Het einde van een dubieus jaar

Het einde van een dubieus jaar

Het is weer zover, nog één avond te gaan en we staan met onze voeten in 2016.

Maar vooraleer we afsluiten heb ik dank zij enkele goede klanten nog een kijkje kunnen nemen in mijn rijk arsenaal van deugdelijke koi.

Ik had me al verheugd op deze woensdagmiddag, want ik wist dat het leuk zou worden. Ze moeten van ver komen en willen graag onbekend blijven…zonde, maar het zij zo...

Beiden hebben verstand van koi en weten wat ze willen. Het maakt het soms moeilijker, maar langs de andere kant is het een verscherping van je eigen kunnen, en als je zelf nog wat kan leren, dan word zelfs ik misschien nog wel eens een koikenner…

De messen werden geslepen en de grote kanonnen werden bovengehaald. Wat zijn de voordelen, wat zijn de nadelen van iedere koi. Alles werd gewikt en gewogen. De ene een schubje te groot, de andere een spikkeltje te veel, de 3de iets minder sterk sumi, ga zo maar door... Ik weet het, ze zijn niet goedkoop, maar ik denk dat je dit er ook van kan aflezen, maar oh wat zijn ze mooi...

Een bijzonder trio_01

Een bijzonder trio_02

Een onverwachte meevaller is wel dit monster van Sakai. Iedere keer als ik er nu naar kijk, heb ik een binnenpretje. Waarom ? Ik herinner me deze nog toen ik haar aankocht. Bekijk even dit filmpje en let op de bovenkant van zijn rug, zeg maar boven op de backbone. Het was een gele plek die bijzonder storend was.

Ik vroeg Kentaro of ik er deze gratis bijkreeg omdat ik al wat dure koi had aangekocht, maar hij moest eens lachen. Dus je kent het antwoord al….mis poes, betalen die handel. Wel won ik van hem het spel van papier, schaar, rots, een spel dat hij zelf bijzonder graag deed, zodat de sanke nog wat betaalbaar bleef.

Eerlijk gezegd had ik zelf twijfels, want het hi aan de zijkant was niet optimaal, en de gele plek was een grote gok. Het kan een beschadiging geweest zijn, of het zou het resultaat na een behandeling met KP kunnen zijn. Maar…de uitstraling van deze onevenwichtige sanke, de body, de huid, de sanke in het algemeen is wel zo overdonderend in mijn ogen, dat het voor mij een grand champion mag genoemd worden.

Als ze dan thuis is, en ze evolueert nu een in positieve zin, dan staat dit gelijk met genieten, en dat is waar de koihobby voor staat. Mijn metgezellen van de dag waren het hier helemaal mee eens….

De ginrin kohaku was normaal verkocht, maar deze komt terug in de verkoop, maar hierover zo dadelijk meer. De kohaku van Sakai flankeert deze ginrin waar ik zelf een bijzonder zwak voor heb. Ik kan een mooie ginrin nu eenmaal best pruimen.

Een saaie sanke van sakai staat ook op het menu, en deze beschouw ik even als een bijhoudertje voor de toekomst; en misschien voor mezelf. Dit zijn beesten die je voor mensen moet kopen die "groot" en "jumbo" in het vaandel hebben staan. Als deze koi geen 80 cm + worden, dan denk ik dat je zelf een foutje gemaakt hebt.

Een toonbeeld van schoonheid is toch wel deze tancho sanke. Alles klopt aan deze sanke, en je kan aan iedere koi iets afkeuren, en de "die hards" zullen zeker iets kunnen aanmerken, maar oh wat zijn ze fout…

Tenslotte nog even een kohaku van Sakai gebowld, die ondertussen nog een progressie voorwaarts heeft gemaakt in de verwarmde buitenvijver, wat in mijn ogen vooral te merken is in de kwaliteit van het hi dat enorm verbeterd is tegenover de laatste keer dat ik ze gezien had. 70 cm koiplezier voor acceptabele prijzen, dat is het motto…

Na nog wat heen en weer gepraat werd er echter een onverwachte wending gegeven aan het hele verhaal, want ze hadden natuurlijk ook de bijzonder stevige reeks van de veilingkoi gezien.

De kohaku die in optie stond werd geannuleerd, en de ginrin kohaku waarvan sprake werd ook geannuleerd. In de plaats daarvan werd er gekozen voor 2 koi die zich nog in de mudpond bevinden, en die in mijn ogen toch wel tot de beste koi behoren die ik al aangekocht heb, namelijk de sanke van Sakai FF en de hoog gewaardeerde kohaku van Momotaro.

Bovendien wordt er nog even nagedacht over de [http://www.interkoi.eu/koi/japan-mudpond/kohaku-ko-v15-1219" target="_blank" rel="noopener">2de kohaku want dat is een dessertje dat misschien niet mag ontbreken. Ik zal het in de loop van de week wel horen. Al bij al een onverwachte wending in de aankopen, waarvoor ik soepel genoeg moet zijn om ze te ondersteunen.

Zowel deze deze succesvolle kohaku als ongeslepen diamant komen terug in de verkoop. Als deze niet verkocht worden, zullen ze zeker ingezet worden in de shows van dit jaar. Je zou zeggen dat dit het geslaagd einde is van een succesvol jaar, maar dat is buiten de waard gerekend, want deze namiddag hebben zich nog waardevolle klanten aangemeld…

Ik neem van de gelegenheid gebruik om iedereen een goed en verstandig jaareinde toe te wensen. Speel niet teveel met vuurwerk, drink met mate, en geniet van je familie...Mijn kleine wens zou zijn om eens alle lezers te leren kennen die mijn nieuwsitems lezen...ik weet hoeveel het er iedere dag zijn, maar ik weet niet wie het allemaal zijn. Laat je schroom eens varen en laat eens weten wie je bent door een kleine reactie te schrijven. Het is nu het moment ervoor....ik ben zo nieuwsgierig...

Interkoi Outlet

Bekijk het aanbod

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137