Het leven kan mooi zijn

Het leven kan mooi zijn

Gisteren kreeg ik het bezoek van wel 2 toffe gasten en een toffe madam. Bovendien hadden ze de zon meegebracht en dat geeft toch die extra boost om plezier in  het koikijken te garanderen.

Het werd een aangename voormiddag die tot een eind in de middag duurde. Ik hoop en denk dat alle partijen met een goed gevoel naar huis reden. Vermits ze van verre kwamen, voelde ik me toch verplicht om enkele koi te bowlen en te bespreken.

Heel sympathiek was het dat ze 2 showa van Izumiya uitkozen om mee te doen met de grow out challenge 2021. Daardoor wordt het aantal showa die meedoen ook op 10 gebracht waardoor de waardebon van 600 euro ook geactiveerd wordt. 

Toch vind ik het nog te weinig, maar hier kan ik niets aan veranderen. Ik probeer nog een aantal weken dit onderdeel te promoten en nog enkele showa mee te laten doen met deze wedstrijd. Prijs/kwaliteit is meer dan goed, ik zal het dan maar steken op de corona dat er zo weinig interesse is !

Natuurlijk heb ik een filmpje gemaakt van de pagadders van Izumiya. Onder het goedlachse toezicht van Tamara, even de Izumiya van hun keuze gebowld en bekeken. Op het einde van het filmpje zie je het overzetten naar de voorlopige verblijfplaats. Van de andere showa heb ik van het overzetten geen filmpje gekregen, maar wel een aantal mooie foto's van de nieuw aangelegde tuin met kleine kiekjes van de bestaande vijver. Wat moet je daarop zeggen ? Complimenten hoor !

Toen ik voorstelde om enkele andere koi te bowlen uit de overblijvende jumbo, werd er vrij negatief gereageerd. In eerste instantie begreep ik het niet, maar in tweede instantie werd het mij duidelijk. Als ze de prachtige jumbo zouden zien, was hun zin om er één aan te kopen ook getriggerd volgens mij. Dus bleef het slechts bij één sanke die ze wilden zien, en daarna vlug over naar de mannelijke Momotaro.

Ik was verplicht het sleepnet erbij te halen. Het water is vrij helder, maar nog niet helder genoeg. Het voordeel is natuurlijk dat ze al het moois konden bewonderen, en ik meen te begrijpen dat ze het alle 3 best konden pruimen. Het spijtige was dat bijna alle koi al verkocht waren. 

Ik hoop dat de eigenaars het mij zullen vergeven, maar natuurlijk was het evident dat ik enkele showa liet zien. De grootste was trouwens 56 cm. Het was een waar genot eigenlijk en tenslotte werden er 2 kandidaat koi uitgekozen om te overwinteren in de serre. Ik heb een kort overzichtsfilmpje gemaakt met in het begin de prachtige sanke met het spitse koppeke en op het einde de 2 koi die binnenkort naar de serre zullen vertrekken. Na meting bleken ze rond de 46-47 cm te zijn.

Ik moet ook even zeggen dat het me plezier doet dat mensen nog eens koi komen kiezen. De maatschappij verandert en veel wordt er via internet gedaan. Begrijpelijk met de lange afstanden die af en toe moeten gereden worden, maar het blijft een luxe om een goed gesprek te combineren met koi kopen ter plaatse. Het was een dankbare middag. 

OPHALEN VAN KOI IN CORONATIJDEN.

De voortdurende perikelen met de coronaproblemen maken het ons niet makkelijk. Er moeten precies nu veel koi opgehaald worden, en niet iedereen is gelukkig met deze situatie. Ik zou dan het volgende willen voorstellen.

Al diegenen die hun koi willen komen ophalen dit weekend zouden contact moeten opnemen met mij en proberen een uur af te spreken. Ik zou dit graag een beetje systematisch willen plannen, afhankelijk van de personen en de mogelijkheden.

Ik zal de namen noteren en dit proberen in te plannen in een tijdschema, zodat niet iedereen samen komt. Het is misschien wat  onpersoonlijk en het heeft ook niet mijn voorkeur, maar mits respect voor elkaar moet er toch een systeem in te vinden zijn.

Ik stel voor dat er 3 mensen per uur zouden kunnen geholpen worden om de koi klaar te  maken voor transport. Ik stel een schema op met het uur van aankomst van de klant en probeer in overleg met de klant het uur aan te passen. Ik hou er niet van, want ik stel altijd veel prijs op gezelligheid, maar  we moeten roeien met de riemen die we hebben.

Ik zal samen met Ben de koi in een speciaal opvangnet klaarhouden vanaf 11.00 uur. Ik zal alle dozen al klaarzetten om de koi in te pakken en te vervoeren. Ik verzoek dan aan alle mensen om proberen een uur af te spreken vanaf 11.00 uur. 

Uiteraard mag een kopje koffie niet ontbreken, maar als alles goed geregeld is, zou dit geen probleem mogen zijn. Ik verzoek dan ook aan alle klanten die willen komen even contact op te nemen zodat ik een uur af kan spreken en de nodige maatregelen kan treffen. Ik maak dan een lijst klaar met de uurregeling.

Ik hoop dat iedereen zich kan vinden in dit voorstel. Bovendien mag iedereen ook door de week een afspraak maken indien dit hun voorkeur geniet. Het is voor iedereen moeilijk, laten we er samen uit geraken !

CONTACTEER ME EN LAAT ONS EEN VAST UUR INPLANNEN - zie uur schema !

uurschema

Op deze manier kan ik alles netjes klaarzetten en vermijd je dat er teveel klanten samen komen opdagen. Het spijt me voor deze maatregelen ! 

 

Meer afbeeldingen

Het leven kan mooi zijn: afbeelding 1
Het leven kan mooi zijn: afbeelding 2
Het leven kan mooi zijn: afbeelding 3
Het leven kan mooi zijn: afbeelding 4
Het leven kan mooi zijn: afbeelding 5
Het leven kan mooi zijn: afbeelding 6
Het leven kan mooi zijn: afbeelding 7
Het leven kan mooi zijn: afbeelding 8
Het leven kan mooi zijn: afbeelding 9
Het leven kan mooi zijn: afbeelding 10
Het leven kan mooi zijn: afbeelding 11
Het leven kan mooi zijn: afbeelding 12
Het leven kan mooi zijn: afbeelding 13
Het leven kan mooi zijn: afbeelding 14
Het leven kan mooi zijn: afbeelding 15
Het leven kan mooi zijn: afbeelding 16
Het leven kan mooi zijn: afbeelding 17
Het leven kan mooi zijn: afbeelding 18
Het leven kan mooi zijn: afbeelding 19
Het leven kan mooi zijn: afbeelding 20
Het leven kan mooi zijn: afbeelding 21

Laat Een Reactie Achter

7 reacties

Tamara

555

interkoi

555


Kondho

555


Johan

555


Roy

555


Roy

555


Harro

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml