Ik ben tevreden

Ik ben tevreden

Wat moet er gebeuren als er werkzaamheden in de hal moeten plaatsvinden ?

Dan moeten alle koi naar buiten, en dat was trouwens ook de bedoeling. Wat doe je dan op een zondagvoormiddag ? Dan ga ik in mijn dooie gemak alle koi naar buiten brengen, eventjes opmeten en de vijvers opnieuw indelen.

Klein ongeluk: ik ben gisteren met trap en al naar beneden gedonderd. Vraag me niet hoe het kan, dat weet ik niet, maar toen ik de trap af wou gaan, is deze gewoon, met mij erop, naar beneden gedonderd. Het geeft een raar gevoel, en eerlijk, terwijl ik naar beneden donderde dacht ik..."oeps ik wil niet met mijn hoofd op het beton vallen". Zo zie je maar wat er binnen een seconde door je hoofd kan gaan.

Ik weet niet meer of ik iets heb kunnen vermijden, maar ik ben zijdelings met mijn harde hoofd tegen de houten trap aangeknotst, en gelukkig was er aan de trap niets aan...Wel heb ik de ganse dag rondgepikkeld met een voet die serieus verstuikt was.

Ben ik toch weeral tevreden dat ik het was die naar beneden donderde, want het zou zomaar eens een klant moeten geweest zijn....

Eventjes alles terug op een rijtje zetten, mijn hoofd schudden en de rommel opruimen, en ik kon weer aan de slag. Ongeveer 50 vijvervisjes werden verplaatst naar de quarantainebak achter. Ik wist niet dat er nog zoveel waren. Van deze koi zijn er nog 13 die moeten opgehaald worden, en er zit best nog leuk spul tussen voor de koiliefhebbers die niet te veel eisen stellen.

Dan heb ik natuurlijk een vijver van 17 kuub ter beschikking voor mijn Taniguchi kohaku. Nu moet je weten dat Taniguchi kohaku als tosai verschrikkelijk schuw zijn. Ik weet niet of dit een algemene regel is, maar mijn ervaring leert me dat dit bijna altijd zo is. Anders dan bijvoorbeeld Momotaro, zijn dit koi die altijd schichtig zijn. Dit verdwijnt echter als ze nisai worden.

Wat doe je dan ? Ten eerste zit je met 11 kohaku. Voeg daar 2 showa van isa bij, en 1 showa van Momotaro, en als toemaatje verfraai je het geheel met een Mukashi ogon. Dan heb je in de eerste plaats een mooi opgebouwde vijver, en tegelijkertijd trekt de mukashi en showa, de kohaku mee door hun verlegenheid, zodat ze op een rustige manier de vijver gaan verkennen, en zich nadien laten meesleuren door het enthousiasme van de meer spontane vissen.

Resultaat: niet alleen een mooie geïnspireerde vijver, maar ook een vijver die ontspannen rondzwemt. Na hun eerste verkenning maakten ze al snel gebruik van de "rode muggelarven", mijn psychologisch voedertoemaatje...

Natuurlijk heb ik alle koi eerste gefilmd en gemeten, maar dat is voor morgen.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240