Het afscheid weegt zwaar

Het afscheid weegt zwaar

Het aanbod van de koi van Pierre komt vandaag ten einde. 3 van de 7 koi zijn verkocht, nog 4 wachten op hun nieuwe meesters. Wat er nu mee moet gebeuren is nog een open vraag.

Uiteraard had de grote showa het meeste succes, en iedereen sprong als het ware op deze aanbieding. Er werden bijzonder veel biedingen op gedaan, maar helaas niet genoeg. Toppers kopen voor een appel en een ei is een utopie, dan begrijp je het niet.  Tenslotte werd er een acceptabel bod gedaan en de deal werd gesloten.

Ik neem in principe afscheid van een fantastische showa uit de bloedlijn van de fantastische Black Dragon, waar ik altijd een zwak voor heb gehad. Laat ons er een laatste maal van genieten ! Ik heb er lang aan gedacht om haar zelf aan te kopen, maar zelfkennis is het begin van wijsheid....

Ik weet waar ze naartoe gaat, en dat is een gezegende vijver, onbekend in Interkoi land, tenminste bijna zo goed als onbekend, en toen ik de nieuwe eigenaar vertelde dat ik ze best in de show wilde inzetten was zijn antwoord: Laat ze bij mij maar een show opvoeren, ik zal er zelf wel van genieten ! 

Een nobel antwoord dat ik zeker naar waarde kan schatten. Maar laten we nog een laatste keer afscheid nemen van deze nobele showa, waar ik altijd bijzonder veel plezier van heb gehad. 

Nadat de deadline voor het bieden werd beëindigt werd ook de karashigoi van Takigawa toegewezen aan de persoon die het bod graag aannam voor deze pittige kawarimono, want pittig was hij zeker nog. Gerard heeft het pand verlaten ! Laten we er nog 1 maal naar kijken.

Ondansk zijn 77 cm liet hij zich niet kisten en sprong zonder problemen uit het schepnet, en geloof me, dat had ik niet verwacht. Zo zie je maar dat je altijd op je hoede moet blijven, en ondanks het feit dat ik al duizenden jumbo koi heb geschept, toch nog verrast kan worden. Gelukkig was het nog in de vijver, en ongelukken werden er niet gemaakt.

Hij vertrok naar een voor mij onbekende vijver van 40 kuub, misschien ontvang ik nog wel eens foto's van zijn vijver, maar een karpervissen is altijd zeer zuinig op zijn koibestand, en ik ben zeker dat hij een goede thuis heeft gevonden.

De ginrin tancho oshiba shigure moet nog opgehaald worden, en dan blijven er nog 4 machtige koi over. Dan komt de vraag bij mij op, hoe komt het toch dat mensen de kwaltiteit/prijs verhouding van deze koi niet goed kunnen inschatten.

Het zijn stuk voor stuk fenomenale jumbo van om en bij de 75 cm, met een geweldige uitstraling, en met een prijskaartje waar je enkel van kan dromen. Wat moet er nu mee gebeuren. Dat wordt een punt van aandacht in de loop van de volgende uren.

Het zal besproken worden met de eigenaar, want ik zou er ook nog een oplossing voor moeten zoeken. Mensen die goed geweest zijn voor Interkoi, moeten ook goed behandeld worden, dat vind is  mijn plicht. 

Het aanbod van de koi blijft vandaag nog even staan, totdat er een afspraak wordt gemaakt met de eigenaar. Voorlopig zitten ze in onze binnenvijver, maar ik ga er niet mee leuren, dat is de koi onwaardig. Ik zal wel een oplossing vinden, dat doe ik altijd al....

 

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Johan D

555

interkoi

555


Polleke

555

Johan

@Polleke 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml