Is de eerste Live FB een feit

Is de eerste Live FB een feit

Ja, de eerste Live FB is een feit. Is het voor herhaling vatbaar ? Ik zou zeggen van nee, tenzij uitdrukkelijk gevraagd.

Alles moet een eerste keer zijn, maar toch gaf het me geen voldoening. Ik heb de filmpjes achteraf bekeken, en ik kon merken dat het eigenlijk onmogelijk was om de kwaliteit van de koi werkelijk te beoordelen.

Je moet dus al vertrouwen hebben in je dealer om werkelijk over te gaan tot een koop, wat in dit geval duidelijk aanwezig was, en waarvoor mijn dank.

JR had deze koi nooit gezien, maar werd wel geassisteerd door mijn rechter- en linkerhand om de kwaliteit van deze koi onder de loep te nemen.

De punten van aandacht werden bekeken, en zoals de Europeanen het liefste doen, werden ook de mindere punten van de sanke bekeken. De volledige uitstraling van deze sanke echter, zijn ontegensprekelijk van enorme waarde. Een sanke die menigeen het sap in de mond doet krijgen.

Het voordeel is ook dat ik nu deze sanke kan opvolgen in de toekomst en ervan kan leren. Goed of slecht maakt niet uit, de leerschool is belangrijk. Ik weet gelukkig waar deze sanke naartoe gaat en ik weet dat er zonder problemen binnen 2-3 jaar een sanke zal tevoorschijn komen die tegen de 75 cm zal aantikken met een majestueuze body en waarbij de bijhorende foutjes geminimaliseerd worden.

De 2de live FB werd niet aangekocht. De reden is mij niet helemaal duidelijk, maar dat is ook niet belangrijk. Het bleef bij die ene live FB, en als er mensen in de toekomst zijn die dit wensen, het is altijd mogelijk.

Ik zou echter willen voorstellen om een koi met mijn betere camera te laten filmen, want dat geeft meer duidelijkheid en de kwaliteit is niet te vergelijken. Mensen die dus op afstand een koi willen bekijken om deze eventueel aan te kopen, geef mij een codenummer en ik wil deze graag uitgebreid en rustig filmen.

De eerste Live FB is daarmee een feit, maar ik zal het proces niet herhalen in de toekomst. Voorlopig is het spielerij, dat aangenaam is in bepaalde situaties, maar niet in de verkoop van koi. Project afgelast….

Wel heb ik enkele andere showa gebowld die de moeite waard zijn om ook te bekijken en dit met mijn betere camera. De eerste bowl zijn mijn tosai aankopen begin dit jaar. Het geluid was echter niet ingeschakeld op mijn camera, spijtig want er waren interessante ontwikkelingen te zien. Dat brengt me trouwens op het idee om de vraag te stellen of jullie het liefst filmpjes met geluid of zonder geluid hebben. Uiteraard kan je het geluid afzetten als je dit wenst, maar toch zijn er blijkbaar mensen die zich storen aan onze commentaar. Duidelijkheid hierover kan ik meenemen in mijn besluitvorming.

Vooral de opkomst van sumi en bepaalde punten van aandacht waren duidelijk zichtbaar. Ik ga hier echter niet teveel over uitweiden, maar geniet vooral van het filmpje. Dit zijn echt wel koi waar je van kan genieten, en let vooral op de ontwikkeling van het sumi van de 1603032 of de Ueno showa, waarbij het sumi dominant op het hoofd tevoorschijn komt.

Een overheerlijke kohaku, met een minuscuul klein foutje is eigendom geworden van de Rudy. Elke keer vraagt ie aan mij of het een mooie kohaku is ! Wat moet je hier nog op antwoorden !! Heel simpel, als ie het miniscuul klein foutje niet had, dan was deze onbetaalbaar, en meer kan ik er niet over zeggen. Of jullie het minpuntje kunnen zien, lijkt me onwaarschijnlijk.

Deze koi had ik al 15 maal kunnen verkopen, maar telkens moest ik melding maken van het mankementje, waardoor de verkoop ingehouden werd. Eeuwige zonde ? Welnee…het kost me een hoop geld, ik heb er iemand anders mee gelukkig gemaakt, en het blijft een bijzondere kohaku.

Tenslotte laat ik je nog meegenieten van een bowl machtige showa van Momotaro en Sakai, broederlijk naast elkaar. Hierbij wil ik toch wel even melden dat de showa die mijn hart heeft gestolen, in oktober 58 cm werd gemeten en na amper 2 maanden, na een zwaar transport en een moeilijke periode doorgestoten is naar 63 cm. En ja.... size does matters…

Zwartkopje kwam van 52 cm en hikt nu ook tegen de 56-57 cm aan, dat geeft toch wel ook reden om na te denken. Een machtige bowl die blijkbaar live ook veel succes had, aan de reacties te oordelen, en ver over de landsgrenzen.

Nog even melden dat ik vandaag NIET AANWEZIG zal zijn. Ik heb van mijn jongste zoon een 2-daags verblijf in de Efteling aangeboden gekregen, en dat is natuurlijk niet te versmaden. De efteling is trouwens één van mijn favoriete bestemmingen met de kinderen, want ik herken het van mijn jeugd. Toen was er enkel het sprookjesbos met een reuzespeeltuin, maar deze zijn nog altijd in mijn geheugen gegrift.

Maandag zal er geen nieuwsitem verschijnen, maar tegen dinsdag wil ik mijn plannen voor volgend jaar voorleggen, waarbij mijn 10-jarig jubileum centraal zal staan.

Meer afbeeldingen

Is de eerste Live FB een feit: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137