Het mekka van de koishow, Arcen

Het mekka van de koishow, Arcen

Het was of de duivel er mee speelde. Regen, regen en nog eens regen. Niets is er erger dan regen als je de koi moet inpakken, vooral als je de vijvers buiten hebt.

Het zijn luttele nadelen die niet opwegen tegen de voordelen om je koi buiten te hebben zitten, maar je moet er wel rekening mee houden.

Het werd dan ook een ondankbare taak. Het is niet zozeer dat je nat wordt van de regen, daar wordt ik niet warm of koud van, maar het is vooral dat de dozen die niet nat mogen worden, en gewoon…het is alles behalve gezellig.

Onderweg naar Arcen was er geen regen meer, maar een stortregen en ik was dan ook blij eindelijk terplaatse te zijn. En geloof het of niet ! Het was gestopt met regenen….hallelujah….

Bij aankomst is het de gewone gang van zaken, aanmelden, betalen, het nummer van je vat in ontvangst nemen en dan de koi uitladen. Ditmaal hebben ze me op een andere plaats gezet, vat nummer 59 en het vat van Benny is vat 58. Benny deed voor de eerste keer mee met een aantal koi. Hij wou de sensatie ook eens meemaken.

Onmiddellijk trok het Interkoi vat veel aandacht. Het gerucht deed volgens mij snel de ronde dat we aangekomen waren en dat zorgt voor de nodige sensatie, want ze weten ondertussen dat ik gewoonlijk een interessant vat koi meebreng, en gelijk hebben ze.

Na het lossen van de koi heb ik natuurlijk het vat gefilmd en een praatje gemaakt met Koen Gevers, een nieuwe verantwoordelijke volgens mij van de organisatie….maar hij kende mij niet…dat is wel een gat in zijn cultuur, maar het is hem vergeven. Sympathieke gast trouwens....

Zelfs de TV van Venlo was snel ter plaatse, want ze hadden gehoord dat “een bijzonder mooi vat koi was aangekomen”. (het zijn niet mijn woorden….). Nadien kreeg ik al snel bericht dat “ons vat” al te zien was op omroep Venlo. Waarvoor dank Rudie, anders had ik het niet geweten…

Ik heb vermoedelijk niet de koi voor de echte grote prijzen, maar ik kan me toch niet van de indruk ontdoen dat er wat kanshebbers tussen zitten die een behoorlijke kans maken op iets moois. Ik ben dan ook bijzonder trots op mijn vat met 9 koi...

Een kort filmpje over het meten van onze koi. Ik had al een pre-benching gedaan met de nodige gegevens qua lengte en er werden een aantal koi gecontroleerd of ik niet gelogen had…waarom zou ik…de meter van dienst bevestigde dat alles klopte…liegen is niet aan de orde…

Mijn begeerde prijs is de tategoi award. Ik heb er de koi voor meegebracht, en voor Toon hoop ik dat hij de Grand Champion B incasseert met de geweldige ogon van 92 cm. Ik had een showa die zeker aanspraak kon maken op de Adult Champion prijs, maar die was niet tijdig klaar en dat vind ik zonde. Het is een geweldige klepper maar ik kreeg haar niet in de staat waarin ik ze wilde presenteren…eeuwige zonde…

Naast vat 59 is natuurlijk vat 58 en daar zaten de koi in van Benny en Krista. Ook deze koi werden gemeten en goed bevonden. Spannend de eerste keer en hopelijk kunnen zij ook scoren tussen het aanwezige geweld van ± 500 koi.

Daar gekomen heb ik van gelegenheid gebruik gemaakt om nog enkele bonsai aan te kopen om mijn teak meubelen te verfraaien, zoals je op de bijgaande foto kan zien. Er staan honderden bonsai uitgestald bij de stand van Lodder, de keuze is moeilijk....

Ik moet mijn felicitaties geven over de ontvangst en de opzet van de koishow want die gaf me een bijzonder goed gevoel. Dit gevoel had ik vroeger niet eerlijk gezegd, maar nu is het enkele banken vooruit gegaan.

Vooral de rust en het respect voor de handelaars stralen af op de organisatie, en zo moet het. Als je een kapitaal aan koi inzet om de show een schwung van elan te geven, dan moet je respect hebben voor de mensen die de show dragen. En dat zijn alle mensen die de koi inzetten. Dat gevoel heb ik nu gekregen.

Een kort filmpje met een panoramisch overzicht van de prachtige locatie genomen op de berg. Wie er nog niet geweest is...welkom en let the games begin.

Meer afbeeldingen

Het mekka van de koishow, Arcen: afbeelding 1
Het mekka van de koishow, Arcen: afbeelding 2
Het mekka van de koishow, Arcen: afbeelding 3
Het mekka van de koishow, Arcen: afbeelding 4
Het mekka van de koishow, Arcen: afbeelding 5
Het mekka van de koishow, Arcen: afbeelding 6
Het mekka van de koishow, Arcen: afbeelding 7
Het mekka van de koishow, Arcen: afbeelding 8
Het mekka van de koishow, Arcen: afbeelding 9
Het mekka van de koishow, Arcen: afbeelding 10
Het mekka van de koishow, Arcen: afbeelding 11

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240