Jack's try-out.

Jack's try-out.

Al geruime tijd, en op vraag van Jack werd er onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om nogmaals een koromo aan te kopen bij Taniguchi.

Wie herinnert zich niet de formidabele koromo die ik aankocht, dat moet in 2011 geweest zijn als ukkiepukkie van een paar centimeter als kohaku, en die na een jaar mudpond getransformeerd te zijn naar koromo met een geweldige toename in body en grootte.

En ja hoor, ik heb de informatie en de filmpjes weer teruggevonden na wat zoeken. Ze stond te boek als kohaku 1111017 en natuurlijk heb ik er een filmpje van.

Ze werd gekocht door Johan, maar toen ze uit de mudpond kwam in 2012 had ze een geweldige metamorfose ondergaan, want ze was van kohaku getransformeerd naar deze koromo van maar liefst 58 cm.

En bekijk de huidkwaliteit van deze koromo, om je duimen en vingers van af te likken. Huidkwaliteit is trouwens één van de sterkste punten van Taniguchi, en ik bewonder hem daar nog steeds voor !

Johan, was echter niet tevreden met het resultaat en wou de koromo liever niet afnemen, wat ik niet begreep, en waar ik eigenlijk ook niet verantwoordelijk voor was, maar het zij zo. We hebben toen naar een oplossing gezocht, wat we ook gevonden hadden.

De koromo kwam dus terug in mijn bezit, en werd nadien verkocht aan Benny en Marina, die er in 2013 de Senior Tategoi prijs mee wonnen in Arcen.

Arcen 2013, samen met het geweldig resultaat van Martin, die zijn koi toen ook ingezet had, met als gevolg een bijzonder fraai resultaat. Het laatste filmpje dat ik heb gemaakt was toen ze vermoedelijk naar huis ging en dat was september 2013. Ik geniet er nu nog volop van.

Een mooi verhaal over een fantastische koi van een fantastische kweker waar ik al 10 jaar met wisselend succes achtersta, en waar ik mij nog meer op wil toespitsen.

Maar terug naar het verhaal van de dag. Jack stelde dus de vraag om nogmaals naar een koromo op zoek te gaan bij Taniguchi. Nadat ik mijn vraag gesteld heb aan Taniguchi bevestigde hij dat hij vermoedelijk enkele koromo zou “kunnen maken”, maar daar nog geen zekerheid over had.

Het heeft enkele maanden geduurd vooraleer hij met de bewuste koi op de proppen kwam, en die ik geactiveerd heb onder de knop nieuwe aanwinsten.

Het is eigenlijk een spannend verhaal geworden, want toen ik de koi zag, wist ik niet wat ik ervan moest denken. Ik heb dan maar het hele lot aangekocht met de vraag om meer informatie over de ouders en kreeg het volgende fantastische verhaal.

De moeder of oyakoi is een kweek uit een chagoi die groter is dan een meter x ginrin asagi. Ik heb een foto en een filmpje aangekregen van de 92 cm grote moeder en zeg nu zelf, is het geen fantastisch gebouwde koi ?

Dat is toch wat wij allemaal proberen te zoeken of niet ? Ik kreeg ook een foto aan van een sansai van 80 cm en die zou een zuster moeten zijn van de koi die hier aangeboden worden en die mogelijk koromo zouden kunnen worden. Sansai en 80 cm ? Moet er nog zand zijn...

Zou je denken dat deze 6 aangekochte tosai zouden kunnen evolueren naar koromo ? Ik heb er totaal geen idee van, en weet echt niet wat er uit zal komen. Wat wel een feit is, is dat ze een bijzonder goede huidkwaliteit hebben en dat het patroon altijd in orde is bij Taniguchi.

Volgens hem gaan ze groot worden, en is het eigenlijk een soort test. Zelf zegt hij dat we ze verder door willen laten groeien en nog een jaar mudpond willen geven om te zien of het “interessante koromo” of wat dan ook worden.

Spannend of niet ? ik heb ze in mijn bestand gezet en gepresenteerd, maar ik ga ze dus momenteel nog niet verkopen, want ik weet niet wat het gaat worden. Ik heb wel een filmpje helaas met een telefoon gemaakt, maar dit zijn de 6 proefkonijnen.

Wel heb ik de eer aan Jack gelaten om er 2 uit te zoeken die hij graag wil hebben en die worden dan ook voor Jack gereserveerd. Ik heb ze aangeduid met de code J1 en J2. Een interessant project om op te volgen of niet soms. Ik ga het dan ook “Jack’s try-out” noemen in de toekomst, dan weet je waarover het gaat.

Meer afbeeldingen

Jack's try-out.: afbeelding 1
Jack's try-out.: afbeelding 2
Jack's try-out.: afbeelding 3
Jack's try-out.: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240