Stilaan tijd voor de Enzymen

Stilaan tijd voor de Enzymen

Naar jaarlijkse gewoonte wordt het stilaan tijd om je vijver voor te bereiden op de komende lente.

Een belangrijk onderdeel daarvan, tenminste in onze ogen is het gebruik van koi enzymen in het voorjaar en in het najaar. Het is één van die producten die een onzichtbare, maar wel onmiskenbaar positieve werking heeft op onze vijvers. Nog even de verklaring van de werking:

Je moet je voorstellen dat je vijver eigenlijk niets anders is dan een vergaarbak van afvalstoffen. Op vele plaatsen kunnen vuilophopingen plaatsvinden die een bron kunnen zijn van pathogene of ziekteverwekkende bacteriën. Daarom dat een vijver ook zo moet gebouwd zijn dat er op zo weinig mogelijk plaatsen mogelijkheden tot vuilophoping moeten te vinden zijn.

Zo behoren de plantenfilters helaas ook tot de risicogroep. Versta me niet verkeerd, ik heb absoluut niets tegen een plantenfilter, want ik zou teveel mensen tegen de benen stampen, maar het is wel zo dat deze bepaalde gevaren met zich meebrengen.

Enzymen zijn in principe eiwitten die een bepaalde reactie uitlokken, zo zorgen ze bijvoorbeeld ook voor onze spijsvertering. Ik ben geen chemicus, en probeer op eenvoudige wijze uit te zoeken wat bepaalde stoffen doen, en probeer er dan een simpele en begrijpbare uitleg aan te geven. Ik noem enzymen dan ook de knippers, dat is iets makkelijker te onthouden. Zij knippen als het ware de biofilm van de pathogene bacteriën.

Een biofilm is een laag micro-organismen omgeven door zelfgeproduceerd slijm dat zich vasthecht aan een oppervlak. De combinatie van de enzymecultuur in combinatie met de bacillusbacteriën hebben dus als doel te knippen en op te freten.

Met andere woorden zorgen de enzymen er dus voor dat de biofilm van de ziekteverwekkende bacteriën geknipt wordt, zodat de bacillus bacteriën de weg vrij hebben om deze op te eten, en opnieuw nieuwe enzymen te produceren. Ik heb begrepen dat er meerdere vormen zijn van bacillus bacteriën zodat er wel de nodige kennis voor nodig is om een interessant produkt samen te stellen.

Dit is in grote lijnen vertaald wat de werking is, en hoe ik het begrijp. Ik zal er nog verder wat over moeten lezen om dieper in te gaan in de materie, en vermoedelijk zullen er misschien ook nog wat fouten in mijn uitleg zitten, maar dit is zoals ik het begrijp.

Er is een produkt op de markt dat dit mogelijk maakt en dat vroeger ooit door ons zelf is ontwikkeld. Een vervolg is hieraan gebreid in de vorm van een uitgebreidere samenstelling van dit produkt, waardoor de verhouding tussen enzymen en bacillusbacteriën nog beter vertaald wordt naar resultaat.

Misschien nog even voor alle zekerheid het onderscheid geven tussen de enzymecultuur die ik wil toepassen en de toepassing van anarex bio. Anarex bio is als produkt zeker toepasselijk in je vijver. Zij werken in principe op hetzelfde systeem, maar de bacteriën in anarex bio zijn lactobacillus bacteriën die onder de groep melkzuurbacteriën vallen. Deze zetten de suikers om in melkzuur, en verdwijnen als de suikers opgebruikt zijn.

Dit in tegenstelling tot de groepen bacillusbacteriën die gebruikt worden in de door ons toegepaste enzymencultuur, en die zich voeden met de pathogene bacteriën, maar zich tegelijkertijd ook vermenigvuldigen en opnieuw enzymen produceren.

De meesten onder jullie passen de enzymenkuur in het voorjaar reeds toe. Let wel, het is geen geneesmiddel, maar vooral een voorbehoedsmiddel, maar wel met verstreffende positieve gevolgen.

Groepsaankoop

Zowel in het voorjaar als in het najaar organiseer ik een groepsaankoop, waardoor je het product voor een menselijke prijs kunt aankopen.

De toepassing baseert zich op 40 ml per kuub gedurende 10 dagen bij een temperatuur die liefst minimum 15° moet zijn om een goede werking te hebben. Het is ook de gevoelige periode voor de koi, de overgang van winter naar lente, waarbij de koi een brug moeten leggen naar een gezonde toestand.

Wat heb je nodig voor een voorjaarbehandeling ?

Vijver van 10 kuub: 4 liter of 1 bus enzymen

prijs normaal: 79.95 eur

groepsaankoop: 59 euro

Vijver van 20 kuub: 8 liter of 2 bussen enzymen

prijs normaal: 159.90

groepsaankoop: 118 euro

Vijver van 30 kuub: 12 liter of 3 bussen enzymen

Prijs normaal: 239.85

groepsaankoop: 177 euro

Vijver van 40 kuub: 16 liter of 4 bussen enzymen

Prijs normaal: 319.80 euro

groepsaankoop: 236 euro

Vijver van 50 kuub: 20 liter of 5 bussen enzymen

Prijs normaal: 399.75 euro

Groepsaankoop: 295 euro

Wie zich geroepen voelt om deze aan te kopen, gelieve dit enkel via mail door te geven zodat ik de aankopen kan centraliseren en de bestelling in orde kan brengen. Gelieve uw bestelling op te geven voor woensdag 22 februari en geniet van de groepsaankoop.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240