" /> " />
Van lelijk eendje naar prachtige zwaan

Van lelijk eendje naar prachtige zwaan

Het gebeurd niet altijd zoals je verwacht, en soms dienen verrassingen zich aan. Eén van deze verrassingen is toch deze sanke van Sakai. Alhoewel "lelijk eendje" hier niet op zijn plaats is, maar het klinkt zo mooi !

Het wordt stilaan tijd dat ik mijn wapens opnieuw bovenhaal om na een lange winterstop stilaan over te schakelen naar de verkoopmode.

Ik ben er dan ook mee begonnen om nieuwe filmpjes te maken van de koi die overwinterd hebben om deze opnieuw te presenteren, met de bedoeling uiteraard om deze te verkopen.

Nieuwe foto’s maak ik niet, want daar zou ik me nog eens in moeten specialiseren, of misschien de hulp inroepen van koi Zanmai, want die kan er wel wat van.

Ik hou het dan maar bij filmpjes, want die verbloemen tenslotte de waarheid niet. Ik heb op dit ogenblik een 6-tal nieuwe filmpjes gemaakt, maar ga ze niet allemaal ineens presenteren. Ik ga dit om de zoveel tijd doen, kwestie van de boel levendig te houden.

Bovendien heb ik alle bestaande prijzen even weggehaald, zodat ik de nieuwe prijzen, gekoppeld aan de waarde van de koi op dit ogenblik kan vastpinnen voor dit jaar.

Zit de koi al wat langer en is ze niet verkocht, dan kan het zijn dat de prijs wat lager is. En dat zijn nu de koi waarover het gaat. Soms moet je van je hart een steen maken om toch de gewenste resultaten te bereiken. In dit geval maak ik van "mijn steen een hart" en probeer ik alsnog een koi een goede plaats te geven.

De koi die ik vandaag als eerste op de site zet, is verleden jaar gekroond tot Adult Champion in Arcen, en ze is iedere vermelding meer dan waard. Ik ga men niet uitspreken in lovende woorden en ingewikkelde beschrijvingen om de koi beter eruit te laten zien dan ze is, want dat heeft ze zelf al lang bewezen.

Het filmpje dat ik gemaakt heb toont ze niet alleen zoals ze momenteel is, maar ook zoals ze aangekocht was. Bestudeer het filmpje, dat overigens met veel liefde is gemaakt, even goed en beoordeel zelf. Ik kan niets anders zien dan positieve punten.

In mijn ogen ligt de waarde van de koi met deze prestaties en op dit ogenblik tussen de 2500 en 3000 euro. Vermits deze echter niet verkocht is, moet dit een reden hebben, waar ik naar moet raden. De koi is toch niet zo goed als ik in gedachten heb, dat kan ! Of de koi is te duur voor de meesten, dat kan ook !

Hier heb ik het raden naar, maar dat behoort ook tot de onmogelijke voorspelbaarheden van het koihouden. Daarom zal ik er een nieuwe prijs op zetten voor de komende 7 dagen.

Bekijk ook nog het filmpje van vorig jaar augustus, want dat was juist na de zomer en nog altijd de moeite om te bekijken.

Prijs voor de komende 7 dagen: aanvangsprijs 2500 euro

De prijs zal iedere dag afnemen met 100 euro totdat de bodemprijs in mijn ogen is bereikt. Welke de bodemprijs is zal ik niet meedelen, de koi zal automatisch verdwijnen. Diegene die beslist de koi aan te kopen, krijgt de prijs van die dag !

Wil je ook nog weten wat de toekomst zou kunnen brengen voor deze sanke ?

Mijn vermoeden is dat ze nog een 10-tal cm kan groeien, zoniet meer. De beperktheid in mijn vijvers is geen groeistimulans, ondanks het feit dat mijn koi er fantastisch uitzien, als zeg ik het zelf.

Ervaring zegt mij dat, éénmaal de koi verhuisd, ze haar achterstand gaat inhalen. Werkelijke patroonswijzigingen zie ik niet echt meer gebeuren. Het hi en het sumi zijn goed gestabiliseerd. Beide zijn van een uitmuntende kwalteit.

Een grote verandering zou ik meer inschatten in het toenemen van de body. Een koi waar je eigenlijk op kan vertrouwen en die niet meer onderhevig is aan grote veranderingen.

Laat deze kans je niet ontglippen, ze is iedere euro meer dan waard !

Meer afbeeldingen

Van lelijk eendje naar prachtige zwaan: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137