Het zal je gebeuren

Het zal je gebeuren

Terwijl ik in Japan was op de veiling van Momotaro, sprak ik degelijk af met Daisuke wannneer de volgende veiling zou plaatsvinden.

Check, doublecheck, het zou op dinsdag 17 november plaatsvinden, dat was zeker, en ik boekte dan maar onmiddellijk een vlucht naar Japan. Hoe vlugger je boekt, hoe goedkoper de reis, en je hebt nog de mogelijkheid om een stoel te kiezen die je bevalt. Ik kreeg gisteren echter dit bericht aan:

Hello Everyone

Thank you for coming to and supporting our October auction a couple weeks ago. We have finalized the day for our next auction. Momotaro 2nd Auction of 2015. We will have our 2nd auction on Monday December 14, 13:00 & Tuesday December 15 starting at AM 10?00.

The auction will feature high class mudpond harvested female nisai koi. There will also be many high class unsexed tosai available. The pictures and videos of the auction nisai will be online a few weeks before the auction.

This auction is a dealer auction. Hobbiests should contact a Momotaro Koi dealer for more information on bidding. We look forward to seeing everyone at our auction in December.

Momotaro Koi farm

Daisuke Maeda

Met andere woorden, zou ik de vlucht kunnen verzetten, maar dat doe ik niet, want december is een bijzonder drukke maand voor mij.

Uiteraard werd er door Paul een telefoontje gedaan naar Daisuke, en hij verontschuldigde zich voor de veranderende situatie. Maar misschien is dit wel een goede kans om toch nog eens de betere Momotaro koi aan te kopen, want zijn antwoord aan Paul was als volgt.

Daisuke has informed me that he will have koi ready for direct sale at that time... We will make sure you don't leave empty handed...

Met andere woorden…ik ben benieuwd naar de voordelen als die er al zijn…en anders ga ik het op een ander zoeken. Ik ben echter al blij dat ik weer geen nee op mijn request krijg, en misschien is dit eens een mogelijkheid om mijn slag te slaan. Wees er dus als de kippen bij, want ik ga proberen een aantal nisai op de kop te tikken, gegarandeerd vrouwelijk en deze tot volgend jaar april daar te laten.

Ik heb reeds enkele plannen uitgebroed in mijn hoofd, en of Daisuke ermee akkoord zal gaan weet ik niet, maar ik zal zeker proberen om een aantal goede deals uit de wacht te slepen.

Op de valreep toch nog even een korte update van een koi die me na aan het hart ligt. Ik vind het zonde dat het filmpje niet meer van de koi laat zien, maar je kunt in ieder geval vaststellen dat we hier toch over een bijzondere koi praten.

Bekijk eerst het filmpje van Bart en Michiel. De koi heeft codenummer 711532, en dan zie je ook dat de koi 108 maanden of 9 jaar en een kwats is. Bovendien is de sanke één van mijn eerste aankopen bij Momotaro uit de Momoko bloedlijn. Misschien daarom dat ik altijd een zwak heb voor de Momoko bloedlijn.

Voor zover ik het kan zien ziet de sanke er bloedmooi uit en heeft ie niks geleden van de ouderdom, integendeel. Met zijn 74 cm een dankbare koi waar ik nog iedere keer van geniet. De koi die ik toen samen kocht, en die ook nog altijd in blakende gezondheid verkeerd is deze kohaku, maar daar heb ik nooit geen nieuwe info over gekregen.

Proficiat Bart en Michiel, geniet er nog vele jaren van. Maar de volgende keer, een beter filmpje maken....

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240