Je moet er wat voor over hebben

Je moet er wat voor over hebben

Het is nacht, 1 uur in de nacht en de telefoon rinkelt. Het is de bel die afgaat en me uit mijn slaap haalt.

Ja, ik moet zorgen dat er een koi wordt ingepakt, want die vertrekt rond 2 uur naar Beieren. Ben komt deze ophalen…niet de Ben die jullie gewoon zijn, maar een andere Ben.

Hij heeft zich aangeboden om een koi te vervoeren naar Beieren, een reis van 690 km. Het was donker, en als toemaatje had ik klei in het water gedaan.

Oeps dat was ik vergeten ik moest de koi nog vinden en de klei was nog niet helemaal opgelost. Dat was even schrikken. En het was donker…

Met een zaklamp in mijn mond en het schepnet in de hand dan maar het moment afgewacht dat ik de koi zou zien en dat ik hem zonder problemen kon scheppen.

Het duurde een tijdje, maar ook weer niet te lang. De koi zwemmen s’nachts ook traagjes rond en schijnen geen slaap te houden zoals wij. Ze blijven rondzweven in de duisternis en af en toe schrikken ze van de boeman met de lamp die boven hen staat te loeren.

Eindelijk, daar is ie, ik heb haar te pakken en breng ze langzaam naar boven. Eventjes in de bowl om na te kijken of alles in orde is, en ja hoor, ze kan ingepakt worden.

Oh ja, ik moet nog een filmpje maken. Ook nu weer met de zaklamp in mijn mond, de camera op een statief en zo verpak ik de kohaku van Sakai, moederziel alleen in het pikkedonker, en maak ik zijn box gereed.

Het certificaat erbij, de doos dicht en de doos in de koffer van de auto. Tegelijkertijd dat ik de doos in de koffer zet komt Ben aangereden. Wat een timing…toch mooi als alles verloopt zoals het is gepland.

Nog wat uitleg en weg is Ben. Ondertussen is het bijna 8 uur en binnen een uurtje of zo zal hij me bellen om de klant op de hoogte te brengen dat hij in aantocht is.

Ik ben heel blij dat ik mensen kan motiveren om me te helpen koi weg te brengen tot ver in Europa. Het zal niet altijd lukken, maar voorlopig krijg ik het nog voor elkaar.

Nu nog hopen dat alles goed komt met de zware reis van de koi, maar daar ben ik niet zo bang voor. Ik heb reeds dikwijls koi opgestuurd en met reistijden die veel langer zijn dan 7 uur, dus waarom zou het nu niet goed gaan.

Tja, je moet er toch wat voor over hebben....

De laatste stuiptrekkingen van een dankbaar jaar

Het 10 jarig bestaan is zo goed als gedaan...toch nog kleine acties, en heel ludieke acties vind ik persoonlijk. In plaats van bepaalde kortingen te geven op de aankopen van koi, bepaal je zelf je korting, zij het door middel van wat gelukspijltjes die bepalen hoeveel korting je zelf wil op de koi die nog rondzwemmen.

Follow the darts, spannend en wie weet smijt je 50% korting. Ik zit nog altijd met de piepers als ze de pijl smijten, want ze moesten zo eens 50% korting smijten, het zou even slikken zijn.

Gelukkig is het maar een klein gaatje, maar ik heb zelf al dikwijls geoefend en ik smijt toch regelmatig 50 % en 25% korting. Maak er dankbaar gebruik van, het aanbod geld tot oktober, en dan is het voorbij, en geloof me, er zitten nog veel goede vissen...kijk zelf maar eens

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240