Niet opgeven is de boodschap

Niet opgeven is de boodschap

De verkoop kwam moeilijk op gang dit jaar, maar ondertussen is de verkoop weer wat aangetrokken, en gelukkig maar. Bovendien ga ik proberen vandaag nog een koi te verkopen.

Je weet nooit of het lukt. Ik heb redelijk veel kohaku in mijn assortiment, en dat heeft zijn reden. Eind vorig jaar kocht ik een partij nisai op die de veiling niet haalden, of juist niet goed genoeg bevonden waren voor de veiling.

Dat kan aan kleine puntjes liggen, die de kwaliteit van de koi niet naar beneden halen, maar juist dat ene kleine minpuntje hebben. Bijvoorbeeld een groter vlak tussen 2 patronen, een grote odome, of een rood oogje dat niet gewenst is. De juiste kwalificatie methode is mij niet bekend.

Uit 200 nisai hebben wij de eerste keuze kunnen maken en dat leverde 20 exemplaren op. Niet goedkoop, maar wel goed. De kohaku die ik vandaag even op een verhoog zet is echter geen kohaku van Momotaro maar van Matsue.

Er zijn soms wat kanttekeningen bij deze kweker, maar hij is vooral bekend voor zijn kohaku uit de sensuke bloedlijn, een bloedlijn die hij grotendeels overgenomen heeft uit het verleden. Hier wat info over de Sensuke bloedlijn.

De Sensuke bloedlijn is ontstaan uit een vrouwelijke Kohaku waarvan de bloedlijn en kweker onbekend zijn en een mannelijke Kohaku van de kweker Tsunenichi. Deze mannelijke Kohaku was een afstammeling van de Tomoin Kohaku. De Sensuke bloedlijn verspreidde zich vooral over het Westelijke deel van Japan en heeft daar een zeer grote invloed bij de kweek van Kohaku.

De Sensuke Kohaku kenmerken zich door een zwaardere bouw. De kaakbeenderen zijn zwaarder, hierdoor lijkt het hoofd breder en ronder. Op een zuiver witte huid liggen mooie rode patronen met een goede aflijning.

De Murayama Sensuke bloedlijn van Isawa San uit Yamanashi.
De Okawa Sensuke bloedlijn van Tanaka San ( Okawa Koifarm ) uit Fukuoka
De Iizuka Sensuke bloedlijn van Iizuka San ( Matsue Nishikigoifarm ), de kenmerken van de Iizuka Sensuke bloedlijn zijn een snelle groei en mooie dieprode patronen met een goede aflijning ( sashi en kiwa )

De Iizuka Sensuke bloedlijn wordt op de Sakai Fish Farm in Hiroshima gebruikt voor de kweek van Kohaku, maar bijvoorbeeld ook bij Miyatora Niigata staat de Sensuke aan de basis voor de Kohaku-lijnen. (zie ook bijgevoegde foto van bloedlijn)

(info uit koi-ontwikkeling.info)

Verleden week lieten wij een filmjpe zien van de kohaku die ondertussen al door iedereen bewonderd werd, namelijk Kohaku KO-NA20-426.Ik kocht deze kohaku via Narita in april 2020 inclusief een jaarjte mudpond, en het resultaat was meer dan lonend.

Ik had wat bedenkingen bij deze kohaku wegens zijn onconventioneel patroon. Sommigen houden ervan, anderen dan weer niet, want het voldoet niet altijd aan de standaard richtlijnen, maar daar heb ik zelf niet zo een problemen mee. Dit werd snel overstemt door de prachtigen ontwikkeling, het stevige beni en vooral de body die niets te wensen overlaat !

De kohaku van vandaag is de volle zuster en werd tegelijkertijd aangekocht met de hierboven voorgestelde kohaku. Kohaku KO-NA20-41  laat zich hier van haar beste kant zien. Misschien niet zo groot als de zus, maar nog altijd zeer impressionant.

Ben is er lyrisch over en dat hoor je aan zijn uitleg. Gelukkig heeft ze wat minpuntjes anders was ze perfect te noemen. Geniet van het filmpje en luister vooral naar de uitleg, want de liefde voor deze kohaku spreekt boekdelen.

Liefhebbers meld je aan, want het is de moeite om deze in je rangen te hebben !

Morgen vervallen de laatste countdown prijzen voor de koi die aangeboden werden. Voor diegenen die nog interesse  hebben voor deze koi is het langzaam tijd om je aan te melden. Vanaf morgen verdwijnt dus deze aanbieding. Voor diegenen die er gebruik van gemaakt hebben....dankjewel !

 

Meer afbeeldingen

Niet opgeven is de boodschap: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

mitch

555


Ben Brons

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml