Luiken open, de zon erop

Luiken open, de zon erop

Wat een dag, wat een gevoel, wat een plezier om weer even het licht te zien en de koi de kans te geven om terug het zonlicht te laten zien.

Het is nog vroeg in het jaar, we mogen eigenlijk niet klagen, maar toch geeft het een boost om even terug het koigevoel of de koistress te pakken te krijgen.

Toegegeven, ik heb er iedere dag nog veel plezier in omdat ik binnen ook vissen heb rondzwemmen en die zijn zo levendig als het maar kan zijn. Het is echter toch anders !

Ik zie de koi graag buiten zwemmen. Ik weet dat alles moeilijker is om alles buiten te hebben zwemmen, maar toch wil ik hier absoluut geen verandering in brengen.

Ik word ook heerlijk verwend met enkele prachtige foto’s en filmpjes van klanten die ook genieten van de eerste zonnestralen, zoals ik via de bijgevoegde foto’s laat zien…heerlijk nietwaar ?

Wil je ook je gevoel kwijt en wat foto’s doorsturen…geen probleem stuur maar door, ik kan het best appreciëren.

Ik heb ondertussen mijn volgende Japanreis vastgelegd, gekoppeld aan de eerstkomende veilingen. Ik ben van plan om 3 of 4 kwekers te bezoeken.

Er zal een veiling zijn bij Sakai FF en Momotaro, en uiteraard staat Taniguchi op het programma. Daarnaast zal ik nog even bekijken wat de dag brengt, afhankelijk van het aanbod, want plannen kan je toch niet.

Het is een eigenaardig steekspel, want normaal is er nog een veiling ergens eind februari, begin maart, maar ditmaal gaan ze dadelijk naar april. Of dit een bepaalde reden heeft is mij niet duidelijk, maar wat ik kan vermoeden is iets wat ik al lang hoor in de wandelgangen, namelijk minder koi, hogere kwaliteit met het gekende gevolg, maar laten we het daar even niet over hebben.

Wat zou ik graag doen ? Het is een goede gelegenheid om te proberen een tosai aan te kopen, en die nog een seizoen of een jaar in Japan te laten, en liefst een tosai met veel mogelijkheden.

Wij gaan er dan ook ons best voor doen om goede exemplaren proberen aan te kopen die nog betaalbaar zijn, en die geschikt zijn om goed te ontwikkelen met jumbo allure.

Een klein probleem daarbij is dat deze aan een bepaalde prijscategorie moeten voldoen om te mogen blijven, want er zijn nieuwe wetten gemaakt, en die maken het er niet makkelijker om. Tenminste dat is zo bij de grote kwekers.

Ik ga echter proberen een systeem uit te werken dat het nog haalbare kaarten zijn, en dat ik een speciale formule kan ontwikkelen, die, en voor de klant, maar ook voor Interkoi haalbaar zijn !

Wat ook heel belangrijk is, en dat probeer ik altijd duidelijk te maken, is het feit dat je zelf moet proberen een bod uit te brengen dat kans maakt. Doe dit niet op de koi die op voorhand al gedoemd zijn om als toppers beschouwd te worden, want dan pak je er toch naast.

Wij zullen proberen om koi te selecteren die juist buiten het heldendom vallen, maar toch bepaalde eigenschappen hebben die toekomst bieden. En dikwijls ben je daar zelfs beter mee af dan de voorbestemde idolen. Gekoppeld aan het ter plaatse bekijken van de koi hebben we al prachtige resultaten geboekt, en dit willen we zo door blijven zetten.

Denk eraan, er zijn er duizenden die nooit 1ste zullen zijn, en er is er maar 1 uit alle duizenden die als GC kan evolueren. Richt je op de verliezers en niet op die ene winnaar, dan win je altijd !

Trouwens, ik denk dat ik 1 potentiële toekomstige GC (in Europa) in mijn archief heb zitten, en ik ga die proberen in Japan te houden. Zij is echter juist onder de barrière gekocht om niet in Japan te mogen blijven. Hier zal ik dus mijn onweerstaanbare charme weer moeten inzetten, of je mag het ook mijn onverzettelijke druk noemen ! Gewoonlijk krijg ik dat wel klaar !

Ondertussen laat ik alles rustig over me heen gaan, en geniet van de dagen die misschien nog komen. Na mijn overkapping te hebben opengelegd, kon ik het natuurlijk niet laten om wat filmpjes te maken, die wat van betere kwaliteit zijn dan de live filmpjes met je telefoon.

Het blijft plezierig om ernaar te kijken, ondanks het feit dat het misschien wat afgezaagd wordt, maar veel mensen kunnen er toch nog van genieten. Het zou me trouwens een plezier doen om een reactie te kunnen bijeensprokkelen indien je de filmpjes toch leuk vind.

Reageer gewoon met een ja of zoiets….het moet toch kunnen dat ik de onbekenden kan warm maken om een korte reactie te laten geven of niet ! Dus dit is voor de koudbloedigen...reageer eens !

Trouwens ik heb me geamuseerd om er wat muziek op te zetten, met lekkere oldies uit mijn tijd. Ik begrijp dat niet iedereen hier een zwak voor heeft, daarom ook met of zonder muziek. En je hebt nog altijd de knop om het geluid uit te zetten.

Eerst de kleintjes.

vijver 2 met muziek

vijver 2 zonder muziek

Dan de koi die wakker werden. Temperatuur = 12°

vijver 4 met muziek

vijver 4 zonder muziek

Dan de koi die met hun gat in de boter zijn gevallen: 16°

vijver 5 met muziek

vijver 5 zonder muziek

Het kan zijn dat de filmpjes met muziek niet getoond worden, want dat is ondertussen ook aan banden gelegd, maar wat wordt er tegenwoordig niet aan banden gelegd !

Meer afbeeldingen

Luiken open, de zon erop: afbeelding 1
Luiken open, de zon erop: afbeelding 2
Luiken open, de zon erop: afbeelding 3
Luiken open, de zon erop: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240