Terug van weggeweest

Terug van weggeweest

Een flink verschil van 35° is het resultaat, en je word al snel met de werkelijkheid geconfronteerd. Koud ? Jazeker, maar daar lig ik niet echt van wakker.

Het is een lange trip van Bali naar Schiphol, maar in principe gaat dit snel en vlot voorbij, net zoals alles ooit eens voorbij gaat.

Behoorlijk temperatuursverschil was wel de boodschap, maar je past je snel aan. En wat is het eerst wat je doet als je thuiskomt ?

Eerst naar de koi om te zien of alles in orde is natuurlijk. En het doet je deugd als je ziet dat alles zo goed als perfect rondzwemt.

Het is dan ook een luxe als je je levende have in goede handen kan achterlaten en weten dat je je niet ongerust hoeft te maken.

Tijdens mijn vakantie zijn er al enkele koi aangekocht die ondertussen ook verkocht zijn, wat altijd aangenaam is, en bovendien komen er nog enkele andere koi naar Arendonk in de loop van de volgende weken.

Deze werden aangekocht op basis van collegionaliteit, met andere woorden om een collega verder te helpen. Ik zal je het verhaal besparen, want dit is een voortzetting van het probleem dat zich eind vorig jaar al voordeed.

Bovendien zijn het eens geen gosanke, zodat ik op die manier ook het verlangen van enkele andere klanten zal invullen. Het is ook mogelijk dat ze al in beeld geweest zijn via FB of andere, maar dat maakt in principe niets uit.

De eerlijkheid gebied me om te zeggen dat ik de koi ditmaal niet zelf gezien heb, en moet vertrouwen op de eerlijkheid van de betrokken partij. Wel is het zo dat de eerste 2 koi aangekocht werden op een veiling bij Narita, en dat geeft eigenlijk al een teken van kwaliteit, want anders kom je bij Narita niet door de voordeur.

Bovendien zal ik nooit iets kopen, wat ik zelf niet acceptabel vind. Dit zijn dus wel koi waar ik zeker achter kan staan.

De eerste die over zal komen is een sansai Kinki Kikokuryu van Marusaka van 69 cm, en dit moet een geweldig goede vis zijn, die misschien wat moeilijk is om te beoordelen, en die je misschien live moet zien.

De volgende is een koi die al heel lang op mijn verlanglijst staat. Ik heb een zwak voor dit soort koi, terwijl ze levensgevaarlijk zijn om aan te kopen.

De Kumonryu is sansai en 59 cm. De kweker is Kawakami, en dat is niet de eerste de beste als het dit soort koi betreft. Ik vind ze geweldig mooi. Als deze niet verkocht wordt zal ik deze 2 zeker inzetten op de Euregio show, want het zijn 2 mogelijke prijswinnaars.

Deze koi werd ook 1ste op de AJKS 55bu in 2016. Ondanks het feit dat het hoofd vrij geel is geworden in dit filmpje, Dit is echter te wijten aan het vele kleurvoer en zou dit moeten verdwijnen eens ze in Arendonk zit. Ik ben al bijna 2 jaar bezig om deze aan te kopen...

De 3de is een mukashi ogon, nisai en 56 cm. Geen speciale koi buiten het feit dat deze vrij goedkoop is, en dat er toch voldoende mensen zijn die hier een zwak voor hebben.

Het is niet de beste, maar dat weerspiegelt zich in de prijs, en volgens de eigenaar is ze beter dan op het filmpje te zien is. Ik zet ook nog geen prijzen op deze koi, maar moest er interesse zijn, dan zal ik enkel een richtprijs geven. Ik wil de koi eerst zelf beoordelen vooraleer een definitieve prijs te geven.

Ondertussen begint het koivirus weer aan te zwengelen, want ik krijg ondertussen regelmatig prijsaanvragen binnen, en dat kan me enkel plezier doen.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240