Voor de verjaardag van Polleke

Voor de verjaardag van Polleke

Hey Luc het was mijn verjaardag vandaag dus moest ik toch de sanke even bowlen die ik voor mijzelf gekocht had voor mijn verjaardag 2 jaar geleden,

Deze sanke had ik gespot op de momotaro veiling en bij verassing had jij die te pakken gekregen....hehehe . Dus de keuze was snel gemaakt. Deze sanke heeft een geweldige uitstraling vind ik en een mega body alleen moet het sumi de algemene uitstraling nog wat mooier maken en dat is een ¨fragile dream¨ met koi, dus is dat bij deze ook haar naam geworden.

Codenummer van de sanke is SA-V17-10240 . Als ik zoiets in de bowl zie zwemmen gaat mijn hart sneller kloppen en komt er spontaan een big smile op mijn gezicht ....hopelijk bij jullie ook..Oh ja deze sanke is nu 75cm en dus toch nog 1.5 cm gegroeid ongeveer.

Met deze metallic gele koi ben ik ook zeer blij want deze valt natuurlijk zeer goed op tussen al het andere geweld. Deze yamabuki heb ik gekocht vanwege haar lengte/leeftijd en daar nog eens een serieuze body bij dat maakt deze tot een echt momotaro monster.

Eind verleden jaar had ik deze gekocht op 78 cm en nu is ze 83/84 cm, dus ikke dik content natuurlijk . Ook zalig om deze in de meetbak en bowl te zien zwemmen (daarom de filmpjes) . De codenummer van deze 'shiney lady' is YA-V19-10320 .PS.; In de zon is deze niet te filmen whahaha....

De sanke bij aankoop ! nu gosai of 51 maanden

De yamabuki bij aankoop, nu yonsai of 39 maanden 

----------------------------------------------------------------------------------------------

Ik herken beide koi nog heel goed. Het zijn van die koi die je denkt niet te pakken te kunnen krijgen tijdens een veiling. Het is een kwestie van je hand omhoog te houden, maar dan nog....het zijn van die momenten die het zo spannend maken.

De sanke was bij aankoop indrukwekkend en ik kon het niet laten om zo hoog mogelijk te bieden. Ik ben dan ook blij dat het gelukt was en dat ze nu in een waardevolle vijver rondzwemt. De ogon of yamabuki van Momotaro is eenzelfde voorbeeld.

Ik heb al zo dikwijls meegeboden om één van deze monsters te pakken te krijgen, want ze zijn bijzonder indrukwekkend. Ik pak er telkens naast, en ik herinner mij dat deze yamabuki een paar schoonheidsfoutjes had, waarbij de mogelijkheid tot aankoop wel aanwezig was. Het schoonheidsfoutje was de egale kleur toen waar ik twijfels bij had, maar wie niet waagt niet wint !

Als ik ze nu terug op het filmpje zie, dan kan ik alleen maar blij zijn dat ik de knoop toch doorgehakt heb, want Polleke, ze ziet er geweldig uit ! Als je bedenkt dat deze monsters naar de meter zouden kunnen gaan, dan weet je voldoende, en eerlijk....het hoeft voor mij zelfs niet. Ik vind ze nu al meer dan geweldig. Gelukkige verjaardag trouwens....

----------------------------------------------------------------------------------------------

CORONA PERIKELEN

Veel mensen stellen zich vragen over de corona situatie en de daarbij horende gevolgen. Ik kan hier niet echt een antwoord op geven, want het is niet in mijn handen. Persoonlijk heb ik er geen problemen mee, maar door het indelen van het ophalen van de koi zie ik geen frusterende bedoening. Bovendien is het een buitengebeuren.

Indien gewenst zet ik de koi klaar, kan je de koi bekijken en daarna onmiddellijk inpakken, het moet ieder voor zichzelf uitmaken. Ik probeer enkel de goede gang van zaken te coordineren. Geef je wensen te kennen, en ik probeer er rekening mee te houden.

Enkele mensen hebben hun bezoek al verzet naar een doordeweeks bezoek, wat ik op dit moment alleen maar kan toejuichen. Het is misschien een ondankbare oplossing omdat men toch een graantje meepikt van de gezelligheid op zaterdag, maar het is nu éénmaal zoals het is !

De mensen die graag onmiddellijk vertrekken hebben het recht om me te informeren en ik probeer ervoor te zorgen dat alles verloopt zoals zij het wensen. De indeling in 3 personen per uur zie ik niet als een handicap, en bied een goede oplossing voor diegenen die zich vragen stellen. Ik heb alles klaarstaan, dus het ophalen hoeft niet lang te duren.

Het gaat natuurlijk wel ten koste van gezelligheid, maar laten we dit nu even in het midden laten. Ik heb al een aantal mensen op een rijtje gezet en ik zal in ieder geval er met Ben voor zorgen dat deze koi binnen handbereik zijn en desgewenst onmiddellijk kunnen verpakt worden.

----------------------------------------------------------------------------------------------

We blijven ons best doen om de koihobby actueel en levend te houden. Geen eenvoudige opgave, maar we doen ons best. Hieronder zijn nog de links naar belangrijke acties of wedstrijden die in de running zijn en die nog aandacht verdienen. Geen simpele opgave, maar de wil is er.

15 JUMBO IN DE AANBIEDING

KANDIDATEN WINTER OPVANG

GROW OUT CHALLENGE 2021

 

Meer afbeeldingen

Voor de verjaardag van Polleke: afbeelding 1
Voor de verjaardag van Polleke: afbeelding 2
Voor de verjaardag van Polleke: afbeelding 3
Voor de verjaardag van Polleke: afbeelding 4
Voor de verjaardag van Polleke: afbeelding 5
Voor de verjaardag van Polleke: afbeelding 6
Voor de verjaardag van Polleke: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

24 reacties

Rudy

555

Polleke

555


Rudi w.

555

Polleke

555


Peter De Clercq

555

Polleke

555


Johan d

555

The Untouchable

555

Polleke

@The Untouchable 555


Polleke

555


David

555

Polleke

555


Kondho

555

Polleke

555


Jack

555

Polleke

555


Polleke

555


Wim DW

555

Polleke

555


Ronny V

555

Polleke

555

interkoi

@Polleke 555


The Untouchable

555

interkoi

@The Untouchable 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml