Interessante tussendoortjes

Interessante tussendoortjes

Altijd als ik op bezoek ga bij Martin, zal er ook een bepaalde sanering gedaan worden in de vijver, dit tot jolijt van meerdere klanten die dit al ondervonden hebben.

Wat houdt dit in ? Op een bepaald ogenblik zijn er koi die hun taak vervuld hebben en die de keuze hebben om een nieuwe eindbestemming te vinden.Op deze manier wordt de vijver vernieuwd en hebben sommige mensen de mogelijkheid om een koi aan te kopen die je anders nooit kan aankopen.

Het heeft te maken met een bepaald gevoel met de koi, de ene geeft wel een bijzonder goed gevoel, de ander een minder gevoel. Het is eigen aan de koihobby en het schept mogelijkheden voor mensen die graag eens een echte jumbo in hun vijver hebben.

Deze showa van Sakai FF is een blikvanger pur sang. Als je haar ziet zwemmen, dan rijzen je haren ten berge, want ze heeft uitstraling daar kan je niet om heen.

Ze is 75 cm, maar lijkt wel 95 te zijn, zo massaal is ze. Met haar 7 jaar echt nog niet aan het einde van haar latijn. Wie interesse heeft om dit zwaargewicht aan te kopen, mag met mij contact opnemen en ik breng je dan in contact met Martin.

De prijs is heel constructief, want dit soort koi hebben sowieso een prijskaartje. Er is ook geen geheim in de prijsvorming en die is bepaald op 1995 euro om geen 2000 euro te zijn.

Een andere koi is deze sanke van Sakai FF. Het is spijtig dat je hier geen feeling mee hebt, want dit is in mijn ogen wel een topper. Ik herinner me deze trouwens ook nog heel goed, want het was de eerste keer dat ik naar de opensales van Sakai FF mocht gaan.

Deze 3-jarige koi uit Raad is momenteel 66 cm en heeft alles in huis om een prijsdier te worden. Als je de foto van aankomst bekijkt en je bekijkt het filmpje of de foto van nu, dan zie je dat het sumi langzaam maar zeker opkomt. Reken er dan nog bij dat het in het warme water iets is teruggevallen, dan kan je zelf de rekening maken van hoe het er zal uitzien in de winter.

Nu kan je zeggen dat de bouw smal oogt, en dan kan ik je geen ongelijk geven. Nochtans is het toch eerst de lengtegroei die we zoeken en niet de breedtegroei. Ze is niet overdreven groot, ze is ook niet overdreven klein. Tijd en nog eens tijd zijn de bepalende faktoren.

Het hi is opmerkelijk dik, en van een kleurstelling dat ik op prijs kan stellen. Het wordt ook gedragen door een shiroji dat mag gezien worden. De kop is lang en breed, de ogen liggen goed uiteen, en bovendien is de backbone ver naar achter geplaatst, zodat de koi wel groot moet worden. Het staartstuk is dik en alles wijst erop dat dit een sanke is die je nog veel plezier in de toekomst zal verschaffen.

Wie interesse heeft in deze koi, mag me altijd contacteren. De laatste valt echter in een hogere prijscategorie. Beide koi zwemmen nog in de vijver van Martin, dus kopen mag, maar is geen must. Ik doe hier enkel mijn werk als tussenpersoon, wat ik ook mijn plicht vind tegenover mijn klanten.

Een koi die eindelijk de kans krijgt om verder te ontwikkelen is een kohaku die letterlijk al menig watertje heeft doorzwommen. Nu is het eindelijk zover, en ik hoop uit de grond van mijn hart dat ze evolueert naar verwachting.

De kohaku van Momotaro jheeft een hele reis achter de rug, letterlijk en figuurlijk, maar is nu op haar eindbestemming aangekomen en ik heb er alle vertrouwen in dat het nu goed komt.

Als je dit in de bowl zet en je kan er een tijdje naar kijken, dan kan je alleen maar gelukzalig glimlachen. Men zoekt dan naar minpuntjes en die zijn er ook, maar daar luister ik niet naar. Ik kijk ernaar en ik geniet ervan, en al de rest kan me gestolen worden.

Ga ze maar zoeken en probeer ze maar te kopen zeg ik dan…

Het ziet er niet veelbelovend uit vandaag en ik betwijfel of ik vandaag een koi kan verkocht krijgen. Ik ga echter mijn best doen, en wie weet is het een dag waarvan je niets verwacht, maar die uiteindelijk toch een grote verrassing in petto heeft.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240