Ik ben terug ter beschikking

Ik ben terug ter beschikking

De jetlag is verteerd….gewoonlijk heb ik er niet veel last van, maar het zit toch in je lichaam. Toch merk ik dat anderen er meer last van hebben dan ik.

Na de woelige tijden, en daarmee bedoel ik de laatste 3 Japanreizen, want die hadden elk hun eigen momentum, is het tijd om even op adem te komen.

Ik denk niet dat mensen beseffen hoe zwaar dit is, en ik ben dan ook blij dat ik nu hopelijk kan ontspannen. Ik kan ook terugblikken op het beste jaar van Interkoi ooit, iets wat ik eigenlijk nooit verwacht had.

We gaan nu uitbollen richting kerstmis en eindejaar en ons focussen op 2019. Al hetgeen Interkoi presteert is ook te danken aan de trouwe klanten, dat mag niet vergeten worden. Daarom ook regelmatig een klein dankwoord aan allen die betrokken zijn bij Interkoi.

Veel is er niet te melden, alleen wil ik toch nog een woordje zeggen in verband met grote, goede en prijzige koi. Ik ben bang dat veel mensen de handel niet helemaal begrijpen.

Als ik een koi post die enorm groot en goed is, zoals de maruten sanke van 88 cm dan zie ik dat het aantal kijkers op mijn YouTube kanaal op één of twee dagen aangroeit tot 369 kijkers, en dat de oeh’s en de ah’s niet uit de lucht zijn gegrepen. Prijs aanvragen stromen binnen maar als ze de vraagprijs lezen is het hek helemaall van de de dam !

Ik begrijp heel goed dat mensen dit graag zien, maar toch even de realiteit eraan toetsen. Een koi zoals deze kost mij aankoop 5 miljoen yen, en dat is dan nog een gematigde prijs.

Zelfs op deze maruten zijn nog punten van aandacht, maar normaal zou een maruten sanke zoals deze kans maken om tot Grand Champion te worden bekroond. Wel in onze contreien, maar sowieso niet in Japan. Het bedrag mag je delen door 127 wat de reële prijs in euro zou zijn.

Wil je deze laten overkomen naar onze landen, dan moet je er nog transport, commissie, winst en onze geliefde BTW eraan toevoegen en dan zit je op het verkopersniveau….

Bekijk je dan de kohaku van 93 cm dan is deze misschien niet zo populair, maar die is nog een statie duurder. Ik vind het altijd wel mooi om bij deze reuzen aanwezig te zijn als ze gebowld worden.

Nu zijn Momotaro en Sakai één van de weinige kwekers die dit soort koi in grotere hoeveelheden kunnen aanbieden. Er zijn natuurlijk ook andere kwekers, maar gewoonlijk is het aanbod meer dan beperkt.

Het is een lust en een leven om dergelijke koi te mogen bewonderen, maar je moet altijd met je voetjes op de grond blijven. Een eigenschap die ik mezelf toe-eigen, en daar ben ik trots op. Eigen stoef stinkt las ik gisteren, en dat klopt, maar het mag ook wel eens gezegd worden….

Tenslotte wil ik de aandacht ook nog eens leggen op 1 bewuste koi, die ik van de website afgehaald heb. Waarom ? Deze sanke is wel zo goed dat zelfs Ryuki San mij feliciteerde met de aankoop en dat is een puur compliment om dit van de belangrijkste persoon in de koiwereld te krijgen.

Ik wou ze prijstechnisch niet verheffen boven de andere om geen verschil te maken. Nu is het aanbod dat ik deed echter voorbij en is de sanke verdwenen van mijn aanbod.

Bekijk haar even en oordeel dan. Ik maak mij sterk dat deze bekwaam is om een bijzonder sterke prijs te halen op iedere koishow.

Ik denk uiteraard niet aan GC of één van de grote prijzen, maar de belangrijkste prijs in mijn ogen is de adult tategoi prijs en deze zal dicht in de buurt komen. Adult Champion is ook nog een mogelijkheid.

Ik handel bijzonder veel vragen af tijdens mijn Japanreis, probeer zoveel mogelijk ook zo eerlijk mogelijk te beantwoorden in overleg met Ben, maar over deze sanke kreeg ik bijna geen enkele vraag ! Als dat niet raar is….

Of ik ze nog verkoop ? Ja, maar niet meer aan de aangeboden prijs…. Ze staat nu terug online, maar "op aanvraag"

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240