Het kohakufestijn

Het kohakufestijn

Het wordt iets minder druk momenteel. Raar maar waar, als het warmer wordt en de koi beginnen te herleven is het voor Interkoi altijd minder druk, dit in tegenstellling tot wat je zou verwachten.

Ik heb van de gelegenheid dan maar gebruik gemaakt om een aantal kohaku te filmen, die de moeite waard zijn om te bekijken.

Ik denk dat als je ze de tijd geeft om verder te ontwikkelen, je degelijke koi hebt rondzwemmen, zonder de pretentie te hebben om GC te worden, en zo zijn er veel….

Ik heb er dan ook met veel plezier naar gekeken en van genoten. Het zijn allemaal nog jonge kohaku en ik heb vooral een zwak voor de eerste die ik ga tonen:

Kohaku Taniguchi_01. Het is vooral het bijzonder sterke shiroji, gekoppeld aan een eenvoudig maar evenwichtig hi patroon, dat intens gedrapeerd is over het volledige lichaam dat me aanspreekt.

Bekijk dan even de body uit één stuk, dan geloof ik dat je een prima kohaku hebt om je vijver op te smukken. Ik denk dat ze bekwaam moet worden geacht om 70-75 cm te worden en wie weet, alhoewel grootte niet alles zou moeten bepalen.

Kohaku Taniguchi_02. Ook hier is de huidkwaliteit enorm belangrijk. Het patroon moet je aanspreken, maar volgens mij is er niets mis mee.

Kohaku Taniguchi_03. Patroontechnisch iets minder, maar voor iedere koi is er een mogelijke klant. Bekijk echter die huidkwaliteit wat de waarde van de koi vertegenwoordigt !

Kohaku Matsue. Men begint met kohaku en men eindigt met kohaku is het gezegde. Sierlijk, goed geproportioneerd en zeker een aanwinst voor iedereen die van koi houdt.

Kohaku Sakai FF. Een Sakai mag nooit ontbreken op het appel, en bij deze gelden dezelfde regels als hierboven.

Degelijk en bescheiden zou ik deze durven noemen, en éénmaal ze de kans heeft om in je vijver te zwemmen zal ze pas verder ontwikkelen. Door het groter en breder worden zal het shiroji het beni omhoogduwen zodat je werkelijk een mooie kohaku krijgt.

Kohaku Taniguchi_04. In tegenstelling tot de vorige Taniguchi kohaku is dit een man. Een mooie man hoeft daarom niet slecht te zijn, en geloof me, dit is een sierlijke kohaku die je vijver zeker eer zal aandoen. Het is wel een hittepetitje in de bowl, maar in de vijver is het een rustige aanwinst.

Kohaku Dainichi. Nog een sandan kohaku. Sandan blijft rustgevend en sierlijk, en dat mag van deze kohaku zeker gezegd worden. Ooooh ocharme…hij heeft wat rood in zijn vinnetje…ik krijg er medelijden mee…

Maar wat is er van de Young tategoi op de euregio koishow geworden van verleden jaar. Wel, hij is nog altijd even mooi, bijna niet gegroeid en zal nooit groot worden, tenzij hij me zal verbazen, maar dat denk ik niet.

Schoonheid hoeft niet groot te zijn, geniet er maar van zolang het nog kan. Ga ik hem meenemen naar de show ? Nee hoor, ik weet niet goed wat ik dit jaar mee moet nemen.

Tenslotte kon ik het niet laten om een filmpje te maken van de opgroeifaciliteit in Arendonk. Ze beginnen zich thuis te voelen en ik moet zeggen dat het genieten is. Dit keer is het geen overdaad van Momotaro, maar van kohaku van Matsue. Kijk zelf maar Opgroefaciliteit 2.

Misschien zijn er onder de lezers wel mensen die mij kunnen helpen door een paar koi aan te duiden die bekwaam zijn om de Euregio show mee te doen. Geef me even de codes door dan zal ik het eens bekijken, want ik heb totaal nog geen idee wat ik mee ga nemen…

Ik heb alle koi, ja hoor, alle koi ocharme, zonder eten gezet, dan kan ik nog altijd een keuze maken tussen al mijn kinderen…ik hoop dat ik nog wat showwaardige koi kan gevonden krijgen, maar ze zijn nog zo jong….

Welke zouden jullie meenemen ? Laat het me weten…

Van de week kreeg ik de bemerking dat niet iedereen nog mijn nieuwsitems leest....dat was even schrikken en dat moest ik even controleren, want een nieuwsitem schrijven zonder dat het gelezen wordt is eigenlijk dom natuurlijk.

Daarom heb ik het eventjes gecheckt, want opboksen tegen FB is geen sinecure in deze snel evoluerende maatschappij. Ik werd echter toch gerustgesteld, want ik heb even de cijfers bekeken van het bezoekersaantal per maand en dat ligt ietjes lager dan verleden jaar, toch ligt het nog altijd in dezelfde lijn.

Met een gemiddelde van 20 000 bezoekers per maand mag ik nog niet klagen. 20 000 bezoekers of gemiddeld 666 per dag met soms pieken boven de 1000 is geruststellend. Ik krijg trouwens ook regelmatig opbeurende mails aan van mensen die vragen om verder nieuwsitems te schrijven, maar niet over Facebook beschikken en dus ook nooit reageren.

Het is ook voor deze mensen dat ik het doe…en zolang ik het gevoel heb dat het nog regelmatig gelezen wordt zal ik het doen, ondanks de toenemende druk van FB….

Meer afbeeldingen

Het kohakufestijn: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240