Het belang van Koi Enzymen

Het belang van Koi Enzymen

Het is weer zover, de zucht naar de lente hangt in de lucht. Het kan goed zijn dat de winter nog zal toeslaan, maar verandering is op komst. Het brengt ook weer leven in de brouwerij, maar tevens worden de voorbereidingen weer gepland.

Ik ben momenteel alles op een rijtje aan het zetten en zoals ik ieder voorjaar en najaar doe, zal ik iedereen een lijst toesturen met informatie over de producten die je zal kunnen bestellen, de meesten kennen het systeem. Koi enzymen zijn hiervan een belangrijk onderdeel.

Ik kan het belang van koi enzymen niet genoeg onderstrepen. Het evenwicht in je vijver tussen de pathogene en nitrificerende bacteriën is een wezenlijk onderdeel van je vijver. Wie heeft dit product trouwens ondervindelijk getest en op de markt gebracht ? Juist Interkoi en dit tijdens een lang proces van testen in 2008, toen nog onder de benaming PIP. 

Voor alle duidelijkheid, Deze probiotische enzymen werden in 2008 volledig uitgetest gedurende maanden tot een jaar bij Interkoi door mezelf en Rini Groothuis, toen nog actief. Hoe ging dat in zijn werk ? Er werd getest op een aantal vijvers op de aanwezigheid van pathogene en nitrificerende bacteriën. Bovendien werden er koi die aangetast waren door pathogene bacteriën waardoor de gatenziekte zichtbaar was, apart gezet en apart getest.

De verhouding van bacteriën in goede omstandigheden van de vijvers zou 1 pathogene bacterie moeten zijn ten opzichte van 5 nitrificerende bacteriën. Maar bijna overal is de verhouding juist omgekeerd en is de verhouding 5 pathogene ten opzichte van 1 nitrificerende bacterie. 

In Koi Enzymen zitten bepaalde bacillus bacteriën, die dit probleem oplossen. Om het eenvoudig te stellen en uit te leggen wat Koi Enzymen doen, kan je uitleggen dat de bacillus bacteriën veelvraten zijn die de voedselbron van de pathogene bacteriën opeten zodat de verhouding wordt zoals ze moet zijn, namelijk 5 goede of nitrificerende bacteriën ten opzichte van 1 pathogene bacterie. Bijgaande foto van het leger van Alexander onderstrepen de opmars van de goede bacteriën.

Binnenkort ontvang je de lijst met een overzicht van de producten die je kan bestellen waaronder de koi enzymen,, maar ik zou toch nog eens de functie van het product willen uitleggen:

Algemene informatie en gebruik van Koi Enzymen !

1. wat zijn  Koi Enzymen !

De Koi Enzymen zijn een nieuwe generatie onderhoudsproducten, waarbij goede bacteriën worden gebruikt om het risico op aanwezigheid van slechte micro-organismen te verlagen.

2. Wat zijn probiotica?

Dit is een term die gebruikt wordt voor veilige, goede bacteriën die een gezondheidsbevorderend effect hebben op mens en dier.

3. Hoe werken Koi Enzymen ?

Via de  Koi Enzymen !worden goede bacteriën in het water gebracht die onmiddellijk alle overbodige voedingsstoffen wegwerken, die anders ter beschikking staan van ziektekiemen. Aangezien de Koi Enzym-bacteriën heel actief zijn, zullen ze het watersysteem domineren en zorgen ze voor een gezonde en stabiele microflora.

4. Zijn  Koi Enzymen een ontsmettingsmiddel ?

Neen, er is geen enkel afdodende werking op andere bacteriën. Zodoende kunnen ze geen aanleiding geven tot resistentie onder de ziektekiemen.

5. Wat doen  Koi Enzymen voor mijn vijver?

 Koi Enzymen zorgen voor een goede microbiële samenstelling van uw vijverwater. De biofilm die in vijvers gevormd wordt en zorgt voor vertroebeling van het water, vervuiling van de filter en ontwikkeling van ziektekiemen, wordt op korte termijn afgebroken. Het resultaat is een heldere en zuivere vijver met een gezonde en hygiënische samenstelling van het water.

6. Moet ik andere bacteriën toevoegen als ik Koi Enzymen gebruik?

Neen, de beste werking met Koi Enzymen wordt bekomen wanneer er geen andere toevoeging meer gebeurd. De Koi Enzym bacteriën stimuleren bovendien de vereiste stikstofcyclus in de filters. Indien door omstandigheden medicatie toch vereist is, wordt aangeraden meteen na de behandeling Koi Enzymen toe te voegen om de microflora snel stabiel te krijgen.

7. Zijn  Koi Enzymen veilig voor mens en milieu?

 Koi Enzymen zijn neutraal, onschadelijk, volledig biologisch afbreekbaar, niet corrosief, niet schuimend en niet brandbaar. Het is een volkomen veilig product voor mens en dier.

8. Wat zijn de gevolgen van een overdosis Koi Enzymen ?

Een te geconcentreerd gebruik van de PIP producten zal enkel aanleiding geven tot een hoger aantal goede bacteriën. Dit heeft enkel positieve gevolgen en zorgt voor een langere nawerking van de producten.

10. Hoe worden de Koi Enzymen producten best gestockeerd?

Gezien de aanwezigheid van levende probiotische bacteriën in de producten is een opslagplaats met een temperatuur van 10° tot 30° aanbevolen. Direct zonlicht wordt afgeraden.

Gebruik van Koi Enzymen:

Opstart: Dagelijks 50 ml PIP Pond Plus per 1000 liter water en dit voor 10 opeenvolgende dagen.

KOI ENZYMEN....HET WERKT !

 

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Roy

555

interkoi

555


David

555

interkoi

555


Ben Brons

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml