Vruchtbare zaterdagen

Vruchtbare zaterdagen

Er begint weer schwung in te komen, en the picture says it  all.  Het leven wordt weer genormaliseerd en de mensen komen weer ter plaatse kiezen, en dat ondanks de toch verslechterende corona voorspellingen. Je weet niet hoe blij we er mee zijn !

Jan, mijn vriendMijn vriend Jan was als eerste ter plaatse. Hij houdt toch zoveel van kleine koi, je wil het niet weten. Hij kan er echt van genieten. Ik zet dan ook altijd een stoel neer bij de blauwe bowl en geniet zoveel als hem van het koi kijken. Kopen hoeft ook absoluut niet, alhoewel ik natuurlijk heel graag verkoop, maar het plezier van koikijken en van koi genieten is nog altijd niet verdwenen.

Mijn bestand begint uit te dunnen, maar toch zou ik nog graag een 30 tot 50 koi verkopen vooraleer het najaar wordt. Er zwemmen prachtige showa rond voor een betaalbare prijs en daar zou ik nog graag goede vijvers voor vinden. Ik hoop dat dit me lukt.

Nico is een nieuwe klant en liet zich begeesteren door de sanke van Momotaro die Pierre te koop aangeboden had. Hij stelde me verdomd veel vragen, en het antwoord was telkens heel simpel: een sanke van deze kwaliteit en voor deze prijs kan je niet zomaar aankopen....vergeet het maar.

Het duurde een tijdje, maar tenslotte ging hij overstag. Voor mij niet gelaten, want als ze niet zou verkocht worden zou ik ze zelf aankopen, want er zit nog bijzonder veel toekomst in. Een wijze beslissing en hij vroeg me nog even om een filmpje door te sturen van de zuster die ik tegelijktertijd aankocht, en dank zij mijn uitgekiende bibliotheek kon ik de zus makkelijk vinden. Het fillmpje is wel van augustus 2019, maar dit is in ieder geval de zus.

Zelf  heb ik altijd een warm gevoel gehad van deze 2 sanke. Men zoekt steeds de perfectie, en terecht, maar de  perfectie is niet om te betalen, en dat is ook terecht. Vergeef ze enkele issues zoals ze dat in het Engels zo mooi kunnen zeggen en geniet van datgene wat wel bijzonder goed is. De sanke van Pierre zal een tweede leven genieten bij Nico, ik wens ze veel succes. Hier het laatste filmpje !

Gert en zijn vrouw kwamen een mannelijke tancho uitzoeken. Helaas heb ik deze niet meer en moeten mensen tevreden zijn met een vrouwelijke tancho, en dan uit een hoger prijs segment, dus dat ging niet lukken.

Dan maar overstappen naar een andere mannelijke koi. Tof want dan kon ik ook weer eens een paar koi bowlen die al een tijdje niet meer aan bod zijn geweest. Het filmpje dat ik daarvan gemaakt heb, doorloopt de keuze van Gert van begin tot aankoop en tenslotte werden het een ginrin kohaku van Taniguchi en een oshiba shigure van Seijuu. 

Gert kwam om een deal te maken en de deal werd gesloten. Ik ben nu eenmaal tot compromissen bereid, dus werd het de deal die door beide partijen geaccepteerd met respect voor elkaar en dan ben ik meer dan tevreden.

Er werd me nog wel gevraagd om een filmpje bij aankoop van deze ginrin kohaku te tonen, en dat is een koud kunstje.  Ik herinner me deze dag trouwens nog zo goed als vandaag, want het was een bijzonder plezierige dag. Die dag kocht ik ook de reus van een kohaku aan en Cha Cha, de sanke vernoemd naar de dochter van Taniguchi San.

SpeekmedailleJe kan zeggen wat je wil, maar zelf vind ik  het fantastisch dat je niet alleen over vissen of koi praat, maar dat je ook de volledige levensloop van een koi kan tonen en schetsen. Dat is een unicum in de koiwereld, en niet voor 1 koi, maar voor alle koi van aankoop tot verkoop en zelfs tot na aankoop soms als ik voldoende info krijg. Bompa, je krijgt van mij een speekmedaille !

Ik vertelde Gert over het ludiek akkefietje tijdens deze aankoop van koi. Ik stelde Taniguchi San een deal voor, maar ik ging tussen hem en de bowl met koi staan, zodat hij totaal uit zijn lood geslagen was. Uiteindelijk werd de deal gesloten en gelukkig had Johan het filmisch vastgelegd...bijzonder leuk om het nog eens terug te zien.

Daarna kwam Aiden op bezoek. In het begin nog schuchter maar nadien kwam het duiveltje in hem los. Een speelvogeltje dat onvermoeid zijn duiveltjes ontbind, maar ook een trouwe hulp was bij het bekijken en inpakken van de koi. Daarom toon ik ook alle fotokes die door Krista werden genomen.

Oeps, ik dacht dat Martin vandaag ook zou komen ! Ik had de woorden nog niet uitgesproken of het rode monster van Martin kwam het erf opgereden. Hij zag er goed gezond uit, onze professor, en het was lang geleden dat hij nog geprofiteerd had van een lekker blikje bier. Je kan het aan zijn gezicht  op de foto zien....hij was tevreden. De foto werd trouwens niet door mij maar door Aiden genomen.

Natuurlijk is een discussie niet te vermijden, maar het is toch leuker als hij terplaatse is om een discussie te voeren, want via het geschreven woord is hij soms (dikwijls) een regelrechte catastrophe die niet door iedereen begrepen wordt.

Het was in ieder geval het einde van een gezellige zaterdag, Vandaag ben ik aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur. Voor mensen die nog dealtjes willen maken ! Ik ben paraat hoor !

Wat ik nog vergeet te vertellen: iedereen heeft zijn kansen gehad om de prachtkoi van Pierre te kopen. Ze gaan zo dadelijk verdwijnen van de website. Degenen die wel gekocht hebben, dikke proficiat. Diegenen die niet gekocht hebben........

 

Meer afbeeldingen

Vruchtbare zaterdagen: afbeelding 1
Vruchtbare zaterdagen: afbeelding 2
Vruchtbare zaterdagen: afbeelding 3
Vruchtbare zaterdagen: afbeelding 4
Vruchtbare zaterdagen: afbeelding 5
Vruchtbare zaterdagen: afbeelding 6
Vruchtbare zaterdagen: afbeelding 7
Vruchtbare zaterdagen: afbeelding 8
Vruchtbare zaterdagen: afbeelding 9
Vruchtbare zaterdagen: afbeelding 10
Vruchtbare zaterdagen: afbeelding 11
Vruchtbare zaterdagen: afbeelding 12
Vruchtbare zaterdagen: afbeelding 13
Vruchtbare zaterdagen: afbeelding 14
Vruchtbare zaterdagen: afbeelding 15
Vruchtbare zaterdagen: afbeelding 16

Laat Een Reactie Achter

7 reacties

The Untouchable

555


wim

555

The Untouchable

555


wim

555


Johan

555

interkoi

555

Johan

@interkoi 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml