Je moet jezelf telkens maar bewijzen

Je moet jezelf telkens maar bewijzen

Velen kopen ze, weinigen maken ze. Mogen wij voortaan zeggen dat we ze kunnen maken ?

We hebben het reeds meermaals aangetoond, gekocht als tosai, opgeleid tot nisai of sansai, daarna verkocht aan mensen die luisteren naar onze raad, en die dan als yonsai kunnen getoond worden in al hun glorie.

Eén van de mooiste voorbeelden in onze verhalen is het verhaal van Masami. Zoek maar op in het archief onder het nieuwsitem, en je zult meerdere verhalen tegenkomen. Geboren op 25-06-2007, en aangekocht op de veiling op 27-03- 2008 als tosai en 35 cm, een gemiddelde, maar wel zeer goede lengte voor een tosai, werd ze door ons voorbestemd voor grote dingen.

Als ik me niet vergis heeft ze nog een jaar mudpond gekregen, vooraleer ze naar ons toe kwam als vroege nisai, en rond de 55 cm. Wij hebben ze opgevangen in onze binnenbakken, waar ze zich ontzettend ontwikkelde op korte tijd. In november 2008 aangekomen, verbleef ze bij ons tot begin 2009 en tijdens deze periode groeide ze volgens mij nog ± 10 cm.

Toen vertrok ze naar haar nieuwe eigenaar die de juiste kennis van zaken had. Dit is ook belangrijk, want als dit soort koi niet goed begeleid wordt, verlies je een stuk kwaliteit. We zullen altijd adviseren hoe wij denken dat je het moet doen, maar de eigenaar moet het ook nog kunnen waarmaken natuurlijk.

Nu heb ik hier een hele loflitanie over onszelf zitten afsteken, maar de meeste lof komt eigenlijk Ben toe, die geen 100 maar 200% overtuigd was van de kwaliteiten van Masami, en ook Rini die met zijn kennis van grote waarde is. Hier heb je nu ook een schoolvoorbeeld dat je zelf, met de nodige hulp en kennis ook echte Jumbo kan opkweken, en dat het niet nodig is dat ze in Japan moeten blijven voor dezelfde resultaten. (alhoewel dit wel iets makkelijker is)

Samengevat is Masami nu yonsai, en wordt ze in juni pas 4 jaar. Ze is ± 85 cm, en wij vermoeden dat ze zonder problemen boven de 90 cm. zal eindigen. De bedoeling is dat ze binnen enkele jaren, als ze haar volledige lengte heeft bereikt, en ze daarna haar body begint bij te schaven, ingezet zal worden in de grote shows.

Tot hiertoe de resultaten, op de filmpjes hieronder zie je ze in volle glorie, vanaf het moment dat ze bij ons is gekomen. Het is wel zonde dat ik het filmpje niet heb bewaard als tosai, eeuwige zonde…

Mogen de huidige eigenaar feliciteren, en mogen wij zeggen dat we op dit moment ook nog enkele van deze cracks hebben rondzwemmen ?

masami januari 2009

masami januari 2009

Masami bij vertrek

Masami februari 2011

Meer afbeeldingen

Je moet jezelf telkens maar bewijzen: afbeelding 1
Je moet jezelf telkens maar bewijzen: afbeelding 2
Je moet jezelf telkens maar bewijzen: afbeelding 3
Je moet jezelf telkens maar bewijzen: afbeelding 4
Je moet jezelf telkens maar bewijzen: afbeelding 5
Je moet jezelf telkens maar bewijzen: afbeelding 6
Je moet jezelf telkens maar bewijzen: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2008001

ginrin ogon 2008001
Koi Evolutie

1411052

Koi in Japan VERKOCHT 1411052