Het uur van de waarheid

Het uur van de waarheid

Gewonnen, de Rudy heeft gewonnen…met zijn nummerke 67 had hij als enige het verband gelegd tussen het nummer en mijn ouderdom die helaas wat hoog begint op te lopen.

De tijd heb je echter niet in je handen en kan je niet manipuleren. Toch ben ik blij dat Rudy eens iets won, want hij is een trouwe klant en de enige die het verband gelegd had….een dikke proficiat.

Rond 20.00 uur gisterenavond was het ook een drukte van belang op de website. Soms met 35 man tegelijkertijd om te zien of ze gewonnen hadden. Helaas moest ik vele mensen ontgoochelen, maar ik heb er toch eentje gelukkig gemaakt !

Vandaag kreeg ik echter ook nieuwe klanten over de vloer die een verkenningstocht kwamen doen. Ze moesten echter van ver komen, en dan moet je er tijd voor maken.

Nu is het zo dat er momenteel bij Interkoi niet zoveel is te zien, vermits alles onder de kap zit in putje winter, maar een blik op de koi is altijd meegenomen. Bowlen doen we echter liever niet dan wel.

Als je echter 180 km moet rijden om kennis te maken moeten wij er wel iets tegenover stellen. Wim die aanwezig was had ook de nodige interesse voor een kohaku en dat was een verstandige manier om te beginnen.

Laten we dan ook starten met deze toch wel imposante kohaku van Matsue. Ze is al enkele malen in beeld geweest, heeft nog geen eigenaar gevonden, maar is wel bij enkele mensen “in the picture”.

De uitleg van Ben is een leerschool en gericht op uitleg, geen verkoperspraat dat is niet nodig bij koi zoals deze. Ze zullen zichzelf in de toekomst verkopen, dat is een feit dat zeker is.

Dan was het de beurt aan enkele sanke van Momotaro die in een aannemelijke prijsklasse zitten die voor velen haalbaar is. Ondertussen dat ik film doet Ben zijn uitleg, maar zie ik ook al de veranderingen die zich aan het voltooien zijn. Die van jou Johan ziet er in ieder geval veelbelovend uit !

Het zijn geen afgewerkte koi die niets meer zullen laten zien in de toekomst, maar koi die nog een droom in zich hebben. En die droom vertelt de toekomst. Nu nog proberen de toekomst te lezen en dan is het plaatje compleet.

We zetten er nog een 3de sanke bij, maar ocharme, die viel bonk in een chock…nog nooit gezien en meegemaakt, maar ze begon te schudden met het hoofd en stuiptrekkingen te vertonen…gauw teruggezet, en na enkele minuten was het terug in orde. Ik wist niet dat ze zo konden verschieten van de kop van Ben….

Dan maar de kashira genomen van Ben. Wat wil dat zeggen ? De kashira is in dit geval de sanke die Ben zelf zou aankopen uit deze vijver die hij zelf zou willen.

Een moeilijk te verkopen koi omdat deze nog niet laat zien wat de meeste mensen willen. Begrijpelijk, maar ik zie nu al de veranderingen die zich beginnen te ontplooien…de kleine sumi indicaties die vertellen wat de toekomst kan brengen. Je zal deze sanke niet meer terug herkennen volgend jaar !

Het mocht eigenlijk niet, maar omdat de mensen van zover kwamen toch even een paar kleine uppies laten zien die niet mochten gestoord worden.

Ze zien er voorbeeldig uit. Ik zie wat ik in Japan ook zie bij de Azukari die als tategoi rondzwemmen in Japan. Ik heb er een bijzonder goed gevoel bij.

Het is niet echt mijn ding, het is Ben zijn ding, maar ik zie het wel heel graag. Zoals je kan zien doen ze het ontzettend goed. De volle lijfjes met hun buikje bewijzen dat ze een overvloed aan eten hebben.

In eerste instantie hebben we 2 kohaku genomen met een totaal andere structuur en ook met een totaal ander prijskaartje. De ene kost 595 en de andere 895 ex azukari. Waarom dit verschil. Luister goed naar de uitleg dan begrijp je het misschien.

Vergelijk kohaku 1811058 bij aankoop

Vergelijk kohaku 1811091 bij aankoop

Een sanke moest er tenslotte ook aan geloven, maar dan is het gedaan…ze moeten rusten.

Ik hoop dat we de nieuwkomers een beetje laten proeven hebben waar interkoi voor staat, maar dat zal de toekomst uitwijzen.

Tenslotte wil ik zeggen dat ik vandaag NIET open ben, pas volgende week zaterdag ben ik weer paraat.

Voorjaarsactie 2019

Zoals je vermoedelijk kan zien, zijn er al een aantal kohaku verschenen met een kortingsmogelijkheid van 20%. Lees morgen het nieuws dan zal alles je duidelijker worden....

Meer afbeeldingen

Het uur van de waarheid: afbeelding 1
Het uur van de waarheid: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240