Juist op tijd

Juist op tijd

Ze waren juist de 500 ton pond aan het leegmaken, en hieruit kwamen de vissen om te selecteren voor de veiling.

Ik had mijn neus nog niet laten zien, of ik kon al aan het werk, en kansen zoals deze mag je niet laten liggen. Normaal zou ik een update brengen van de koi die nog hier zijn, maar omdat dit een uitgelezen gelegenheid is die je dadelijk met beide handen moet aanpakken, heb ik dat verschoven naar morgen.

Het enige waar je rekening mee moet houden als je deze koi ziet, is dat ze juist uit de mudpond komen, waardoor de huid nog niet helemaal opgeklaard is van de algen. Het is wel geen mudpond, maar er zijn duidelijk zweefalgen aanwezig.

Showa 1511001. Deze showa was mannelijk en dus niet voor de veiling geschikt. De showa is anders wel van een bijzonder goede kwaliteit en zal zeker bekwaam zijn om te wedijveren met de vrouwtjes. Het was mijn eerste pick....

Showa 1511002. Het zwarte neusje maakt deze showa compleet. Ik heb een zwak voor zwarte neusjes want daar heb ik goede herinneringen aan.

Showa 1511003 is wel degelijk vrouwelijk, maar viel juist af in de selectie. Een yondan patroon met het sumi op heel interessante plaatsen. Zware massieve body met veel power in haar lijf.

Showa 1511004. Eentje waar je je toekomstbril voor moet opzetten. Een wat Dainichi-achtig voorkomen en gegarandeerd vrouwelijk, ik kan haar wel pruimen...

Showa 1511005. Een beer van een koi met een hoofd om op te pintelieren zo breed en zo gemaakt om groot te worden. Patroontechnisch op dit moment misschien de moeilijkste, maar wat een beul van en koi zal dit worden.

Ik heb in de vlugte een filmpje gemaakt van de koi die voor de veiling bestemd zijn. Zoals je kan zien, zitten er een flink aantal hi utsuri en shiro utsuri tussen,

Op het einde van het filmpje zie je nog een aantal vissen die ik geselecteerd had uit een andere vijver, maar die waren helaas te duur en moet ik laten passeren. Even slikken en verder selecteren is dan de boodschap.

Op speciaal verzoek heb ik een vijver met jumbo koi op film vastgelegd, maar veel meer heb ik vandaag niet gedaan.

Ik heb een vijver gezien met prachtige koi gezien, en daar ga ik morgen mijn ding proberen te doen. Ik zal wel een charme offensief moeten opzetten, want ik weet nu al dat het niet simpel zal zijn...

Meer afbeeldingen

Juist op tijd: afbeelding 1
Juist op tijd: afbeelding 2
Juist op tijd: afbeelding 3
Juist op tijd: afbeelding 4
Juist op tijd: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137