Mijn naam is Toon

Mijn naam is Toon

Een aantal van jullie hebben mij misschien al eens voorbij zien komen op de website van Interkoi, maar ik zal mij alsnog even voorstellen.

Ik ben Toon Versteegen, een hobbyist in hart en nieren die momenteel werkzaam is bij Momotaro Koi Farm. Al sinds 2014 ben ik elke zomer op de farm te vinden en waarschijnlijk in de toekomst ook weer.

Door mijn stages is mijn beeld op Koi absoluut gevormd door Momotaro waardoor ik een grote passie heb voor hun Koi. Deze passie kan ik zonder meer delen met Luc en daarom is de website van Interkoi dan ook een mooi platform om deze passie te verspreiden en met jullie te delen.

Vanaf nu zal ik regelmatig een nieuwsitem schrijven met unieke informatie over Momotaro en ook ervaringen uit mijn eigen Koi leven. Ik heb namelijk zeer interessante plannen met betrekking tot het kweken van Koi.

Al een tijdje geleden ben ik begonnen met kweken vanuit thuis, maar met nieuwe goeie ouderdieren en meer ruimte kan ik nu daadwerkelijk proberen om leuke visjes te maken. Ik ga mij vooral bezighouden met het kweken van Showa van de Mako bloedlijn gekruist met een andere bloedlijn waar ik later meer over zal vertellen.

Natuurlijk verwacht ik niet dat ik meteen Grand Champions zal kweken, maar ik doe het vooral om ervan te leren en hele interessante ontwikkelingen mee te maken die ik dan weer met jullie zal delen. De lat leg ik echter wel hoog, want dat zit nu eenmaal in me na mijn Momotaro opleiding.

Om met succes te kunnen kweken heb je veel ruimte nodig, wat natuurlijk bij mij een probleem is. Ik heb mijn ruimte echter noodgedwongen moeten uitbreiden, maar ook heb ikvde systemen aangepast door de jaren heen zodat ik er het beste uit kan halen.

Thuis heb ik 5 jaar geleden een grote vijver aangelegd van 30 kuub, opgemetseld en met rubberfolie. Deze folie is helaas begin dit voorjaar lek gegaan en ik had geen garantie. Ik had de opties om alles te repareren of een compleet nieuwe folie te leggen.

Het vertrouwen in folie had ik een beetje verloren en ging voor de beste andere optie: Polyester. Hiervoor belde ik mijn goede kennis Daniel Nachtegaal op van Vijveradvies Bemmel. Ik ken Daniel al zeer lang en weet dat hij een erg ervaren vakman is op dit gebied.

Met Daniel heb ik zeer snel een plan van aanpak kunnen maken en hij kon mij dan ook snel helpen. Echter moesten de vissen wel nog opgevangen worden.

Doordat ik een paar zaken prijstechnisch zeer goed kon regelen heb ik samen met mijn ouders besloten om een tweede vijver achterin de tuin te maken voor de opvang. Dit zou namelijk ongeveer even duur zijn als een tijdelijk opvang systeem aangezien ik nog een hoop spullen had liggen.

Deze tweede vijver heb ik samen met Daniel in 2 dagen gebouwd met sandwichpanelen, en is uitgekomen op zo’n 8.5 kuub. De vissen werden overgeplaatst en de oude vijver heeft Daniel een aantal weken later voorzien van Polyester en draait inmiddels ook weer.

Naast deze vijvers beschik ik ook nog over een quarantaine/opkweek faciliteit in mijn Koi-schuur. Alles bij elkaar maakt het voor mij mogelijk om zeker goede resultaten te kunnen halen als ik mijn plannen goed uitvoer.

De eerste kweek voor dit jaar gaat snel plaatsvinden, wat zeer laat is. Helaas kon ik niet eerder beginnen wegens mijn reis naar Japan. Inmiddels ben ik weer terug in Nederland en ben ik begonnen met de voorbereidingen. Hou de komende tijd de website in de gaten voor mijn nieuwe artikelen! Ze gaan niet alleen over mijn eigen kweek, maar ook vooral over de allerlaatste nieuwtjes van mijn laatste Japanreis !

Meer afbeeldingen

Mijn naam is Toon: afbeelding 1
Mijn naam is Toon: afbeelding 2
Mijn naam is Toon: afbeelding 3
Mijn naam is Toon: afbeelding 4
Mijn naam is Toon: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240