Het gevoel voor Taniguchi

Het gevoel voor Taniguchi

In Japan alom bekend, in Europa matig bekend, toch blijft deze kweker mij bekoren en interesseren.

Vandaag verwacht ik niet zoveel volk, alhoewel ik dat nooit kan voorspellen, maar als het niet te druk wordt ga ik iedere tosai van Taniguchi vandaag eens onder de loupe nemen.

Een tijdje geleden heb ik al eens een filmpje gemaakt van enkele tosai van Taniguchi, maar als de tijd het mij toelaat, ga ik ze nog eens één voor één bowlen en voorstellen.

Het filmpje dat ik gemaakt heb eindigt ook met de voorstelling van een kohaku die ik als tosai gekocht heb in 2013. Ze was toen 37 cm en de ontwikkeling is me altijd bijgebleven.

Ik heb veel plezier beleefd aan deze kohaku, en onlangs kreeg ik een filmpje aan van Martin, de eigenaar momenteel.(neen, niet DE martin !). Blijkbaar is ze nu 69 cm, en volgens zeggen zal ze op de koishow op 24 en 25 september ingezet worden op de European Shinkokai Koi Show, in Nieuwegein.

Of ze kan winnen doet weinig ter zake, maar feit is dat het een pracht van een koi is die zeker mag gezien worden, en als je naar de show gaat, hou ze zeker in de gaten !

Ik blijf Taniguchi verdedigen, gewoon omdat ik vind dat het een bijzonder goede kweker is. Ik heb prachtige resultaten van hem gezien. Op dit moment is hij volop bezig aan uitbreiding, en ik heb vernomen dat hij momenteel ouderdieren van Dainichi heeft aangekocht.

De kohaku die hier getoond worden zijn allen uit een trio ouderdieren van Sakai FF. Op bijgaande foto zie je nog de foto’s die ik gemaakt heb van de ouderdieren, maar de foto’s zijn genomen van een tijdschrift.

De voorste foto is nog van enkele jaren geleden, toen nog met de machtige Hinoturi, een ouderdier van Muto als ik men niet vergis, die 97 cm was.

Dit zou ik bijna nog vergeten te vertellen. Gisteren moest ik filmpjes maken voor JP. Filmpjes van de 2 overblijvende ginrin kohaku..

Niet slecht, toch iets te weinig naar mijn zin, maar ze zien er wel goed uit qua kleur. Ik bemerk dat ze de overgang van tosai naar nisai aan het maken zijn, en misschien gaat het nog meevallen.

Niet vergeten dat een groei van 29 naar 41 cm toch 12 cm is of een toename van maar liefst 41,37% bodyweight en lengte. Afwachten is de boodschap, maar als het zich voortzet zullen ze de 50 cm toch overschrijden einde oktober.

Een beauty in wording had ik tegelijkertijd gefilmd voor Lieuwe, en die wil ik je ook niet onthouden. Deze Ueno showa heeft misschien niet de groeicapaciteit van een goede Momotaro, maar de schoonheid kan haar niet ontstolen worden.

Wat ziet dit ding er goed uit !

Meer afbeeldingen

Het gevoel voor Taniguchi: afbeelding 1
Het gevoel voor Taniguchi: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240