Kan dit ... Alles kan natuurlijk

Kan dit ... Alles kan natuurlijk

Op vraag van een aantal klanten wordt de temperatuur van vijver 5, zeg maar de vijver met de duurdere vissen tijdelijk verlaagd naar 10°.

De reden is vrij duidelijk, ze willen de koi al komen ophalen, wat het mij makkelijker maakt om plaatst te maken voor nieuwe koi.

Is dit een probleem ? Helemaal niet…Wij denken allemaal als mensen, koi zijn echter vissen en hebben een totaal ander gedragspatroon, zij passen zich aan de omstandigheden als koudbloedige dieren aan.

Wat is het probleem ? Als ik zeg dat het geen probleem zou mogen zijn, en er gebeurd iets, ja dan ben ik natuurlijk de verantwoordelijke. Makkelijk toch?

De mensen moeten dit zelf leren beslissen, maar in mijn optiek is er geen enkel probleem om koi in het najaar of in het vroege voorjaar over te zetten.

Ondertussen heb ik wel de juiste showa gebowld en even op film gezet. De ontwikkeling ten opzichte van enkele maanden geleden is duidelijk zichtbaar.

Nog even het filmpje bij aankoop zodat je zelf goed kan vergelijken.

De geschetste foto van gisteren is prachtig, of ze zo zal worden is een open vraag…wenselijk is het wel, maar dat ze zo zal worden is wishfull thinking, en dat moet ook kunnen, het is een droom waar je naar moet streven.

De ontwikkeling van het sumi op enkele maanden is toch opmerkelijk. Ze heeft een zware bouw, en de ontwikkeling is bijzonder spannend voor een showa zoals deze. Peter heeft dan ook besloten om ze aan te kopen en nog een jaar in mijn vijver te laten ontwikkelen…spannend en zo kan ik alles zelf ook opvolgen.

Voor een andere klant, de Rudy...moest ik dan weer een showa bowlen om een beslissing te forceren en dit werd ook in goede banen geleid.

Deze prachtig getekende showa zal binnenkort ook richting de kust gaan, en zeg nu zelf, is dat geen beauty ?

Zelfs na 3 maanden zonder eten ziet ze er nog gelikt uit. Een filmpje bij aankoop is nog altijd mooi om de ontwikkeling te zien, altijd meegenomen. Complimenten Rudy met het selecteren van deze showa.

Ik weet zeker dat dit een showa is die geschikt is om 65 cm te worden. De huidkwaliteit is enorm hoog, het sumi is bijzonder sterk, ik verwacht hier eigenlijk veel van. Rudy weet net zo goed als ik dat deze vermoedelijk mannelijk is, maar wat is er mis met een mooie man....

Ik ben trouwens blij dat de verkoop in de winter doorgaat, want anders is het voor interkoi altijd een moeilijke periode om te overbruggen. Buiten de verkoop van koi en de verkoop van probites is er niet zoveel meer om de kost te verdienen, dus is verkoop in de winter altijd meegenomen.

Ook moet ik de mensen die de probites bestellen dan ook hartelijk bedanken, het wordt echt gewaardeerd.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240