Het begin van het einde

Het begin van het einde

De voorbereidingen voor de aankomst van de nieuwe koi zijn volop aan de gang. Ondanks mijn verzoek om alle koi op te komen halen die nog moeten opgehaald worden werd er weinig gevolg aan gegeven.

Het stelt me voor problemen die hopelijk maar tijdelijk zijn. Vooraleer ik wat filmpjes laat zien van de koi die we gisteren gebowld hebben, wil ik nog even melden dat ik vandaag NIET open ben.

Ik was even vergeten dat het Pasen is vandaag en dat mijn kinderen en kleinkinderen komen eten. De geldende afspraken zal ik wel afwerken, maar ik probeer op tijd thuis te zijn om mijn vrouw te helpen het paasdiner klaar te maken. Morgen zal ik wel aanwezig zijn van10.00 tot 12.00 uur.

Enkele koi werden gelukkig wel opgehaald en daar heb ik natuurlijk een filmpje van gemaakt, te beginnen bij deze showa van Momotaro. Dat hij eindelijk naar buiten gaat is een voordeel…

Misschien een minder bekende showa, maar zeker geen mindere is deze showa van de veiling vorig jaar. Ik denk dat ik niet teveel zeg als alle kleuren bijzonder charmant vertegenwoordigt zijn en de sierlijkheid van deze showa accentueren.

In mijn ogen een topper van formaat en zeker niet achteruitgegaan tijdens zijn verblijf binnen. Ik kreeg zelfs een onbedoeld complimentje. Je moet goed luisteren want het kwam slechts zachtjes over zijn lippen, maar hij liet ontsnappen rond 19 seconden dat ze zo goed bleven in Arendonk na een zo lange periode. Eigenlijk is er maar één antwoord mogelijk, maar dat ga ik niet invullen dat doe je zelf maar.

Dat zijn alle koi die opgehaald werden, maar dan restte me nog de taak om alle andere koi, zowel die ik voor de show selecteerde als de koi die nog moeten opgehaald worden te verplaatsen. Dit kan ik moeilijk doen zonder filmpjes te maken.

Enkele van hen zullen hun opwachting maken op de Euregio koishow, enkelen voor de Belgian Koi Show en als ik er dan nog over heb voor Arcen zal ik die ook meenemen naar Arcen, maar ik ben bang dat ik er dan niet zoveel meer zal hebben.

De maruten kujaku van Fabio

Een sanke van Sakai FF

Mijn favoriete maruten sanke van Momotaro

De klassebak van Ando - Momotaro

Een kohaku van Momotaro

Een showa van Momotaro

De kindai showa van Momotaro. Peter het komt….

De machtige man van Toon

Een sublieme showa van Momotaro

Een sanke vvan Momotaro voor Johan

En hier wil ik toch 2 woorden aan vuilmaken, maar deze exclusieve Cha Utsuri is zomaar eventjes 5-6 cm gegroeid tijdens de winterperiode in onze vijver….niet normaal.

En als je denkt dat ze zich in hun nieuwe verblijfplaats niet op hun gemak voelen, dan kijk maar eventjes naar dit filmpje, ze hebben er totaal geen probleem mee.

Sommigen zul je nog terugzien in de loop van het jaar, anderen zullen verdwijnen met de noorderzon, maar ze zullen allemaal in mijn geheugen gegrift staan.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240