellen. En daarna alle koi die zich nog in Japan bevinden en die pas in oktober zullen overkomen ! 

Je betaalt nu 50% van de waarde, en het saldo voor eind oktober 2022. 

Ik zal zo dadelijk de prijzen van de overblijvende koi in Japan gaan activeren en die blijven vermeld gedurende enkele weken. Daarna verdwijnen de prijzen, want voor mij is het ook een raadsel hoe ze uit de mudpond gaan komen. Die prijs verdwijnt dan binnen een paar weken en zal opnieuw gemaakt worden als de koi uit de mudpond komen.

De koi in Arendonk mogen dadelijk meegenomen worden. De koi in Japan mogen gratis overwinteren tot volgend jaar april. Hopelijk helpt dit enkele mensen over de streep om toch hun aankopen te verzilveren.

BELANGRIJK: ik ben volgende weekend NIET open wegens de show in Merelbeke. Ik zie je daar.

 

Meer afbeeldingen

Helaas de strijd verloren: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Jack

555


interkoi

555

Johan

555


Matthijs

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml